- 13 Haziran 2011
- 12.640
- 7.664
Benim sorum çok farklı olacak avukat arkadaşlara..
Başlıkmı açsaydım bilmiyorum..Kızım bu sene üniversite sınavına girdi çok istediğ hukuk fakültesini kazanamadı...Öğretmnlrinin ısrarıyla psikolojiyi de yazmşdı tercihlernde..ve nitekim öyle oldu..yeditepe ünvstsi psikoloji çıktı..
Gitmek istemiyor..bir hftadır üzgün bizide üzdü..hiç dersane takviyesi almadı kızım..bu sene hazırlanıp hatda buseneyide geçin kazanana dek vazgeçmyceğini söylüyor..Bulgaristanda sofia ünv sınavsız alıyormuş.orayı taktı kafaya..ama nasıldır neolur hiç bir bilgimz yok..kız çocuğu sonuçta..çok karmakarışık bir durumdayız...bu konudaki görüşlrinizi çok acele bekliyorum..kayıt için vakit azalıyo...bu sene için dondurabilrmyiz dersaneyemi gitse..yoksa psikolojiye hazrlık snfını okusa,sene sonu hukuk için tekrar girse üstesinden gelebilirmi? zormu hazırlık sınıfı...ne olur aydınlatın beni..Allah razı olsun
dondurabilirsiniz tabikide ama ben konuya şu açıdan bakmanızı isteyeceğim. Psikoloji mezunlarının kpsspp ile atanma puanları çok düşük yani kolayca atanabilir. tabi 4 yıl sonrada gidişat bu şekilde olursa. Hukuk fakültesi mezunu yeni avukatlar içinse bence durum daha zor. Büro açmadıktan sonra aldığı maaşlar ortada ayrıca oyle oturduğu yerden dilekçe yazmayla para kazanacakları bir iş değil gerçekten insanı çok yoruyo yıpratıyo. Savcı ve hakimlik ise gerçekten zor çünkü yazılı sınav yeterli değil bilmem anlatabildim mi. Hakkınızda hayırlısı