• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayi
Dine geleceği için konu cevap veremiyorum bu mesajınıza maalesef. Çok isterseniz özel mesaj yazabilirsiniz ordan anlatırım ancak bence gerek yok.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Kurban gibi dini değer taşıyan bir konuya girmeden bile ülkemizde günde ne kadar hayvanın öldürüldüğü neden dikkat çekmiyor? Zihniyet belli

Not: Et yemiyorum ve bütün hayvanlar için aynı derece üzülüyorum

Afrika da o kadar ac insan varken bos yere itlaf edilmesi kulaga korkunç geliyor. Su an oraya bağış yağıyor umarim birileri bu konu ile ilgili de bir şeyler yapar, evet onlar uğraşamaz, ama birileri o hayvanlarin etinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına ön ayak olabilir. Ya da hayvan haklari dernekleri bir şeyler yapabilir.

Aslinda chaini korumak icin yapacaklarini aciklamislar.

Benim yasadigim sehirde de vahsi alan parki var ve icinde avci yok, boyle olunca otcullarin sayisi cok artiyor, ve sonunda normal olmayan bir populasyon olusuyor, ve duzenli araliklarla onlarda da nufus azaltimina gidiliyor, haberlere dusunce bazi gruplar tepki gosteriyorlar, ama cozum onerileri yok maalesef.

Evet insan uzuluyor ama Avustralyalilari yargilamadan once de bir bakalim, kendi ulkemizde ne kadar vahsi alani destekliyoruz ki. Adamlar en azindan bizden daha basarililar, kabul etmek gerek.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)

İki durumu kıyaslamak ne kadar saçma.. kurban kestiğinize göre dini inancınız vardır diye düşünüyorum.
birisi Allah'ın emri, diğeri insanların vahşeti. arada dağlar kadar fark var.
kurban olayının nasıl olduğunu bildiğinizi düşünmek istiyorum, bilmiyorsanız araştırın lütfen ikisi bir tutulamayacak kadar farklı.

Insan üstünlüğü derken? Inanın dini konuya girmek istemiyorum. Bende isterim kesimesin ama rabbimden gelen bir emir bu. Insanın kendi çıkarmadı bu dediginiz olayi
Dini yönünü bırakın insan için bir ihtiyaç et yemek. Dediğiniz gibi insan kendi kendine çıkarmadı bunu. Doğanın kanunu bu.

Bu vahşeti kurban ile kıyaslayan zihniyet aynı ölçüde korkunç gerçekten..

Kedileri de sosislerle öldürmüşler bu da doğru mu acaba. Ne korkunç şeyler duyuyoruz yarabbi
Doğru tabii ki de önce kendi ülkemizde yaşananlara baksak diyoruz burada

verdiğiniz örnek sapla samanın birbirine karışması gibi olmuş eve her yıl ülkemizde milyonlarca hayvan kurban ediliyor ama onlar Allah yolunda kesiliyor çıkan etler fakire fukaraya dağıtılıyor kursağımıza gidiyor ama Avustralya' daki hayvanlar bildiğiniz telef edilecek yangında ölen hayvanlardan bir farkı olmayacak.

Bu hayvanlar oraya sonradan gelmiş ve sayıları çok hızlı arttığı için bir kismini öldürüp doğanın dengesini saglamaya çalışıyorlar.

Evet elestirenlere cozum onerilerini sormak istiyorum ben de,
bu populasyon bu sekilde artarsa zaten onlar beslenemeyecek ve yetersiz besinden olecekler.
Su an en azindan etleri degerlendirilebilir.

Kesinlikle ben de uzuluyorum, ama baska cozum onerim de yok.

Konunun kurban bayramı ve dine getirilmesini istemiyorum arkadaşlar lütfen...
Ikisi ayni şeyler değil..
Umarim bazi arkadaslarin dediği gibi en azindan ihtiyaci olanlara dağıtılır da itlaf edilmezler..
Bazi arkadaşlar ülkemizde de onca hayvan öldürülüyor neden kimse ses çıkarmıyor benzeri bir seyler yazmış... burda hepsini tek tek yazmadim diye sadece deve katliamina kızıp diğerlerini görmezden geliyoruz diye bir şey yok ki.. hepsine üzülüyorum hepsine icim acıyor... ama onca birikenin uzerine yangında yokolan 500 milyon bir de bunu duyunca dayanamayıp konu açtım...

Bu vahşeti kurban ile kıyaslayan zihniyet aynı ölçüde korkunç gerçekten..

Kedileri de sosislerle öldürmüşler bu da doğru mu acaba. Ne korkunç şeyler duyuyoruz yarabbi

Yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım, sadece kurban ile kıyaslamıyorum. Kurban örneğini 1 günde 3-4 milyondan fazla hayvan kesildiği için verdim aslında. Her türlü hayvan katliamına, mezbahalarda kesilenlere, kürkü için avlananlara, avusturalyadaki şu duruma da üzülüyorum ben. Bunların hiç birinin birbirinden farkı yok bence. Katılmayabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz herkes yanı fikirde olacak diye bir şey yok. Ben de çoğu kişinin fikrini beğenmiyorum, katılmıyorum ama benim gibi düşünmüyor diye linç etmiyorum. Konuya son mesajımdır.

Haberi hangi kaynaktan okudunuz bilmiyorum ama benim gordugum sitelerde yangina ve kurakliga bagli suyun azaldigi, bu sebeple de develerin insanlarin yasadigi su olan yerlere saldirdigi yaziyordu. Bu bolgelerde yasayan insanlar cocuklarinin can guvenliginden endise ediyordu. Her ne kadar yapilacak olan cok sevimsiz olsa da, sebepleri bana mantiksiz gelmedi.

Evet elestirenlere cozum onerilerini sormak istiyorum ben de,
bu populasyon bu sekilde artarsa zaten onlar beslenemeyecek ve yetersiz besinden olecekler.
Su an en azindan etleri degerlendirilebilir.

Kesinlikle ben de uzuluyorum, ama baska cozum onerim de yok.
Türkiye' deki stk' lardan hayvanların o şekilde telef edilmesindense kesilip yoksul ülkelere dağıtılması için organizasyon masraflarını karşılamak adına başvuranlar/talep edenler var.
bu şekilde değerlendirilebilir.

Bu ne sacmalik ikisini nasil ayni kefeye koyarsiniz kurbanda kesilen etlerin hic biri heba olmuyor amac paylasmak fakir fukaranin bogazindan et gecmesi develer ise katledilecek.bi daha dusunun verdiginiz ornegi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X