Merhaba,
Özür dileyerek belirtmeliyim ki meseleyi anlayamadım. Gerekçeli kararınızı özel mesaj olarak gönderirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
Merhaba,
Zihninizde, dolayısıyla anlattıklarınızın içinde onlarca soru olduğunu görüyorum. Aslında en güzeli boşanma sürecinde size rehberlik edecek bir avukatla çalışmanız. Ancak kısaca bir kaç noktaya temas etmek isterim: Yılların hıncı nafaka ile değil "manevi tazminat" ile alınır, nafakanızın yüksek olmasını istiyorsanız eşinizin evliliğiniz süresince sahip olduğu yüksek geliri; sizin de alıştığınız lüks yaşantıyı mahkemeye göstermelisiniz. Örneğin kredi kartı ekstrelerinizi sunmak gibi. Keza üzerinde hiç bir şey olmayan bir kocadan yüklü tazminat ödemesini beklemek pek anlamlı gelmiyor bana. Bebeğe karşı sorumsuzluğu bile tek başına bir boşanma sebebi, aldatılma konusunu buna rağmen mahkemeye bildirmenizde fayda var. Sonradan keşke dememek için. Eğer burası küçük bir yer, ifşa oluruz diyorsanız ve kayınpederiniz kayınvalideniz arkanızdaysa en güzeli kocanızın anlaşmalı boşanmaya ikna edilmesi diye düşünüyorum. Bir dilekçe ve protokolle tek celsede boşanırsınız, boşanma nedenleriniz sorulmaz, anlaşamıyoruz birlikte ayrılmaya karar verdik şartlarda anlaştık demeniz yeterli olur, kocanızla şu konularda anlaşmaya varmış olmalısınız:
Çocukların velayeti kimde kalacak? Ev, araba, altın, mal-mülk varsa nasıl paylaşılacak? Boşanmadan önce oturduğunuz evde kim kalmaya devam edecek? Ev eşyaları nasıl paylaşılacak? Size ve çocuklara ayrı ayrı ne kadar nafaka ödeyecek? Tazminat istiyor musunuz, istiyorsanız ne kadar tazminat ödeyecek.. vs. Kolay gelsin.
Merhaba,
Ne davası, ne tazminatı, hangi mahkeme... sorunuzdan bir yanıt üretemediğim için üzgünüm. Genel bir cevap vermek gerekirse, kendinizi bir vekille temsil ettirmiyorsanız sonraki celsede "ben mahkemede sorulduğunda tazminat alma hakkım olduğunu önceden bilmiyordum, o anda istiyor musun diye sorulunca da davam uzar diye korkup istemiyorum dedim, ancak gerçek iradem tazminat istediğim yönündedir." diyebilirsiniz. Böyle bir usul yok, ancak davanın niteliğine göre hakim takdir eder ise beyanınızı olumlu yönde zapta geçirecektir.