- 19 Aralık 2011
- 449
- 20
- 48
iyi günler ben avukat arkadaşlara bir soru sormak istiyorum acil bilgi verebilirmisiniz benim borcum olmayan biyerden ilamsız takip adı altında icra mektubu aldım elime ulaşalı bu gün tam 7 gün oldu ben ne yapmalıyım lütfen bilgi verin gönderen avukatı aradım benim böle borcum yoktur diye kendileri bana dosyamı inceleyip geri döneceklerini sölediler ama daha geri dönülmedi de lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım aldığım ürünlerınde elımde faturaları var
Merhaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşim 5 ay önce evi terk etti. Bu süre zarfında maddi olarak bize hiç bir yardımı olmadı. evlilik süresince aldığımız bir evimiz var. Eşim eve dönmediği gibi davayı da açmıyor. Benim açmamı bekliyor. Bunun nedeni ben dava açarsam bazı hakalrımı mı kaybederim: nafaka ve tazminat, evde olan hakkım gibi. Davayı onun ya da benim açmam bir şeyi değiştirir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
öncelikle herkese merhaba bugün eve bi kağıt geldi üzerinde sadece mahkeme saati ve mahkeme salonu yazıyor.daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için korktum açıkçası.müşteki diyerek adım geçiyor.daha sonra ilgili mahkemeyi aradım ve internetten bir alışveriş sitesinin dolandırıcılık olayı olmuş benimde ifade vermem gerekiyormuş.internetten alışveriş yapıyorum ama hangi il olduğuna dikkat etmedim.şimdi sorum şu benim haberim olmadan beni tanık olarak nasıl gösterirler ve ben bundan zarar görürmüyüm lütfen yardım edin
merhabalar.eski eşim devlet memuru ve ben de devlet memuruyum 200tl ücret almaktayız. Eski eşim çocuk için 300 tl nafaka ödüyor. çocuk kreşe başlayacak bu yıl. ben nafakayı 450 tl yapmasını istedim kabul etmedi.Mahkemeye başvursam da en fazla 350 çıkar dedi etraftan da bu şekiilde söyleniyor doğru mu? 200tl geliri olan birinden ne kadar nafaka keslilebilir en fazla?
kızlar benim durumum biraz farklı üniversite öğrencisiyim ve ailem ayrı çok küçüklükten beri benim babama bağlı bir nafakam var ama 17 18 sene önce hakim 5 lira nafaka bağlamış :) şu an 21 yaşındayım normalde 18 yaşında nafaka kesilir ama ben kız çocuğu olduğum ve üniversite öğrencisi olduğum için kesilmiyormuş. Babamla senede 1 kere görüşürüm üstelik pek haz etmem ayrıca hiçbir zaman da maddi bir talepte bulunmadım o da durumu iyi olmasına rağmen bu yaştaki birine komik rakamlar gönderdi harçlık diye örneğin 100-150 tl :) sanki dalga geçer gibi. bana hep dava aç diyorlar eğitim masraflarım şahsi masraflarım vs için ancak çoğu şeyi hatta sanırım herşeyi karısının üzerine. ne yapmalıyım ?
Öncelikle size boşanma kararı ile bağlanan nafaka iştirak nafakasıdır ve bu nafaka sizin reşit olduğunuz anda kesilmiştir. Reşit olduktan sonra öğrenimine devam edenler için verilecek nafaka yardım nafakasıdır ve iştirak nafakasının kendiliğinden yardım nafakasına dönüşmesi söz konusu değildir. Sizin nafaka hakkınız şuanda devam etmemektedir, yardım nafakası alabilmeniz için dava açmanız gerekmektedir. Dava sonucunda hükmedilen meblağı babanız ödemez ise icra takibi yoluna gitmeniz gerekmektedir, bu aşamada da eğer babanızın maaşı yok ise, kendi üzerine hiç bir mal/alacak v.s yok ise nafakayı tahsil etmekte güçlük çekebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?