avukat arkadaşlarım lütfen yardımcı olun...benim polis bir erkek kardeşim var.ben ona ilk tayini çıktığında ev döşemesi için falan ve öğrenciyken falan toplam 15000tl borç vermiştim.abla göreve başlayınca öderim demişti.sonra göreve başladı,bana abla kredi çekip ödiycem sana borcumu dedi.bende o zaman araba alıcaktım.kardeşim o zaman krediyi 25000tl çek.ben 10000tllik taksitini ben ödeyim,kalanını sen ödersin dedim.tamam dedi,kredi çekti,bana yolladı 25000.bende her ay 850 tl ona yolluyodum şimdiye kadar.kendi borcumu ödedim ona.ama kardeşimin şimdi bizimle ve ailesiyle arası bozuldu.bana bu borç senin borcun hepsini ödiyceksin diyor.bana dava açacakmış.bana 25000tl yolladığının ekstresini çıkarmış,benim ona yolladığım 850 tllerin ekstresini çıkarmış.dava açıcam diyor.krediyikendisi çekti.ben herhangi birşey imzalamadım.elinde sadece bu eksreler var.gerçektende dava açabilirmi bunun için bana.benim daha önce kardeşime 15000tl verdiğimide bütün ailem biliyor.şuan elindeki bu eksrelerle bu kredi borcunun hepsinin bana ait olduğunu söyleyebilirmi.mesaj yollamış bana dava açıyorum elimde bunlar var bu kredinin hepsini sen ödiyceksin diye.
ben babamdan bağkur yetim maaşı alıyorum annemde hem babamdan dul maaşı annesindende sskdan yetim maaşı alıyor maaşlar 2008den önce bağlandı ben temmuzda evleneceğim çeyiz parası alırsam annemin 2 sene beklemesi gerekiyormuş benim maaşımı alabilmesi için.annemin durumu iyi olmadığı için ben çeyiz paramı almak istemıyorum anneme hemen maaşımın bağlanmasını istiyorum yani 2 sene beklemeden benim maaşım anneme bağlanırmı
çıkışta herhangi bişi imzalattılar mı ?
ücretin ne kadardı ?
ssk ya ne kadar bildiriyorlardı ?
çıkış bildirgeni iste ne yazmıslar cıkış sebebi?
çıkışta bişi imzalamadım maaş 810 ssk 1.076 ödeniyor, çıkış sebebim olarak ben hastanede çalişiyorum firma elemanı olarak firma ihaleyi kaybetti bana yol göründü ama beni başka bi yere yerleştirebilirlerdi. bana bi sözleşme imzalatmaya çaliştilar ama imzalamadım, orada iş kanunu 25 md. geregnce sözleşme uzayabilir yada fesh edilebilir, daha sonra ihbar ve tazminat talep edilemez yazıyordu, iş kanununa baktım fesh olarak bana uymuyor dolayısıyla da almam gerekiyor bunu zaten çok zor durumdayım ani bi çıkış oldu ödemelerm borcum var offf
İhbar Tazminatı Detayları
İhbar Süreniz 6Hafta
Brüt İhbar Tazminatı Tutarınız 1,506.40TL
Gelir Vergisi Tutarı 225.96TL
Damga Vergisi Tutarı 9.94TL
Net İhbar Tazminatı Tutarınız 1,270.50TL
Kıdem Tazminatı Detayları
Kıdem Süreniz 2 Yıl 2 Ay 29 Gün
Brüt Kıdem Tazminatı Tutarınız 2,416.82TL
Damga Vergisi Tutarı 15.95TL
Net Kıdem Tazminatı Tutarınız 2,400.87TL
Toplam Net Tazminat Tutarınız 3,671.37TL
senelik iznin varsa kullanmadığın onuda ödemek zorundalar.
ayrıca işsizlik alman lazım. yarın bi işkura uğra hem kaydını yaptır , hemde cıkıs olarak ne göstermişler öğren.
gerçi 24/01 e kadar zamanları var cıkıs yapmak için göremeyebilirsin.
mahkeme kısa sürmez hangi ildesin bilmiyorum ama avukattan önce bölge calışmaya git. derdini anlat , dilekce doldur,firma bu konuda incelemeye alınacak.
evraklar istenecek. sözlesmeyi imzalamaman iyi olmuş.
ben mali müşavirim :) verebileceğim bilgi bu kadar.
av. arkadaslarda görünce cevaplar.mahkeme kısmı hakkında konusmam hiç dogru degil.
Canım çok sağol, bir kaç sorum içinde mesaj attım ama umarım rahatsız etmem.
16.10.2009 da girdiğim işten 14.01.2012 tarihinde çıkarılmış bulunmaktayım ve hiç bişey şekilde tazminatım ödenmiyor, dava açsam ne kadar sürer, avukat parası mahkeme falan ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz acil lütfen ???
16.10.2009 da girdiğim işten 14.01.2012 tarihinde çıkarılmış bulunmaktayım ve hiç bişey şekilde tazminatım ödenmiyor, dava açsam ne kadar sürer, avukat parası mahkeme falan ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz acil lütfen ???
dava açmanızı öneriyorum
değişen yasa sonrası masrafları peşin ödemeniz gerekse de davayı kazandığınız takdirde bunları da iade alacaksınız
işyerinde 30 kişiden fazla çalışan varsa işe iade davası da açabilirsiniz
Av.Merve Gürcan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?