6 aydan önce dava açamazsınız ki iş davaları en kısa 4-5 sene de sonuçlanıyor. Benim maaş davam 3 senesi bitti halen istinafta uzamaya devam ediyor. Avukat vesaire bulma ile uğraşacağınğz süreçte yeni iş bakın bence
Katılıyorum, zaten çıkarıldığım günün ertesinde başladım iş aramaya, enerjimi o yöne kanalize ediyorum zaten. Sadece acaba yapabileceğim bir şey var mı? Kızıma böyle herşeye her haksızlığa eyvallah diyen bir anne profili çizmek istemiyorum. Gerçi ona bile söylemedim durumu, hele kızımın babası,zil takıp oynar!
Kıdeminizin 6 aydan az olması her şeyi zorlaştırıyor. Pek bir şey yapılabileceğini sanmıyorum maalesef, bir an önce toparlanıp yeni bir iş bulabilirsiniz diye umuyorum.
Çok haklısınız, zaten geri iade davası filan açmayacaktım. O firmada o müdürler olduğu müddetçe mobbing devam eder. Zaten zar zor idare ediyordum, işin komiği beni kovduklarından sonra anlamsız ağrılarım yok oldu vucudumdan. Her şeyde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek.
Çok geçmiş olsun. Ben bunu sadece bizim Tr firmaları yapıyor zannediyordum meğer global bir problemmiş. İhbar süresi vs hak getire o halde. Umarım yanlarına kalmaz.
Ben de çok şaşırdım açıkçası, kafa alaturka, firma global olsa ne olur. İşimiz bitti seninle hadi posta. Zaten IK müdürü de itiraf etti, önceki eleman bizi çok zor durumda bırakmıştı, senin işin çok acele olmuştu, genel müdür böyle işe almamdan rahatsız olmuştu filan diye. İyi de bu senin hatan, neden ben bedel ödüyorum?
Orada bir sürü eleman var, yan gel osman modunda, ama işten çıkarılırlarsa globale bütçe konusunda geri dönüşleri sıkıntılı olacak diye idare ediliyorlar. Biz altı ayımızı doldursak bizde de sıkıntı çıkmayacaktı onlar da önlemini aldılar anlaşılan. Neyse ...
Benim arkadaşım da 6 ayı dolmak üzereyken sebepsiz çıkartıldı, mobbinge ugramsiti öncesinde. O da avukat tuttu, arabuluculukta işten çıkartan taraf 4 maaş teklif etmisti, arkadaşım kabul etmeyip mobbing davası açacağım diye tutturmustu ama devamı ne oldu bilmiyorum
Benzerini yaşamışız, son 35 gün yemediğim zılgıt kalmadı kadından, her online haftalık görüşme sonrası ağlıyordum haksızlıklarına, bir de bu tuz biber oldu. Zaten beni çıkarma kararından iki hafta sonra babası felç geçirmiş, karma tecelli ediyor mu ne? Ben dava mava uğraşmayacağım, zaten açsam ne olur, bana verdikleri net maaş komediydi, alacağım 3 ihbar tazminatı tutarı zaten bir maaş bile etmeyecek.