Ay lütfen bana biraz hakaret edin

Genelde çoğu kadın da hamilelik sürecinde kokulara olan hassasiyeti yüzünden sigaradan nefret eder hale gelip bırakanlar oluyor inşllh sizde de öyle olur.
 
Allah korusun da hastalıklı ya da engelli olarak doğarsa çocuğunuz vicdan azabından ölürsünüz bence. Hatta cok daha önceden bırakmış olmanız gerekiyordu bence sigaranın vücudunuzda temizlenebilmesi için
 
Sana hakaret etmek ne bize düşer nede yakışır
Sana sadece tavsiyede bulunabilirim eğer bırakmak istiyorsan Eşim o şekilde bıraktı çünkü 20 yıllık tiryaki adam
Evin her yerine uyarıcı yazılar as resimli mesela bebek resmi koy altına yaz anne içme benim yaşamamı istyorsan gibi seni psikolojik olarak zorlayacak yazılı resimler
baska yazılar hazırla bu sigarayı içersen şuan bu olacak vücudunda gibi
ve aklına geldikçe ayran iç bu konuda çok ciddiyim bir çok makale yazıldı bu konuda ayran sigaranın etkisini kaldırıyor diye vücudun nikotin ihtiyacını yok sayabiliyor. ve sigara alma kimseninde sana almasına müsade etme aklından çıkar başka işlere yoğunlaş ne bileyim resim yap ahşap oy sevdiğin birşeyleri yap böylece bırakırsın zaten 2 gün içmediğinde isteğin kalmıyormuş eşim öyle diyor. Umarım sana yararı olur ve çocuğun için herşey güzel olur hayatın güzel olur
inan bana dünyanın en mükemmel duygusudur.
 
Bende 11 yıllık aktif bi iciciydim.gunde bir paket icerdim bazen de gectigi oluyordu.sigara benim icin herseydi oyle diyim size.sonra birgun cildimin yavas yavas kirismaya başladığını,kaz ayaklari olusumunu,cildimin nefes alamadığını hissettim.yani insanin yaşı ilerledikce sigaranin etkisi daha cok belli oluyor.girtlagim da ise felaket bi aci.o gun bi karar verdim ve tamamen biraktim.öyle 1 2 azaltayim birakayim diye birsey yok.once kafada bitirmek gerekiyor.sigarayı tamamem bıraktıktan 5 ay sonra Allaha şükür hamile olduğumu öğrendim.ama hamileligimin 4 ayi boyunca ben hala balgam tukurmeye ve oksurmeye devam ettim.yani demem o ki, etkisi o kadar kisa surede gitmiyor.nereden baksaniz öksürük ve balgamin bitmesi 1 seneyi buluyor.o yuzden ne kadar cabuk birakirsaniz o kadar kar.bebeginize giden kan akışının temiz olmasi gerekiyor.ayrica sigara kanda ki trombositleri devreye sokup kanin pihtilasmasini sagliyor.bu da bebeginize giden kan akışını zayiflatabilir ve kalbi durabilir.
 
ne önemliymiş şu pis kokulu sigara ya...
çoğu kişinin yaşama amacı haline gelmiş, esir almış insanları.
insanda irade denen bir şey de ''var'' kullanın.
ya da daha bu kadar iradeyi bile sağlayamıyorsanız bir çocuğun sorumluluğunu nasıl alacaksınız bunu düşünün...
 
Benim de bir arkadaşım var, hastane odasından bebek ayağı paylaştıktan 4 gun sonra kafede kahve sigarali hikaye paylaştı O günden beri dikkat ediyorum, dışarıda olup sigarasız olduğu bir gün yok. Resimde sigara gözükmese küllükler gözüküyor.
Ne bileyim ya, ben aciyorum çocuğa :KK43:
Şimdi enn stresli zamanlariniz, biliyorum ama çocuğunuza bu kötülüğü yApmayin.
Ben küçükken Tv'de sigara öldürür diye kamu spotu görmüştüm, odamda gizli gizli ağlamıştim annemle babam sigara içiyor, ölecek diye
Yazık değil mi sizin çocuğunuza da?
Hem bebek demek masraf demek. İdisi var dizisi var, bezi var, kontrolü doğumu var... Neden çocuğunuzun rızkindan kesip ayda 350 lira zehre veresiniz ki? Zaten bebek emmez de nikotini sütü, verirsiniz biboron manasına on günde yüzer lira...
 
