Ayça Kaya 4-3-3-3 Diyeti ile Zayıflayalım...

Günaydın kızlar. cevaplarınızı okumak beni mutlu ediyor valla. dün akşam dediğim gibi spordan eve gidince 1çb.tarçınlı süt içtim,2 dl elma yedim.zaten geldiğimde açtım ve dahada açlıktan ölerek yattım. adım atmaya halim yoktu. sırf tartıda rakamlar insin diye.ve inmiş ama biliyorumki o iniş bişey yemediğim için. yani yediğim gün yine 56.1 olur. valla selalmaz aynen senin gibi takıldım kaldım ya.ve hafta sonu aynen ipin ucu kaçacak diye korkuyorum çünkü genelde öle oluyor. bugün tutarsam kendimi yarın kandil nedeniyle oruç tutmayı düşünüyorum. bu arda sizinde kandiliniz şimdiden mübarek olsun, allah hepimiz için hayırlara vesile etsin,dualarımız kabul olsun.

07.01.2014....56.3
08.01.2014....56.1
09.10.2014....55.7
10.01.2014....56.1
11.01.2014....55.7

işte böyle şekerlerim. bugün gözü dönmüş olarak uyandığım için sabah evden aç çıkamadım. 1 kuru incir,1 hurma,1 lokma ekmek peynir nasıl olduğunu anlamadan anında mideme indi. sonra işe gelince akşmadan hazırladığım bir dilim ekmek peynirli sandviçimi yedim.öğleye kadar çalışacağım bugün. öğle yemeği kaynıyor eve gidince belki meyve yerim,yada yoğurt falan. akşama balık, salata olur diye düşünüyorum.

ya arkadaşlar bişey sorcam ciddi kabızlık çekiyorum buu aralar. zaten benim hep bağırsak sistemim öle çok iyi çalışmaz ama hep kilitlendim bu aralar. sizde durumlar nasıl, tavsiyeleriniz neler...

canım yanlış anlama ama çok aç bırakıyorsun kendini hiç bir doktor böyle bir beslenmeyi tasvip etmez zaten sende söylüyorsun aç kaldığım için böyle çıkıyor diye bence kabızlığında bundan birşey yemediğim için tuvalet ihtiyacında olmuyor doğal olarak,kabızlık için tavsiyeye gelince sabah aç karnına hurma ve su bir de bol lifli yiyecekler böyle gidersen valla bayılıp kalcan allah korusun.

ayşe arkadaşımızda bahsetmiş gerçekten ayça hanımın tavsiyelerini diğer diyetlerden ayıran en büyük özellikde bence kabızlık sorununun yaşanmaması yani verilen ölçüler aynı oranda tüketilirse gerçekten düzenli tüvalete çıkabiliyor insan bazen bende diğer öğünlerimi az yiyipte örneğin meyve hakkımı kullanmadığım zaman falan tartıda akiam yatmadan önce tartılıyorum sabah bir tartılıyorum tabiki tuvalete falanda çıkmamaış oluyorum lif tüketmediğim için tartıda akşam ile sabah arasında sadece 500 gr oynadığı oluyor ama düzenli yediğim zaman akşam ile abah tartımda 1 hatta 1bucuk kilo bile oynaya biliyor yani o oranı oluşturmak gerçekten önemli tahıl süt meyve ve et

bu gün bende ölçüyü kaçırdım hem hafta sonu hem annemler var birde yöresel bir yemek yaplınca bu gün kilo almak kaçınılmaz oldu ama olsun bende dilek arkadaşım gibi yarın orç tutmayı düşünüyorum sahurda da koca bir bardak süt içip akşam yemeğindedeana ymeğin yanına sebze falan haşlayarak bu günki açığımı kapatırım diyorum inş

herkese günaydın herkesin kandili mübarek olsun.bugün anneme kandilleşmeye gidicem.tabiki annem hazırlık yapmış inşallah dayanabilirim.bu kadar uğraştıktan sonra ipin ucunu yine kaçırmak istemiyorum.kaçtımı yakalanmıyor çünkü

