Davayı kazanınca avukat ve dava masraflarını karsı tarafa yüklüyorsunuz. Iş davalarında uzman avukatlar var. Onlardan güven duyabileceğiniz bi avukata gidin. Ya işe iade ederler sizi dava sonunda ya da haklarınızı verirler. Ama ilk dava açarken biraz masraf yaparsınız.Çok kez aradım oyalamaktan başka birşey yapmiyorlar. Bugün yatacagini soykediler aradım ve telefonu açan olmadı. Artık güvenim kalmadı. Bu arada bordro zarfı gibi bişey yazıyor imzaladigim şey dede ay şey mi? Birde bu avukat masraflarını kim karşılıyor nasıl oluyor o işlemler?
Ben bugun dava actim , kendi avukatim da calistigim sirketin avukati da 1 ay sure oldugunu soylediZamanaşımı süresi 1 ay değil milanacığım davayı yine açabilir.
Davayı kazanınca avukat ve dava masraflarını karsı tarafa yüklüyorsunuz. Iş davalarında uzman avukatlar var. Onlardan güven duyabileceğiniz bi avukata gidin. Ya işe iade ederler sizi dava sonunda ya da haklarınızı verirler. Ama ilk dava açarken biraz masraf yaparsınız.
Ise iade zaten isyerine donmek icin acilmiyor , kidem ihbar tazminat hepsi icin acilan davalar ise iade adi altinda aciliykrİşe geri dönmek istemediğim için ise ise davasi açmadım.
3 ay Parasını alamayıp dava açan arkadaslarım oldu. Yine de yanıltmak istemem. Acilen bir avukat bulmalı.Ben bugun dava actim , kendi avukatim da calistigim sirketin avukati da 1 ay sure oldugunu soyledi
İşe iade davası bir ay içinde açılıyor diğerleri her zaman acikabikir diye biliyorum3 ay Parasını alamayıp dava açan arkadaslarım oldu. Yine de yanıltmak istemem. Acilen bir avukat bulmalı.
Detayını Bilmiyorım. Iyi bir av bulİşe iade davası bir ay içinde açılıyor diğerleri her zaman acikabikir diye biliyorum
Ise iade zaten isyerine donmek icin acilmiyor , kidem ihbar tazminat hepsi icin acilan davalar ise iade adi altinda aciliykr
Yok milana
İşe iade açılır, dava kabul olur ve işveren işe almazsa tazminat öder
Onun dışında da kıdem ihbar vs ayrıca alacak davası açılır
Ben bugun dava actim , bende ise geri donmek istemiyorum ama avukatim ise iade davasi acti tazminat alabilmem icin
Kidemle ihbari da sordu , onlari aldigim icin dilekceye eklemedi , alamasaydim onlari da ekleyecegini soylefi
Birebir ayni bilgiyi arabulucu da vermisti
Yok benim kurum ise geri almiyor , paşa paşa oduyor 8 maasiArabulucuda olur ama dava aşaması ayrı
İşe iade tespit davasıdır ve iade almazsa verilecek ödemeyi belirler kıdem ihbar vs ayrı incelenir
Zaten işe iadenin kısa sürede sonuçlandırılması gerekiyor
Birlikte açalım iş akdinin hukuka aykırı sona erdirildiği ortaya çıkarsa kudem ihbar fazla mesai vs da isteriz modundalar ama mahkeme ayırıyor genelde o ayrı bu ayrı dava diye
Bir de işverenlerin gözü açıldı
Tazminat için dava açılıyor diye mahkeme kararı sonrası işe davet ediyor işçi gitmeyince tazminatı da alamıyor
Biraz daha detay verir misiniz? Kaç yıldır çalışıyordunuz ve işten çıkarılacağınız ne kadar süre önceden haber verildi?
Yok benim kurum ise geri almiyor , paşa paşa oduyor 8 maasi
Aman cok sacma ve abuk sabuk islermis bunlar , 1 aydir ugrasyiyorum nihayet bugun acabildik davayi
Insallah olumlu sonuclanir
İşyerinde kaç işçi çalışıyordu peki bir de sözleşmeniz belirli süreli miydi? Buna göre iş güvencesine tabi oluyorsunuz veya olmuyorsunuz. İş güvencesine tabi değilseniz kötüniyet tazminatı alabilirsiniz iş güvensine tabiyseniz bahsettiğiniz gibi iş kanuna göre 4 aylık ücretinizi kıdem tazminatınızı ve ihbar tazminatınızı alabilirsiniz. Yani tabi benim bu bildiklerim teorik bilgiler uygulamada nasıl yürüyor iş hiç tecrübe etmedim. Ama bir avukata da danışırsanız bunları faizleriyle alabilirsiniz o sizi daha detaylı bilgilendirir13 aydır çalışıyordum aynı gün öğrendim ve çıkarıldım.
İşyerinde kaç işçi çalışıyordu peki bir de sözleşmeniz belirli süreli miydi? Buna göre iş güvencesine tabi oluyorsunuz veya olmuyorsunuz. İş güvencesine tabi değilseniz kötüniyet tazminatı alabilirsiniz iş güvensine tabiyseniz bahsettiğiniz gibi iş kanuna göre 4 aylık ücretinizi kıdem tazminatınızı ve ihbar tazminatınızı alabilirsiniz. Yani tabi benim bu bildiklerim teorik bilgiler uygulamada nasıl yürüyor iş hiç tecrübe etmedim. Ama bir avukata da danışırsanız bunları faizleriyle alabilirsiniz o sizi daha detaylı bilgilendirir
Anladım o halde iş güvenceniz var dediğim gibi bu üçünü isteyebilirsinizSüreli bir iş degildi. 80 -90 arası kişi çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?