- 21 Şubat 2015
- 709
- 316
Ilk sorduğumda ekonomi tespiti yapışmamıştı. Şimdi yapıldı bir ay sonra mahkeme olacak.Dosyamı görebilir misiniz numarasını versem? Lütfen kusura bakmayın ilk umarım son defa dahil olduğum bi süreç
babanin cocugu gorme hakkinin anlami sudur: baba cocugunu gormeye gelirse gostermemezlik edemezsiniz. Sizin tatilden donup cocugu gosterme yukumlulugunuz yok. Tedbiren size verilmis olmasi dava sonunda da size verilecegini garantilemez.ceren hanim bnm ilk durusmam oldu...cocugumu babası 2haftada 1 görücek bn biryere tatile gidersem neyapıcam aylarca kalıcam gittiğim yerde ben sürekli bebeği esimin oldugu sehire getirmek zorundamıyım??birde tedbiren velayet bana verildi bu velayetin bnde kalmiş analmınamı geliyor yoksa mahkeme sonuna kadr mı?
cok teşkkrler ceren hanımEstagfurullah kusura bakmam. Ancak avukati olmadigimiz dosyalarin icerigini goremiyoruz malesef.
babanin cocugu gorme hakkinin anlami sudur: baba cocugunu gormeye gelirse gostermemezlik edemezsiniz. Sizin tatilden donup cocugu gosterme yukumlulugunuz yok. Tedbiren size verilmis olmasi dava sonunda da size verilecegini garantilemez.
Estagfurullah kusura bakmam. Ancak avukati olmadigimiz dosyalarin icerigini goremiyoruz malesef.
babanin cocugu gorme hakkinin anlami sudur: baba cocugunu gormeye gelirse gostermemezlik edemezsiniz. Sizin tatilden donup cocugu gosterme yukumlulugunuz yok. Tedbiren size verilmis olmasi dava sonunda da size verilecegini garant
mrb benim adım pelin tüm çevrem böyle biliyor fakat kimliğimde feriha yazıyor ben feriha pelin yamzasısnı istiyorum avukat tutmam gerekir mi bide mahkeme masrafları ne kadar tutar kaç ayda sonuçlanır lütfen yarıdmcı olabilr misiniz tşk ederim
Merhabalar,anneniz yaptığı işlemı karşı tarafın hilesiyle istemediği gibi sonuçlandırdığı için durumu ögrenmesinden itibaren bir yıl icinde dava yoluyla işlemi iptal ettirme hakkı doguyor.süreyi kacırmadan hukuki yardım almanızı ve islemin iptalini sağlamanızı tavsiye ederim.Merhaba yardiminiza ihtiyacim var annem okuma yazma bilmiyor hicbir okula gitmedi babasi olunce 13 sene oldu abisi miras islemlerini halledicem diyip notere goturup 2 sahit esliginde imza almis ama imzaladigi seyi acelemiz var diyip okumamislar bi belge vermemisler abisine guvenmis oda simdi farkedildi butun ustune yapmis gidip konustugunda git hukuk la al mal diyor hukuken ne yapabiliriz acaba yaptigi seyler iptal edilebilinirmi acaba yardimci olun lutfen yardimci olucak avukata ihtiyacimiz var
merhaba benım bosanma davam varsı hakım bosamadı ve karar 2014 te temyıze gıttı tahmınen ne kadar surede cevap gelır 2-3 seneyı bulur dıyenler var o kadar uzun surer mı?karsı tarafla velayet konusunda anlasamıyoruz velayet bende kalsın sozlesme yaparız sen evlenene kadar sende kalır dıyor bende buna yanasmıyorum ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım
merhaba benım bosanma davam varsı hakım bosamadı ve karar 2014 te temyıze gıttı tahmınen ne kadar surede cevap gelır 2-3 seneyı bulur dıyenler var o kadar uzun surer mı?karsı tarafla velayet konusunda anlasamıyoruz velayet bende kalsın sozlesme yaparız sen evlenene kadar sende kalır dıyor bende buna yanasmıyorum ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım
cekısmelı olarak acıldı dava zaten bosamadı yıne de gerekce bulamadı bosamak ıcın bır kez daha dusunun kararı temyız edın dedı sımdıkı avulatımdan memnun degılım acaba dosyamı baska avukat alır mı acaba dosyayı bırde temyızden gelen cevaba gore yenıden mı dava acılması gerekıyorDoğrusu, velayet çocuğun yaşı, eğitimi, geçimi, bakımı gibi ihtiyaçları ve menfaatleri doğrultusunda mahkemece belirlenir. Şayet siz evlendiğinizde ortak çocuğun yeni eşinizle kalmasını istemiyorsa velayetin gözden geçirilmesi için dava açar. Aranızda yapacağınız sözleşme, örneğin çocuğunuzu yanınızdan almasın diye evlenmemek yönünde tutum sergilemenize, temel hakkınızın kısıtlanmasına yol açacağından zaten gayri ahlakidir ve hükümsüzdür kanaatindeyim.
Mahkeme neden boşamadı? Anlaşamadığınız tek husus velayet idi ise çekişmeli olarak sürebilirdi, belki biraz daha dosya içeriği dikkate alınarak cevaplanması gerekiyor sorunuzun.
2-3 yıl süreceğine ihtimal vermiyorum. Bozma ile sonuçlanıp duruşmalara devam edilirse süreç uzayabilir. Bu süreçte hala resmen evli olduğunuzdan fiilen birlikte yaşamıyor olsanız dahi sadakat yükümlülüğü gibi bir takım yükümlülüklerin de devam ettiğini unutmayın. Bunu söylememdeki maksat, örneğin anlaşmalı boşanamadınız ve mahkeme de aile birliğinin temelinden sarsıldığı ve birlikte yaşamın yeniden kurulamayacağı yönünde kanaat geliştiremedi de boşamama kararı verdiyse, bu kez eşinizin bir başka kadınla görüştüğünü ispatladığınız takdirde direkt bir boşanma sebebine sahip olursunuz.