11,01,2014 83,700
12,01,2014 83,400gr.

evet bugün annemdeydim bugün kaçırabileceğimi düşündüğüm için sabah 1 yumurtayla omlet tabiki içine baharat kekik,nane,pulbiber koydum ekmek yemedim ve 3 hurma yedim.ara öğünde yeşilçay içtik.öğlen 2 dilim börek,ayran,1 dilim tavuk göğsü ikindide yeşilçay ve yarım greyfurt akşam yemeği yemiycem galiba çünkü acıkmadım.acıkırsamda yoğurda tarçın döküp yerim.arada bol su içtim.bakalım tartıda fark edecekmi inşallah etmez hedefe varmama 28,4gr. kaldı.

kızlar günaydın benden başka kimse yazmıyormu artık kendimi yanlız hissediyorum dünde yazmıştım annemde yediğiklerimden dolayı çok tedirgindim.neyse kilom artmadı ama olduğu yerde kaldı.bugün daha fazla dikkat etmem gerekecek.sizde durumlar nasıl?

günaydın kızlar.
umarım iyisinizdir. cevaplarınızı okudum. ayşecim niye yanlış anlıyım ya, burada tabiki birbirimizin eksiklerini, hatalarını söyleyeceğiz. fikir alışverişi yapıyoruz...sanırım haklısınız. tabiat olarakda sabırsız bir insan olduğum için hemen kilo vereyim istiyorum. maşallah sizin kilolar hergün gram gram iniyor, bende bunu yaşamak istiyorum ama benim öyle olmuyor işte. yemezsem iniyor yersem yine aynı oluyor..bu yüzden yememi min. indirmeye çalışıyorum hal böle olunca selalmazın dediği gibi denge bozulup kabız oluyorum. denemediğim şey kalmadı bu kabızlık için ama boş hiçbişey yaramıyor...

dün oruçlu olduğum için akşam yemeğinden sonra tatlı isteğimi kesmek için -1 kuru incir,2 kayısı ve 2 hurma- yedim. Biraz kaçtı ama en azından masum kaçamak oldu. her pazartesi günü şişmiş olarak uyanıyorum ve tartı fazla gösteriyor. o yüzden aynı durum bu sabahta oldu. cumartesi 55.7 iken bu sabah 56.8 geldim. tabi dünün etkisi.
neyse bugün hafif geçirirsem ve yarın kilom iner. zaten akşam bide sporum varya.

sabah keten tohumlu ayran içtim.1 dilim ekmek,peynir,birkaç dal maydanoz
öğlen 1 bardak kupa çorba,ayran içeceğim
ikindi yarım elma+süt
akşam spora girmeden 1 dl ekmek+peynir
spordan eve gelince ya salata ya meyve+süt olur...bilemiyorum spor sonrası ruh halime bağlı:)))

Son düzenleme:
ya ne güzel iniyordum gr gr ama bu günler evde misafir olmasından dolayı grlerım durduayşe haklısın ben hergün bakıyorum ama gr eksilmediğim için sanki buraya yazmaya yüzüm yok gibi geldi hangi tarihte kaldım hatırlayamıyorum ama cumartesi 56.1 dün sabah 56.0galiba bu gün sabah daha fazla çıktım 56.5 çünkü bu 3 gün akşamları kaçırdım biraz birde hastayımhani şu geçmek bilmeyen grip artık moralim bozuluyor bir boş vermişlik var ama tatile gitmeden 53 olurum diyordum ama zor gibi kaç gün var10 günde 53 ü görürmüyüm acaba
ayşe galiba sen yanlız kalma diye biz dilekle biraz alıp senverene kadar eşlik edecez bu gidişle:) maşallah sende gr gr eksiliyorsun 82 yi sabırsızlıkla bekliyorum .

