Merhabalar.. Konuya nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum. O anlar gözümün önüne geldi yine kötü oldum yazarken ellerim titriyo.
2011 yılında kendi adıma internet bağlatmıştım annemlerin evine. Bekardim o zamanlar 18 yaşındaydım. Babama çok israr etmistim bağlatalim diye kabul etmemisti maddi durumlardan dolayı. Ben de işe girip kendi adima baglattim.
Yalnizca 1 ay kullandim onunda faturasini ödemiştim zaten ama diger aylar kullanmadim ve kullanmadigim halde bi sürü fatura birikmiş ben sadece kullandımızı öderiz saniyodum kimse beni bu konuda bilgilendirmedi o zamanlar. Her neyse faturalar da aksilik bizim eski eve gidiyormus hep.. Bir gün iş yerindeyim telefonuma bi mesaj geldi.. Borcunuzu şu kadar zaman da ödemezseniz haciz gelecektir diye. O zamanlar tam 1000 tl ye yakim borç çıkmisti. Avukat masrafi dosya masrafi falan.
Benim de başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Babamdan da çok korkuyodum zaten gönülsüzdü bağlatịrken. Şimdi bide icra gelecekti benim yuzumden. Neyse babam duymadan halletmem lazimdi. Patrondan avans istedim o kadar veremem dedi. Seni kandiriyolar icra gelmez hemen ver ben konusiym avukatla dedi konusturmadim salak gibi. O kadar korkuyodum ki gözümde öyle büyümüştü ki. Evimize icra gelecek hapse girecez herkese rezil olucaz babam kavga cikarcak falan diye..Annem de hastaydi üzülmek yasakti falan..
Avukatla telefonda konustum o da korktugumu anlayinca daha çok baski yapmaya başladi bana. Ödemezsen şöyle olur böyle olur falan diye. Ben nasıl yalvariyorum ama nolur süre taniyin bana diye.. Neyse bu şerefsiz benim acizligimden yararlanmak istedi'
Bana facebook var mi dedi var dedim. Ekledi beni.. Mesajlar atiyodu bana sürekli telefondan gel kendi aramiz da halledelim şu borcu kimseye bir şey deme. Nasıl yani diyordum anla işte evime gel şunu yap bunu yap hemen silicem borcunu diyordu. Kabul etmiyordum sen bilirsin o zaman hapse girerseniz karismam diyordu.. Neyse tabi ki kabul etmedim istegini ama bi yandanda yine korkuyorum. Psikolojim bozuldu iş yerinde bayildim şantaj taciz surekli midem bulaniyordu artik.. Sonra bi sekilde parayi denklestirip ayni hukuk bürosundaki başka avukata ödedik konu kapandi gitti öyle. . Ama ben şuan o kadar pişmanim ki onu şikayet etmedigime hiç kimseye bir şey demedigime..
Benim resmen saflığımdan cahilliğimden yararlanmaya çalisti.. Bazen rüyalarima bile giriyor.. Bu psikolojiyi nasil atlaticam. Şimdi sikayet etsem çok mu geç kalmis olurum. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?
Kendisinin adını biliyorum ama soyadini bir türlü hatirlayamiyorum.. Hukuk bürosundan ögrenmek için aradim ama burda öyle biri calismiyor şuan eskiden calistiysa bilemeyiz daha sonra tekrar bi arayin dediler.. Son olarak o zaman ki telefonı hattim farkliydi..O mesajlara nasıl ulasabilirim savcilik karariyla mi?
Ne yapabilirim nasil süründürebilirim? Ceza alir mi yoksa avukat oldugi için bi sekilde paçayı kurtarir mi? Lütfen yardim edin o şerefsiz belki başka cahillere de ayni şeyi yapiyor şuan..