- 29 Aralık 2015
- 8.774
- 260.602
Selamlar, benim dedem ( annemin babası) yaklaşık 7 ay önce vefat etti, rahmetli çok tutumluydu, senelerden beri para üstüne para hep bankaya atandı , annem cenazeye gittiğinde ," rahmetlinin mirası ye ye bitmez ,5 inize 50'şer bin fazla fazla düşer" demiş diyen kişi birinci dereceden yakın akraba hem bir kişi değil bikaç kişi de böyle söylemiş, anneme hep üvey evlat muamelesi yapıyorlardı , ben kendimi bildim bileli böyleydi, gelelim sadede , annem miras paylaşımı için gittiğinde çocuğun eline para tutuşturur gibi 3 milyarı bankanın önünde verip senin payın bu deyip bide kavga edip göndermişler, anneme bu kadar düşmesi imkânsız , dedemin ölümünden sonra annemin diğer kardeşleri anneannemden vekalet alıp parayı aralarında paylaşmış olabilirler mi? Velevki böyle bişey yapmışlar diyelim, annemin yapabileceği ne var ? Annem ne yapsın ? Bi de teyzemler annemin üzerine yürümüşler " sen vakti zamanında babamızın evinde bedavadan .. sene oturdun , kendine paranı biriktirip ev yaptın , bide miras mı talep ediyosun, sen onca senebedavadan oturdun o evde , daha sen bize borçlusun , kaç sene oturduysan , o kadar kira parası vercekin , biz sana fdava açıp hakkımızı alıcaz" diyip annemin hem kalbini kırmışlar hemde gözünü korkutmuşlar , şimdi annemin özbeöz kardeşleri olan bu adi insanların anneme dava açma hakları var mı ? Cevaplarsanız sevinirim, Teşekkürler