sevgili avukat arkadaşlar kızım bir devlet dairesinin sözlü sınavına katıldı. kazanırsa yazılı sınava girecekti. kızım dün aslında sözlü sınavı kazandığını ve yazılıya bir mail ile çağrıldığını kurumdan öğrendi ancak sınav çoktan yapılmış. çünkü kızıma böyle bir mail asla gelmedi. iki durum söz konusu ya hatalı bir mail adresine mail gönderdiler yada mail göndermeyi unuttular. çünkü kızım işi gereği tüm maillerini kontrol eder ve asla silmez. geçmişe dönüp taradığında böyle bir mailin gelmediğini anladık. bu durumda kazandığımı hak gereği yazılı sınava katılamamış oldu. acaba ne yapmalıyız. hakkımızı nasıl aramalıyız... teşekkürler.
Boşanma kesinleşti ,çocuk yok ama süreli nafaka var borca karşılık .kadın boşandıktan sonra çalışmaya başlarsa nafaka düşer mi ?Cevaplarsanız çok teşekkürler
Avukat arkadaşlara bende bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim, daha öncede bir başlık altındada yazmıştım 5 yıllık evliyim 4 yaşında bir kızım var eşim çok sorumsuz, agresif ve bencil biri doğru düzgün çalışmıyor hakaret şiddette var boşanmak istediğimde en azından sigorta dökümü ıspat göstererek kızımın velayetini ona vermezler değilmi ailesinin durumu iyi kızdığında napar yaparım bu çocuğu senden alırım diyor ama bir çocuğa bakacak sorumluluk yok annesiyse babası bir kere boşanmaya kalktı ablası kısa bir süre evli kalmış boşanmış sizce bu durumda eşimin kızımın velayetini alma şansı var mıdır.
5 yıl süren evliliğimizi bitirme kararı aldık fakat ben eşimden 15,000 tl para talep ettim o da bana zaman içinde ödeyebileceğini söyledi karşılıklı anlaşarak boşanıcaz fakat ben anlaşma metninde bunu yazdırmak istiyorum başka birbirimizden bir talebimiz yok ama ben asgari ücretle çalışıyorum ve bir avukat tutabilme şansım yok. baro bana avukat atayabilirmi? acil yardımlarınızı bekliyorum
1 yıl önce yaşanan bir taciz ysda
Tecavüze yeltenme kişiyi rahatsız
Etme gibi durumlarda dava açmak
İçin ne yapılmalı ayrıca yıllar geçse bile
Şikayetçi olunanilir mi.kazanmak için ne
Gibi deliller gerekebilir teşekkürler
Cevabın için teşekkürler cnmcinsel amaçlı vücuda temas yoksa fiil ve failin öğrenilmesinden itibaren 6 ay içinde şikayetçi olmak gerekir,yoksa şikayet hakkı düştüğünden işlem yapılmaz.
cinsel amaçlı vücuda temas varsa ancak basit nitelikliyse,yine fiil ve failin öğrenilmesinden itibaren 6 ay içinde şikayetçi olmak gerekir,yoksa şikayet hakkı düştüğünden işlem yapılmaz.
cinsel amaçlı vücuda temas varsa ve kanunda belirtilen nitelikli haller varsa, suç şikayete tabi değildir,en az 8 yıllık zamanaşımına tabidir, zamanaşımı, tamamlanmış suçlarda suçun işlendiği günden, teşebbüs hâlinde kalan suçlarda son hareketin yapıldığı günden, kesintisiz suçlarda kesintinin gerçekleştiği ve zincirleme suçlarda son suçun işlendiği günden, çocuklara karşı üstsoy veya bunlar üzerinde hüküm ve nüfuzu olan kimseler tarafından işlenen suçlarda çocuğun onsekiz yaşını bitirdiği günden itibaren işlemeye başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?