Bende malesef tedavi sorasinda ictim embiryolari mayis ayinda dondurtmustum ama transferi ertelemistim kasimda trafsfer olmustu 40 gun once birakmistim
 
Sigarayı transferden sonra bırakmanız çok bir şey ifade etmiyor. Çünkü şu an transferin başarı şansını da büyük ölçüde azaltıyorsunuz, sigara rahim yapısını zayıflatıyor. Sigaranın doğurganlık üzerindeki etkileriyle ilgili şeyler okumuşsunuzdur herhalde... Kaç yaşında insansınız, oturup önceliklerinizi düşünürseniz halledersiniz. Aman, yine deneriz, böyle oldu oldu, olmazsa da sorun değil diyorsanız da sizin bileceğiniz iş elbette.
 
Hem tüp bebek için uğraşıp hem de sigara içmek nasıl mantığınıza sığıyor ki? Tüp bebek gibi zahmetli bir sürece giriyorsunuz ama bir yandan da kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Beden sizin doğacak bebek sizin iyi düşünün.
 
Bence insan her şeyi başarmaya muktedir
Hava su değil ki bu vazgeçilmez olsun
Eşim çok azaltmıştı
Günde 1-2 içiyordu
Bebeğimiz olacağını öğrendiği gün tamamen bıraktı
Ki bebek sizin içinizde büyüyecek
Kendinize ve ona bu eziyeti yapmayın
 
Bende bebek sahibi olurken aynı zorlukları yaşadım ama isteyince bırakılıyor ki ben sigaraya aşık bir insandım,hakaret edilecek bir şey Yok yalnızca içmeyenler anlamaz ama biz bağımlılılar anlarız derdini her içtiğim sigara da kendimi b*k gibi hissediyordum vicdan azabı bıraktırdı bana inşallah bırakırsın sende
 
Bende hamile kaldigimi ogrendigim gun birakmistim sigarayi sonrasinda bebek 1 yasina girince yeniden basladim. Suan oglum 2 yasinda ama hala evde sigara icmeyiz. Esimde bende. Isyerimizde iceriz cikisa 1 saat kala. O kadar. Bebegine yazik ya. Karninj suyla doldur sigara dumani ile degil. Bence sen simdiden birak sigaraya tup bebek icinde beya faydali olurr
 
Cocugun ya sigaran yüzünden engelli doğarsa ? Astım olacagı kesin hayatı boyunca her öksürdügünde tıkandığında nefessiz kaldıgında senden nefret edecegi kesin
 
hakaretle olsa siz kendinize ettiklerinizle bırakırdınız.
bagımlılık çok da kolay atlatılacak hele ki desteksiz olacak gb gelmiyor bana.
hastanelerin sigara bırakma merkezlerine gidin kokay yoldan bırakıp bedenizin temizlenmesine hız verirsiniz.
insan içerken düşünmüyor bırakınca aylık verdigi para,rahat nefes,tad alma başlayınca keşke daha önce bıraksaydım diyorsunuz.
en çok da evin havası hep aynı mis gb temiz ferah
 
Allah yardımcın olsun ins.tamamen birakirsiniz.tup bebekten evvel sigarayi önceden hayatınızdan çıkarmak için cabalasaydiniz keşke.sigara bıraktırmak merkezlerine basvursaydiniz.bizim kızmamiz nekadar etki edebilir ki.sonucta vücudunuz alışkanlık yaptığı için ihtiyaç hissediyor.bunun için alternatif ne yöntem varsa deneyin derim.
 
tüp bebek yapıyorsunuz ama sanırım bebek sahibi olmayı çok istemiyorsunuz? gerçekten ne kadar istediğinizi düşünün ve sigara bırakma hattını arayın. sigarayı bu paket bitsin bırakıcam demeyin sonu gelmiyor sigaranın ne kadar kaldıysa kalsın. kaldır bi köşede dursun. diş fırçalamak bol sıvı tüketmek sakız çiğnemek çerez yemek fayda olacak şeyler ama sen çocuğunu hayal et. birde çocukların anne kokusu bilinci var sigara içersen çocuğun anne kokusu değil sigara kokusu bilinci olucak. bunları düşün ani bir kararla bırak.
 
Sigarayı bırakmak stresli ve zor bir süreç .
Birkaç gün oldukça stresli oluyor insan.
O yüzden bu işi transfer gününe bırakmayın, transferden sonra o stresi yaşamanız iyi olmaz bence.
 
sakin ol. birakablrsn yaparsn. kendni kotu bi anne adayi olarak gorme. aksine sen evladini dusunen bi anne olacaksin. ve ona zarar verme ihtimali olan biseyi zaten yapmazsin. icgudulerin bunlari solicek sana; dinle onu:)
 
Back
X