- 2 Ağustos 2008
- 6.511
- 59
- 158
arkadaşlar ben bir soru daha sormak istiyorum. benim babam 2007 yılında bulunduğumuz ilçenin belediyesinden işçi olarak emekli oldu. fakat emekli ikramiyesi mi oluyo tam olarak bilmiyorum hakkı olan bu toplu parayı o zamandan beri alamadı. bununla ilgili neler yapabiliriz? nereye başvurmak gerekiyo? yapılacak tek şey bi avukatla konuşup dava açmak mıdır? yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.
forma şöyle bir göz attım da " boşanacağım,kocamdan ne koparabilirim" durumunda sanki kadınlar.ben de eşimden ayrıldım,oğlumu yalnız büyüttüm.onurumu
hiç bir şey için ezdirmedim:
ASIL SORUM: bir buçuk yıl önce evlendiğim eşimin eski eşi de koparma derdi olanlardan.ailesi ile birlikte küçük bir kasabada yaşıyor,işten atılana kadar iş bulup çalışıyor.bir oğlu var 9yaşında annesinde kalıyor..boşanma gerçekleştiğinde büyük şehirde yaşıyor ve kira ödüyor.eşim iştirak nafakası 500 tl ödüyor.arada ihtiyacı oldukça da ekleme yapıyor.bu arada eşim devlet memuru.1400 aylık geliri var.sonra ailesinin yanına yerleşip işe başlıyor,eşim ağır geldiğini artık 300 ödeyeceğini söylüyor telefonda tamam diyor.2 yıldır 300 ve arada istedikçe para gönderiyor.para icraya değil banka hesabına yapılıyor.dün elimize icra kağıdı geldi...aylık 200 tl farklarını faizini toplam 5000 tl istiyor.avukatlar bize yol gösterebilir mi? eşim ona para yetiştirebilmek için 1 yılda 2 kere biri benim adıma kredi çekti,artık ödeyecek durum da kalmadı.icraya itiraz edilir mi?velayet davası da açıp oğlunu yanımıza almak mümkün mü? saygılar...
Aslında nasıl anlatsam bilemiyorum.Çünkü utanıyorum..!Ama yardıma ihtiyacım var.merhaba,
kuruma verdiğiniz dilekçeden bir sonuç alabildiniz mi acaba ?gelişmeleri merak ettim
meraba arkadaşlar ben iki yıllık evliyim. eşimle evliliğimizin ilk zamanlarından itibaren anlaşamıyoruz.en son bir ay önce beni dövüp aileme gönderdi.bende darp raporu alıp şikayetçi oldum.şimdi boşanmak istiyorum ama ne isteyebilirim (tazminat.nafaka.ziynetlerim.)bilmiyorum davanın beni çok süründürmemesi açısından ne yapabilirim.eşimin üstüne malı yok ama sigortalı bi işte çalışıyo ...
lütfen bu zor günlerimde bana yardımcı olun acil cvp bekliyorum
forma şöyle bir göz attım da " boşanacağım,kocamdan ne koparabilirim" durumunda sanki kadınlar.ben de eşimden ayrıldım,oğlumu yalnız büyüttüm.onurumu
hiç bir şey için ezdirmedim:
ASIL SORUM: bir buçuk yıl önce evlendiğim eşimin eski eşi de koparma derdi olanlardan.ailesi ile birlikte küçük bir kasabada yaşıyor,işten atılana kadar iş bulup çalışıyor.bir oğlu var 9yaşında annesinde kalıyor..boşanma gerçekleştiğinde büyük şehirde yaşıyor ve kira ödüyor.eşim iştirak nafakası 500 tl ödüyor.arada ihtiyacı oldukça da ekleme yapıyor.bu arada eşim devlet memuru.1400 aylık geliri var.sonra ailesinin yanına yerleşip işe başlıyor,eşim ağır geldiğini artık 300 ödeyeceğini söylüyor telefonda tamam diyor.2 yıldır 300 ve arada istedikçe para gönderiyor.para icraya değil banka hesabına yapılıyor.dün elimize icra kağıdı geldi...aylık 200 tl farklarını faizini toplam 5000 tl istiyor.avukatlar bize yol gösterebilir mi? eşim ona para yetiştirebilmek için 1 yılda 2 kere biri benim adıma kredi çekti,artık ödeyecek durum da kalmadı.icraya itiraz edilir mi?velayet davası da açıp oğlunu yanımıza almak mümkün mü? saygılar...
