Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba ACerenP benim de bir sorum vardı 270.sayfanın sonunda dün yazmıştım. Cevaplayabilirseniz çok mutlu olurumMerhaba, temyiz edilen kararda çocuğun velayeti hakkında düzenleme yok mu?
ÖNEMLİ BİR DURUM. Arkadaşlar arkadaşım için bir soru soracağım arkadaşım bayan yaşı 50. Eşi aralarındaki her şeyin bittiğini ve boşanmak istediğini söylemiş arkadaşıma. Kendince nedenleri var eşinin ama arkadaşım boşanmak istemiyor.Arkadaşım boşanmak istemediği sürece boşanma gerçekleşir mi? 1 Ocak 2002'den sonra edinilen malların paylaşımı nasıl oluyor? 2002'den önce alınan mallar paylaşılabilir mi? bilgilendirirseniz sevinirim. Bütün mallar arkadaşımın üzerine. 3 de çocukları var. Cevaplarınızı bekliyorum
Yargıtay'ın görüşü asgari ücretle bir işte çalışan kadına nafaka bağlanabileceği yönündedir. Anneniz sigortalı olarak çalışmaya başladığında geliri nafaka veren eski kocanın gelirinden fazla olabilir, ekonomik şartları iyileşebilir. Bu halde bile nafaka otomatik olarak kesilmeyecektir. Nafaka verenin nafakanın yeniden düzenlenmesi için dava açması ve durumu ispatlaması gerekecektir. Annenizin nafakasına kısa vadede olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum.Merhaba annem babamdan ayrıldı ve 300 tl nafaka alıyor. sigortalı bi işe girdiğinde nafakası kesilir mi?
Merhaba,Arkadaşlar merhaba bir davada yargitayin bozma kararindan sonra tekrar karar duzeltmeye gidilip kabul görüp ancak gerekceli kararda bir hatadan dolayi tekrar bozulmasindan dolayi nasil bir yol izlenir adliyeye gittim ancak yeni bir dosya numarasi almam soylendi tekrar durusma olacak diye lakin avukatim ayni dosya uzerinden mahkemenin durusma gunu verecegini soyledi kafam karismis durumda yeni dosyami acilmasi gerek yoksa mahkemenin verecegi gunumu beklemeliyim temyiz karari cikali bir bucuk ay oldu durusma icin gün sınırı varmidir şimdiden teşekkür ederim
merhaba dedemden babamlara miras aldı (toplamda 3 kardeşler) 2 amcam konuşmuyorlar yıllarıdr küsler ve bir amcam evde diğeri dükkanda oturuyor bizse çok şükür dedemin hiçbir malvarlığından faydalanmadık bunca yıl. her neyse sorun şu ki 2 amcam da gıcıklık olsun diye malları satın almak istiyorlar ve haliyle o ben alacağım diyor öbürü hayır ben sonuç anlaşamıyorlar. babamsa sadece satılıp hakkı olan parayı almak istiyor ama orta yolda buluşamıyorlar.
1)Bu durumda ne yapılabilir???
2) iki amcam da satın almak istediği malların değerini düşük söylüyorlar gerçek fiyatlarını öğrenmek için ne yapmalıyız? ekspertiz felan mı gönderilir hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim
merhabalar, sitedeki avukat ablalarımdan yardım etmelerini istiyorum.
Eşimle biz 2009 yılında birbimizi çok severek evlendik. 3 yaşında bir de çocuğumuz var. fakat eşimin son zamanlarda çok ilgisizleşmesi, tabiri caizse yüzüme dahi bakmamasından şüphelenmeye başladım. eşimin telefonunda şifre vardı her daim. eşim bir gün uyurken telefon çaldı telefonu açtığımda, karşıdaki kadın aşkım diyerek açtı. ne yapacağımı bilemedim kapattım telefonu. eşimi izlemeye aldım. kadının evine girer çıkarken gördüm fotograflarını da çektim.
Bir evimiz ve arabamız var, düğün altınlarımız da ortak kasada duruyor. ona hiç bir şey kalmasın çocuğumun velayetini de alayım istiyorum. nafaka da istiyorum tabi ki. Ankara ' da önerebileceğiniz, tuttuğunu koparan bayan bir avukat arıyorum, maddi olarak da çok pahalı olmazsa sevinirim. lütfen yardım edin çok zor durumdayım aldatılmak çok koyuyor.
Merhaba,
Soyadı değiştirme hakkında bir sorum olacaktı, cevplarsanız sevinirim.
Reşit olunduğunda kendi isteğiyle soyadı değiştirme kanununda yaşı doldurmak gerekiyor mu? Yoksa 18' den gün almak yeterli mi?
Bir de reşit olarak başvurduğu için biyolojik babaya herhangi bir bildirip, celp vs. durumu olmuyor değil mi?
Teşekkür ederim.reşit olmak yani 18 yaşını doldurmak gerekiyor. babaya herhangi bir bildirim söz konusu olmaz
Merhaba. Size uygun bir pozisyon bulacaklarını sanıyorum. Ama bulamaz ve işten çıkarırlarsa siz kıdem ve ihbar tazminatı alabilirsiniz. Koşullar oluşursa işe iade davası da açılabilir. Sizi çıkarıp başka pozisyonda çalıştırmak üzere bir engelli arkadaşı işe alabilirler. Sonuçta firma istediğini çıkarıp istediğini işe alabilir. Buna engel olunamaz ama tazminatları ödemek zorundalar.Avukat arkadaşlar merhabalar sorum size
Ben engelli istihdam kadrosundan girdim işyerine, engelli kadrosunda çalışıyorum,
işyerimiz başka bir firmaya devrolunacak.
2 seçenek varmış ya o yeni firmaya geçicekmişim ya da benim şuanki işyerimin farklı bir operasyonuna yerleştireceklermiş.
fakat görülüyor ki yeni firma bana göre iş olmadığını söylemiş.
şuanki mevcut firmamda da açık pozisyon yok diyorlarmış.
eğer beni işten çıkarırlarsa bu sebepten haklı nedene girer mi? çünkü 60 kişi çalışıyoruz 60 kişinin 59u yeni firmaya geçecek fakat ben geçememiş olucam. bu 59 kişi erkek bu arada, depo işçisi. ben işin raporlama- insan kaynakları kısmındaydım tek bayan benim. yeni firmanın kendi İK'cısı olduğu için bana pozisyon yokmuş.
şuanki çalıştığım şirket de beni kendi operasyonları içinde bir yere yerleştiremeyip çıkarırlarsa durumum ne olur? engelli kadrosunda olduğumu da göz önünde bulundurararak cevaplar mısınız?
engelli kadrosu boş kalırsa firmanın , aylık ceza ödeyeceğini de duymuştum bu arada.
Bu karmaşık bir olay olduğu için verdiğiniz bilgilerle cevaplamak zor. Ama şirket tarafların rızası tasfiye edilmişse bundan sonra geriye dönük iptal zor. Hata, hile, zorlama hali dışında iptal olmaz. Bunları ispatlayamazsa dava reddedilir. Dosya Ankara Adliyesindeyse dosyayı inceleyebilirimBiraz karisik yazmisim yani tedbir karaina red veildikten sonra ki asamayi sormak istedim...haksiz iddada bulunan tarafa verilen bu red kararina bundan sonra yuksek mahkememi bakacak? Delilide yok sozlu olarak aslinda bizimdi aslinda soyleydi aslinda ... gibi ifadeleri var..