Ayağa batan kıymık nasıl çıkar

MissCherryBlossom

Nirvana
Pro Üye
23 Ağustos 2012
50.942
En iyi cevaplar
1
237.067
898
Sevgili forumdaşlar, ayağa batan kıymık nasıl çıkar? Ayağıma kıymık battı ama çok ince ve küçüktü. Tutup hızla çekmek gibi bir salaklık yaptım, bir kısmı çıktı 1 cm kadarı derimin altına yüzeye çok yakın duruyor. Dediğim gibi 1 cm boyunda ve çok ince. Ağrı, sızı, kan, şişme vb yok ama çok sinir bozucu. Nasıl çıkarabilirim? Salı sabahına kadar Paskalya tatili var ve her yer kapalı açık bir eczane bile yok. Sizin anlayacağınız kendim bir şeyler yapmak durumundayım.

Ucunu bulunca cımbızla hallederim ben hep iğnenin ucunu yak cikarttigin yere doğru ittirmeye çalış bakalım

Kıymık batan bölgeyi ilk önce yıkayın. Kıymık batan bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun bir kaç dilimini koyun ve bir bandajla veya yara bandı ile kapatın. Yarım saat bekleyin. Bandaj açın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır. Nette görmüştüm

Bunu ben de gordum. Sirkeye koy, karbonatla sar vb de vardi...ben simdi sirkeye yatirdim bekliyorum

Geçmiş olsun arkadaşım gel çıkarayım diyeceğim ama paskalya dediğine göre epey uzaktasın :) köyde çok batardı kıymık benim ellerime. Doğruluğu tartışılır tabiki ama ben iğneyle azıcık ucunu çıkarıp cımbızla çekerdim. Başkada yöntem bilmiyorum

iki parmaginizla batan yeri sıkın sivilce patlatır gibi. parmaklarinizin arasindayken igneyle ileri geri minik minik hareketler yapın ucuna. o baskiyla cikiyo.

Ayy sızısını ayağımda hissettim. Batıklar, siyah noktalar ve kiymiklar beni mahveder. Tik gibi bir şey. Sıkıp çıkarana kadar uğraşırım. Çıkmazsa aklım kalır. Cımbız tercih ederim genelde bilmiyorum ki. Başka ne kullanılır...

Bu cok mantikli geldi bunu bir yapayim.
bide tüyo vereyim onu yazmamisim. kiymigin derinin altinda uzanan kısmı var ya o isaret parmağının oldugu yere gelecek sekilde sıkın. baş parmağın tirnagiyla da alttan doğru güç vererek sıkın.

çok karmaşık saçma bir tarif oldu ama hep böyle cikaririm ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…