bu gün sabah bir bardak süt içtim akşamdan fazla yediğim için birde öğle yemeğine bu gün sarma koydum ondan dolayıtahıl hakkımı öğlen kullanmak istedim akşamada şöyle bir yogurtlu salata yapsam ve ne yemek varsa hafif yesem yarına 55ler görürüm az önce yazmıştım boşvermişlk var üstümde diye ama birden kendi kendimi gaza getirdim tatile girmeden 10 gün de 53 ü göreceğim inş hadi bakalım takip edin bakalım inebilecekmiyim anladım ki burdaki ciddi paylaşım ben dizginliyor yazmadığım zaman daha fazla boşluyorum

Son düzenleme:

selalmaz belki sende benim gibisindir. illaki haftasonu kaçıyor.ben her pazartesi sabah fazla çıkarımki en az 1 kilo hatta 2.5 kilo fazla olduğunu bile gördüm.insan 1 günde 2.5 alamaz ya zaten yediklerimiz belli. yani seninkide haftasonu şişliğidir.
hatta ben bu yüzden hiç pazartesi tartılmazdım,sırf sizin için tartıldım ve o moral bozukluğunu bütün gün yaşıyacağım.diyeceğim o ki yarın sabahki kiloana bak,bu günü es geç..

kizlar merhaba benide araniza alirmisiniZ
ben 25 yasindaim 14 aylik cok tatli gusel mi guzel cok yaramaz bir bebek annesiyim
77 kilo ile hamile kaldim 99 ile dogum yaptim kendo cabalarimla 76 kilolara indim fakat stres bebek ev derken aldim tekraran

boyum 168 kilom 79,7 kg hedefim 56 kilo olmak oncelikle 65 tabiki :)
emziriyorum hala o yuzden surekli yeme istegi oluyor
suan calismiuorum kpss ye hazirlanma istiyorum ama kizimfan fitsat kalmiyo

kızlar bu kadar dert etmeyin.önceden bende böyleydim motivasyonum çok çabuk düşüyordu ama artık değil bir de siz zaten zayıfsınız:) benim hedefim hem sağlıklı kilo vermek (ki siz vermişsiniz) ve onu koruyabilmek belkide de artık bunu anladığım ve beslenme düzenimi değiştirdiğim için motivasyonum bozulmuyor.çünkü yaptığım şey diyet gözüyle bakmıyorum,günlük beslenme olarak görüyorum.ben ne yersem çocuklarım ve eşimde rahatlıkla yiyor.bu sözlerim sizler için değil kızlar bizleri takip edenler için bence kimse öyle kolay yoldan zayıflamaya falan kalkmasın olmuyor zaten birde boşa giden onca zaman aslında en önemlisi sabır

tabiki alırız biz ayça kayanın kitabını okuyup tavsiyelerini dinleyerek başladık.sen kitabı okuyabildinmi çünkü beslenme düzenini anlayabilmen için çok faydalı

tabiki alırız biz ayça kayanın kitabını okuyup tavsiyelerini dinleyerek başladık.sen kitabı okuyabildinmi çünkü beslenme düzenini anlayabilmen için çok faydalı

yok cnm maalesef alip okuyamadim babam kalp ameliyatinoldu ailem ev isleri cocuk derken evden cikamiyorum

ben kısaca kitabın mantığından bahsediyim.yediklerimizi 5 grupda topluyoruz.53333 yani 5 tahıl+3et+3süt+3meyve+3yağ günlük yiyeceklerimizi sayarak yiyiyoruz.mesela sabah 2 dilim ekmek 2 tahıl demek, 1 dilim peynir 1et demek,1 yumurtada 1 et sayılıyor. ara öğünde sütlü kahve içtin diyelim 1 süt demek yani yeğin yemeklerle alakalı 4 yemek kaşığı kurubaklagiller 1 tahıl+0,5et sayılıyor.mesela 2yemek kaşığı makarna pilav bulgur 1 tahıl demek birde 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1yağ demek 10 çiğ badem, 10 çiğ fındık ,2 ceviz de 1 yağ demek 1 kilo sebze yemeğine sadece 2 yemek kaşığı zeytin yağ koymalısın bu arada bol su içmeyi ihmal etme biraz karışık gibi ama alışınca kolay olacak emin ol.biz günlük listelerimizi yayınlıyoruz zaten fikir edinebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…