Avukat arkd. yardım lütfen .. Hamileyken İşten Çıkarılma !!

Davayı kazanınca avukat ve dava masraflarını karsı tarafa yüklüyorsunuz. Iş davalarında uzman avukatlar var. Onlardan güven duyabileceğiniz bi avukata gidin. Ya işe iade ederler sizi dava sonunda ya da haklarınızı verirler. Ama ilk dava açarken biraz masraf yaparsınız.

Zaten şu an doğum için izin suresindeyim istesem de calisamam öyle bir yerde bir daha calismakta istemem.tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için

Ise iade zaten isyerine donmek icin acilmiyor , kidem ihbar tazminat hepsi icin acilan davalar ise iade adi altinda aciliykr

Yok milana

İşe iade açılır, dava kabul olur ve işveren işe almazsa tazminat öder

Onun dışında da kıdem ihbar vs ayrıca alacak davası açılır

Yok milana

İşe iade açılır, dava kabul olur ve işveren işe almazsa tazminat öder

Onun dışında da kıdem ihbar vs ayrıca alacak davası açılır

Ben bugun dava actim , bende ise geri donmek istemiyorum ama avukatim ise iade davasi acti tazminat alabilmem icin
Kidemle ihbari da sordu , onlari aldigim icin dilekceye eklemedi , alamasaydim onlari da ekleyecegini soylefi
Birebir ayni bilgiyi arabulucu da vermisti

Biraz daha detay verir misiniz? Kaç yıldır çalışıyordunuz ve işten çıkarılacağınız ne kadar süre önceden haber verildi?

Arabulucuda olur ama dava aşaması ayrı

İşe iade tespit davasıdır ve iade almazsa verilecek ödemeyi belirler kıdem ihbar vs ayrı incelenir

Zaten işe iadenin kısa sürede sonuçlandırılması gerekiyor

Birlikte açalım iş akdinin hukuka aykırı sona erdirildiği ortaya çıkarsa kudem ihbar fazla mesai vs da isteriz modundalar ama mahkeme ayırıyor genelde o ayrı bu ayrı dava diye

Bir de işverenlerin gözü açıldı

Tazminat için dava açılıyor diye mahkeme kararı sonrası işe davet ediyor işçi gitmeyince tazminatı da alamıyor

Yok benim kurum ise geri almiyor , paşa paşa oduyor 8 maasi
Aman cok sacma ve abuk sabuk islermis bunlar , 1 aydir ugrasyiyorum nihayet bugun acabildik davayi
Insallah olumlu sonuclanir

Yok benim kurum ise geri almiyor , paşa paşa oduyor 8 maasi
Aman cok sacma ve abuk sabuk islermis bunlar , 1 aydir ugrasyiyorum nihayet bugun acabildik davayi
Insallah olumlu sonuclanir

Genelde mahkemeler kabul ediyor işten çıkarırken makul bir gerekçe yoksa

Ödüyorlarsa sıkıntı yok

Aradan uzun süre geçerse işçi başka iş bulmuştur diye davet ediyorlar o da yeni işi bırakıp gidemiyor çoğu Zaman işveren de yırtıyor tazminattan

13 aydır çalışıyordum aynı gün öğrendim ve çıkarıldım.
İşyerinde kaç işçi çalışıyordu peki bir de sözleşmeniz belirli süreli miydi? Buna göre iş güvencesine tabi oluyorsunuz veya olmuyorsunuz. İş güvencesine tabi değilseniz kötüniyet tazminatı alabilirsiniz iş güvensine tabiyseniz bahsettiğiniz gibi iş kanuna göre 4 aylık ücretinizi kıdem tazminatınızı ve ihbar tazminatınızı alabilirsiniz. Yani tabi benim bu bildiklerim teorik bilgiler uygulamada nasıl yürüyor iş hiç tecrübe etmedim. Ama bir avukata da danışırsanız bunları faizleriyle alabilirsiniz o sizi daha detaylı bilgilendirir

Süreli bir iş degildi. 80 -90 arası kişi çalışıyor.

Canim cikaramazlar banada oyle yapmislardi ama rica minnet sigortami yatirin demistim bari yatirmislar ama dogum parasi alacagim zamana gore eksik yatmis ben sigortada dogumdan sonra ogrendim bunu meger hamile bi insani kesinlikle cikaramiyolarmis isten ordaki bi memur is yerini aradi elemaninizi gonderiyorum ya konusup anlasin yada hem o hemde biz devleti dolandirmaktan dava acacagiz dedi yarim saat sonra isyerine gittim tabi 5 karis surat ama 2 gun sonra dogum paramda sut paramda hesabima yatmisti

Bu arada banada kendim cikiyomusum gibi kagit imzalatmislardi memura soyledim farketmez dedi oyle bir haklari yok bence sigortaya git once orda bi gorevliye anlat bi yol gosterirler sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…