Merhaba benim de bir sorum var. Cevaplayab avukat arkadaslarıma simdiden tesekkür ediyorum. Ben 23yasındayım 5yıl önce 18yasını doldurunca babam kendi dairelerinden birini bana sattı. Evleneceğini ve bu evin ilerde benim için güvence olacagını söyledi. Babamın ilk esinden ablamla abim var onlar bu evin benim oldugunu bilmiyor babam bana tapuda satıs yaptı. Bi süredir babamla aramız cok kötü esi aramızı bozdu babam su an oturdugum evinden cıkmamı annemle yasamamı söyledi. Bende bana satıs yaptıgı evi satıp kendime ev almak istiyorum böyle bir sey mümkün mü? Malların 1/4ünden fazla olmadıgı taktirde kimse karısamıyormus babamın daha baska evleri var. Simdi ben evi satmak istesem engelleyebilir mi? İnanın cok zor durumdayım sizin verdiğiniz cevaba göre hareket edicem
beş yıl önceki bir devir söz konusu. ayrıca anladığım kadarıyla babanızın malvarlığının küçük bir kısmını oluşturuyor bu ev. normalde diğer mirasçılardan mal kaçırma olarak bu yola çok başvurulur ve sonrasında diğer mirasçıların hukuki yollara başvurmasına neden olur. ancak şu durumda evi satmanız vs. problem yaratmaz. İleride olası bir dava sürecinde de aleyhinize sonuç doğmayacağını düşünüyorum