Ay lütfen bana biraz hakaret edin

Edin ki kendime geleyim. Tup bebek yaptiriyorum 10 gun sonra transferim olacak ve hala sigara iciyorum. Kendimi sartlandirdim transfer gunu birakcam diye. Bu ne rahatlik ya valla kendime şaşırıyorum. Sanki hic cabam yokmus gibi. Bugün son paketim dedim. Ama boyle düşündükçe daha da cok aklima geliyo sigara. Ya birakamamaktan cok korkuyorum. Vicdanim da hic rahat degil.

Esim kızdığında hemen cirkeflik yapiyorum,adam üstüme gelmek istemiyo.

Lutfen bana biseyler söyleyin!
Boşver tatlım bırakma. En fazla bebegin sakat doğabilir, ciğerleri gelismeyebilir, doğuştan sigara tiryakisi olabilir, kansere yatkınlığı artar ya da direk kanser hastası olarak dogabilir, astim ve benzeri solunum yolu hastaliklarina sahip olabilir, ciddi derecede alerjik olabilir. Bunlar ilk aklima gelenler. Ama tabi sen keyfinden vazgecme lutfen. Sigara icmek en dogal hakkin.

Belki de sigara içmeye devam ettiğini için tüp Bebek çalışması başarısız olacak. Sonuçta bu bıraktığın anda vücuttan temizlenenen atılan bir şey değil. Temizlenmesi zaman alıyor.
Sen elinden geleni yapsan da tutmasa nasıl dersin kısmet dersin bir hayır vardır dersin ama bu durumda bunları demeye yüzün olmamalı.

Bir tanıdığımız, çocuğa hamile olduğu 9 ay içinde her gün sigara içiyordu.

Ve sonuç: bebek doğarken kordon vücuduna dolanmış, zor kurtulmuş.

Yeterli oldu mu?

Kendinizi hücreye mi kapatırsınız, sıkıyorum diye dişlerinizi mi kırarsınız artık bilmem artık.Yeter ki bırakın. Tüp bebek süreci çok kolay değil.
Siz gerçekten istemiyorsunuz bence.Birde şu var. Youtube'da motivasyon konuşmaları diye aratın. Bi dinleyin bakalım.

En yakın tam teşekküllü bir hastanenin onkoloji katında boydan camlı kemoterapi salonunu seyredin yarım saat.
Ben hiç sigara kullanmadım,onları görünce şekeri bile kullanmayı bıraktım.
Çok çocuk hasreti çekmiş olsaydınız,bu üslupta bir yazı yazmaz tedavi yöntemleri arardınız.
Amcam kırk yıl içtiği sigarayı,devletin ücretsiz tedavi olanağını kullanarak bıraktı.
Bırakmış olmasına rağmen halen takip ve terapisi sürüyor

Bir tanıdığımız, çocuğa hamile olduğu 9 ay içinde her gün sigara içiyordu.

Ve sonuç: bebek doğarken kordon vücuduna dolanmış, zor kurtulmuş.

Yeterli oldu mu?
Kordon dolanması sigara ile alakalı bir durum değildir,bebeğin hareketliliği sonucu oluşan bir durumdur.
Annem sigara kullanmadı halde benimde boğazıma kordon dolandığı için sezeryan ile doğmuşum.

Günde 3 paket içen ben hiç sebepsiz bir anda bırakmışken, senin bir sebebin varken daha rahat bırakırsın. Son paketinin içinde 3 tane kalsın gerisini kir at, zor günler olucak çünkü aloskanligi bırakıyorsun. Sana burdan destek, çocuktan önce kendin için bırak.

yazik o kadar insan cocuk sahibi olmak istiyor olamiyor siz keyfinize diyecek yok masallah. o cocugun sagliginda bi problem olsa suclusu siz olacaksiniz. daha simdiden cocugun sorumlulugunu alamiyorsaniz yapmayin!

Hee hakaret edelimde ban yiyelim bostan yere dimi:) yok ole yagma.

Sadece sunu diyeyim.. sigarayi birakmk ve tup bebek ayni zamanda olmasi uygun degil. Nikotinsizlik stres yaPacak ve belki bebegin bu yuzden tutanamiycak?

Son düzenleme:
Sana şöyle anlatayım.
Ben sigara içmiyorum, arkadaşım içiyor.
İkimizde tüp bebek deniyoruz.
Arkadaşım iki yumurta verdi biri döllendi sadece.
Yumurtanın biri zaten döllenmedi, döllenen ise cılız yumurta 2 gün embriyosu.
Ben dokuz yumurta verdim. 6 sı 5 gün embriyosu.
Ve doktorlar sigara içmeyin die 40 tembih.

Hee hakaret edelimde ban yiyelim bostan yere dimi:) yok ole yagma.

Sadece sunu diyeyim.. sigarayi birakmk ve tup bebek ayni zamanda olmasi uygun degil. Nikotinsizlik stres yaPacak ve belki bebegin bu yuzden tutanamiycak?

Bu sözler beni öyle teselli etti ki :) suan sigara icerken yazıyorum bu mesajida
Aaaah aahhh

Benim halamda sigara iciyordu hamileliginde. Sonra biri buna demiski madem sen boyle rahatsin cocuk dogdugunda bende cocugunun yaninda pofur pofur sigara icebilirim, sen annesi olarak senden beslenen evladini zehirliyosan baskalarindan bu anlayisi bekleme demis ve aninda birakmisti halam. Bayanin ona soyledikleri agir basti galiba. Birde soyle dusun canim, sen bebeginij yaninda sigara icermisi?Yada ictirtirmisin bebekken? Insallah birakabilirsin ama
Birakamiyorsun en azindan azaltmaya bak❤️❤️

Sana şöyle anlatayım.
Ben sigara içmiyorum, arkadaşım içiyor.
İkimizde tüp bebek deniyoruz.
Arkadaşım iki yumurta verdi biri döllendi sadece.
Yumurtanın biri zaten döllenmedi, döllenen ise cılız yumurta 2 gün embriyosu.
Ben dokuz yumurta verdim. 6 sı 5 gün embriyosu.
Ve doktorlar sigara içmeyin die 40 tembih.

Icmeme ragmen 15 yumurta alindi 9 u 5. Gune gitti,dondurulmus transfer olucam. Ohss oldugum icin bekledim 1 ay. Sakin arkadasina boyle bir kiyas yapip kizi uzme bos yere!

Icmeme ragmen 15 yumurta alindi 9 u 5. Gune gitti,dondurulmus transfer olucam. Ohss oldugum icin bekledim 1 ay. Sakin arkadasina boyle bir kiyas yapip kizi uzme bos yere!
Siz bana hakaret edin diye bir konu açtınız.
Kk olarak kimse hakaret etmeden size yorum yazdı.
Ve siz şu an bana arkadaşına böyle bı kıyas yapıp üzme diyorsunuz.
Ben arkadaşıma böyle bir kıyas yaptım demedim.
Yaşanan olayı anlattım.
Ve doktorların sigara içme konusunda tutumunu yazdım.
Ben kıyas yapacak bir kişilikte asla değilim.
Bence siz sigara içmeye devam edin.

Bence sen o cocugu yapmaktan vazgeç.. sigaradan vazgecemiyorsan çocuğa bakacak sorumluluğunda yoktur diye düşünüyorum.

Back
X