Merhabalar, bende yeni evliyim we boşanıyorum. Davayı eşim açtı. Şu kısa zman lan evliliğimizde iyi giden hiçbirşey olmadı. bana hakaret etti, kürtaj olmamı istedi, oldum. her gece dışarda oldu, sorumsuzdu ailesi ilişkimizi çok etkiledi, defalarca evlendiğimiz için soyadımın kimlikte değişmesini istememe rağmen de değiştirmedi vs.. Bu durumda davayı ne şekilde kazanabilirim? ikimizinde maddi durumu oldukça iyi ihtiyacım yok ondan gelecek birşeye yalnız para konusu onlar için çok hassas bir nokta. bu şekilde canlarını yakabilirim.
Nafaka+maddi manevi tazminat davası açacağım. birde Evlilik öncesi, evlilik sözleşmesi yapılmamış olduğundan kaynaklı edinilmiş mallara katılıma geçerli olduğundan, boşanacağım kişiye ait olan maddi varlığına, tüm hesaplarına mahkeme sonuçlanana kadar el konulmasını ve satış devir işlemlerinin engellenmesini isteyeceğim. Bu durumda kendiside benim adıma olan mallara ortak olabilecektir sanırım? Bu davadan zararlı çıkar mıyım? avukat tutmadım ilk duruşma daha da olmadı. bana önerebileceğiniz birşey var mı? yapmam gereken..? şuanda benimle sözlşme yapmak istiyorlar bende böyle birşeyin olmayacağını belirttim. birde eve karşı sorumsuz oldğundan dolayı vs ayrıca dava açabilirmiyim onlara? ne kadar çok şey olursa mutlu olacağım. cevabınızı bekliyorum
maddi durumunuzun iyi olduğunu yazmışsınız o halde en önemli tavsiyem iyi bir avukat ile görüşmeniz ve davanızın bir avukat ile takip edilmesi.
malvarlığı önemli konu ve uzmanlık gerektiriyor. 2002 de sonra edinilen mallar için yarı yarıya ortaksınız ancak aldığın ev veya araba evlilik öncesi malvarlığınızdan alınmış veya miras kalmışsa yarı yarıya paylaşılamaz. tabiki tedbir koyabilirsiniz ancak davanız açılmış çoktan satmış olabilir. bir az önce bu konuda uzman olan bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ediyorum.