Aslında nasıl anlatsam bilemiyorum.Çünkü utanıyorum..!Ama yardıma ihtiyacım var.
2 Gün önce abim bir kuyummcuya girip bir bilezik alıp kaçmış ve kuyumcu tarafından yakalanarak polise teslim edilmiş.Kuyumcu haliyle şikayetçi oldu.Ertesi gün savcıya ve oradanda mahkemeye sevk edildi.Mahkeme esnasında Şikayetçi olan kuyumcuyla beraber mahkemeye katıldık ve hem yazılı hemde sözlü olarak şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.olayda maddi manevi bir zarar yok.Ancak olay kamu davasına girdi ve abim tutuklanarak Cezaevine gönderildi.Şimdi ilk mahkemenin gününü bekliyoruz.Abimin böyle birşey yapması tamamen bunalım kaynaklı ve kendisi zaten çok pişman.Ben şok sebebiyle baro avukatına bile sormadım bişey sadece giidişini izledim.Sizlere sormak istediğim konu şu ;
Bu durumda ben ne yapabilirim;
Abim Ceza alacakmıdır?
Yada Dava nasıl ilerler ve sonuçlanır?
1,5 yaşında kızı var ve hergun baba diye sayıklıyor.Birşeyler yapmam lasım ama neyapabilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Standart avukat arkadaslar bır bakabılırmı lutfen
şimdi kızlar ben gecen ay 5 gun yengemde mısafır olarak kaldım dayım vefat ettı yengemın kızlarının bırı lıse sonda bırı lıse 1 de ben orda kaldıgım gun suresınce lıse 1 de olan yegenım eve hep aglayarak geldı annesı ne oldugunu sordugunda ıngılızce dersındeydık ögr. benı hıç takmıyor hep ayrım yapıyor ben bışı sormak ıçın parmak kaldırdım cekın su salagı fılen demış ogretmende ucretlı ınglızce ogr..yengem ertesı gun okula gıtmış grşmek ıçın bu arada ogretmen 25 yasında ve cok havalı sınıfa gırıp cıkan ogretmenlerın arkasından bıle dıl çıkarırmış sınıf sahıt bu konuda.neyse ogretmen yengeme demışkı kızınızdan haz almıyorum baska okula gecıs yapabılır demış ve bunu derkende baska bır hoca duyup yanlarına gelıp konuşmanızı duydum sız nasıl ınsan kayırırsınız fılen demış soylentı gecmış.3 gun sonra yengemın kızının yanına gelmış herkes ıçınde salaksın sen gıt bu okuldanda kafamız rahat etsın basıt yuzsuz annenede soyle yarın yokum bugun gelsın dıye dalga gecmış.kız eve bı geldı nasıl aglıyor anlatamam.yengem hemen okula gıttı arkasındanda ben oglumu aldım yengemı sakınlestıreyım dıye.bılgısayar odasında oturuyormuş yengem ıçerı gırdı nıçın sız benım kızıma bu şekılde davranıyorsunuz sızı bu sefer mudure sıkayet etcem dedı aglamaya basladı sınırınden sonra ben ogretmene sızın annenız babanız sızı bu sekılde egıttıyse bışı dıyemıcem dedım bu kız agız burun kıvırmaya basladı daha sonra dısarı çıkn dıye benı ıteledı ve 3 yasındakı oglum duştu o sırada baska ogretmen gelıp bızı dısarı konuşmaya cagırdı.bu sırada polısler geldı ve hepberaber sıkayetcı olduk.fakat bu ogretmen benım ıçın benı dovdu sacımı cektı demış.bende dedımkı eger dovduysem saglık raporu alsın hemen dedım ve alındı temız cıktı.nasıl ıspat edebılırım yapmadıgımı.bızden baska kımse yoktu orda.durum neolur ayrıca.haa bırde ogretmen okuldan atıldı okuldakı bırcok ögrencıye neler neler demış herkes sahıt oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?