kızınızın soyismini değiştiremezsiniz, ancak babasının aslında eski eşiniz olmadığına dair bir dava ile bu mümkün olabilir. onda da eski eşiniz ve kızınız için dna testi yapılır. ancak eski eşiniz kızınızın babası çıkmazsa kızınızın soyismi değişir.
ister misiniz bilmiyorum ama benim vekil olduğum şöyle bir dava olmuştu. hanım bir kızı ile eşinden boşanmış, sonra barışmışlar ve kadın hamile kalmış. bu arada tekrar ayrılmışlar ve barıştıkları zaman nikah yapmadıkları için kadın oğluna kendi soyadını vermiş. babayla da asla görüşmüyorlar. kadın aynı sizin gibi kızının soyisminin değişmesini istedi, özellikle oğlu okula başlayacağı için oğlu ile aynı olmasını istedi. (babalık davası açmak istemedi, oğlunun eski kocasının soyismini alması için,belki de çocuk başkasındandı. bilmiyorum günahını almıyım.) kadının soyadı sever'di. biz dava açarak kızının ismine bu ismin eklenmesini talep ettik.
kendi soyadını değiştirmek mümkün değil, ancak anlattığım gibi dilerseniz ve uygun bir soyisimse kızınızın ismine ikinci isim olarak ekletebilirsiniz.