Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhabalar..konu açmıştım bir kaç kez daha sormuştum ama cevap alamadım.bir kezde burda soruyorum.kuzenimin aqzından...;

"2001de bir evlilik yaptım 2002 ve 2005 doğumlu 2 çocuğum var.2006da boşandık.çocukların velayetleri bende.mahkeme babalarının nafaka vermesine ve belirli günlerde görmesine izin verdi.fakat babaları ne bu günlerde çocukları gördü nede bir gün nafaka ödedi..
ben bu sene bir evlilik yaptım eşim çocuklarımında aynı soyadı taşımasını istiyor çocuklarımda aynı soyadda olmadıkları için süreki sorguluyorlar.onu babaları gibi sevdikleri için aynı soyadı taşımak istiyorlar.

şimdi öğrenmek istediğim eşim çocuklarımı kendi kimliği üzerine alabilir mi? bunun için gerekenler nelerdir.çocuklarımın biyolojik babalarının izni gerekir mi?(nerde olduğunu bilmiyorum) ve tüm bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim? teşekkürler..."
 
iyi günler ben avukat arkadaşlara bir soru sormak istiyorum acil bilgi verebilirmisiniz benim borcum olmayan biyerden ilamsız takip adı altında icra mektubu aldım elime ulaşalı bu gün tam 7 gün oldu ben ne yapmalıyım lütfen bilgi verin gönderen avukatı aradım benim böle borcum yoktur diye kendileri bana dosyamı inceleyip geri döneceklerini sölediler ama daha geri dönülmedi de lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım aldığım ürünlerınde elımde faturaları var
 

adliye yakınsa hemen gidip itiraz edin. 7.gün ilamsız takibin son günüdür.
 
merhaba, eşimle boşanma aşamasındayız.beni aldattı ve terketti.sekiz yaşında bir kızım var.boşanma davamız çekişmeli olarak devam ediyor.boşanma arefesinde,evliliğimiz içinde aldığımız evi icra tehditi altındayım diye ablamın üzerine verdirtti.daha sonra boşanma davamız çekişmeliye dönünce ablasının üzerine benden mal kaçırdı diye dava açtı.dört yıldırda o kadınla birlikteymiş.üzerine olan bütün arabalarıda kadının üzerine yapmış.kendisi şirket sahibi buarada.sorum şu, bu evden bir hak kazanabilirmi.ben şahitlerle durumu ispat etsem yinede paylaşılırmı.ev benim üzerime alınmıştı.ben evliliğim süresince hep çalıştım.yedi yıl babamın evinde kira vermeden oturduk.bunlar göz önünde bulundurulurmu.teşekkürler.
 
Kira başlangıç tarihi 1 Temmuz 2013 kira kontratını işyeri sahibi ile gerçekleştirdik, o gün parayı banka yerine işyeri sahibinin eline verdim, şimdi işyeri sahibi ile ortak bi karar aldık ve dükkan kontratını iptal ettik ama dükkan sahibi verdiğim kira bedeli olan üç bin tl yi iade etmiyo.
Dükkana boya, tadilat vs gibi masraflarda bulundum, yapmış olduğum masrafların faturaları elimde.
Bu durumda ne yapabilirim ? Daha kiramın başlamasına 6gün vardı. Herhangi bi hak talep edebilirmiyim?
 
Merhaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşim 5 ay önce evi terk etti. Bu süre zarfında maddi olarak bize hiç bir yardımı olmadı. evlilik süresince aldığımız bir evimiz var. Eşim eve dönmediği gibi davayı da açmıyor. Benim açmamı bekliyor. Bunun nedeni ben dava açarsam bazı hakalrımı mı kaybederim: nafaka ve tazminat, evde olan hakkım gibi. Davayı onun ya da benim açmam bir şeyi değiştirir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
merhabalar,
banada yardımcı olursanız sevinirim.
Bizim kendimize ait bir evimiz vardı. Mütahit yeni daire karşılığında yan komsunun evini alınca bizim evi de almak istedi fakat anlaşamadık ve evi vermedik. Komsumuzun evinin temel kazısı yapılırken bizim evimizin temelinin altından kasıtlı olarak toprak alınca evde çökme ve çatlamalar oluştu. Belediye gelip evi mühürledi ve annemler dışarıda kaldı. Bu olay sonucunda mahkeme yoluna gittik. Bütün delliller ve bilirkişi raporları bizim evimizin zarar görmesindeki nedenin yandaki insaat olduğu yönündeydi. Sonra avukatımız yasanın değiştiğini söyleyip bu mahkemenin bu alanda değil bir üst mahkemede olması gerektiğini söyledi ve davayı diğer mahkemede açtık. Fakat aslında avukatımız zamanında başvuru yapsaymış buna gerek kalmadan direk davayı üst mahkemeye taşıyacaklarmış ama avukatımız bunu yapmamış. Şimdi dava yanlış mahkemede açıldığı için mahkemeyi görmemiş kabul edildi. Avukatımız tekrar başvuru yapmadığı için karşı taraf yani davalılar zaman aşımı diye savunma yaptılar. Ve dava ikince kez temyize gitti. Ben biraz araştırdım, dava gerçekten zaman aşımına uğramış henüz sonucu bekliyoruz. Kesin olan tek şey avukatın zamanında gerekli işlemleri yapmadı. Ben avukatın bu yanlışını baroya şikayet edip ortaya çıkartsam mahkeme sürecini etkiler mi yada böyle bir durumde ne yapmalıyım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hatta eskişehirde iseniz gelip büronuzdada konuşabiliriz.
 

Dava açma hakkınızı kullanınız. Tazminat, nafaka gibi taleplerinizi belirtin. Davayı açarken tedbir nafakası talepli açın, bu daha sonra karar verilirken yoksulluk nafakasına çevrilecektir. Tedbir nafakası, yargılama süresince size ödenir. Evin hangi birikimle alındığı önemli. Eğer miras yoluyla intikal eden bir parayla evi eşiniz almışsa hak iddia edemezsiniz. Ancak kredi çekilmesi veya altınların satılması vb durumlarda ev üzerinde hak iddia etmeniz mümkündür. Davacı, davalının kusurlu hareketleriyle boşanmaya sebebiyet verdiğini ispatlamak zorundadır. Davalı ise kendisinin kusurlu olmadığını veya daha az kusurlu olduğunu kanıtlamak durumundadır. Aynı zamanda davalı da karşı dava açma hakkına sahiptir. Davayı sizin açmanız nafaka vb isteklerde bulunamayacağınız anlamına gelmez.
 
benimde bir sorum olacaktı...biraz karışık aslında
şimdi ben bulgaristanda yaşıyorum annemde burda babamda
annem ve babam boşandılar ama bulgaristanda...türkiyede hala evli görünüyorlar
bizim istanbulda daha ben küçükken ikisinin aldığı ortak bir apartman dairesi var
evi babam anneme vermiyor ben kızımın üstüne yapçam diyordu hep ben daha 18imi geçmemişken
şimdi 22 yaşindayım ve ben bu evi kendi üstüme almak istiyorum
yalnızzz evin yarısı annemin üstüne kayıtlı diğer yarısı ise babamın bir akrabasının üstüne
babam kasten böyle yaptı ki annem boşanma davası açarsa evi alamasın diye
benim sorum da şu.. ben bu evi dava açarsam babamın akrabasından alabilirmiyim
babamın üstüne olsaydı yarısı herkes alırsın diyordu ama ben bu şekilde alabilirmiyim o evi yoksa
akrabasından alabilme ımkanım hiç yok mu?
 
Merhaba, birkaç ay önce eşimden anlaşmalı olarak boşandım. Çocukların velayetini babası aldı. Farklı illerde olduğumuz için mahkeme çocukların bende kalması gereken tarihleri belirledi. Çocukların bende kalması gereken tarih gelince ben gidip o ilden aldım çocukları. Teslime sıra gelince yine benim o ile babasının yanına götürmem mi gerekiyor, yoksa omu gelip almalı? Aranızda anlaşın diye bi cevapdan ziyade kanun bu hususta ne diyor onu öğrenmek istiyorum çünkü aramızda anlaşma durumu söz konusu değil. Bu konuda yasal işleyiş nasıl oluyor bilen bir avukat arkadaş cevaplarsa çok minnettar kalıp dua edeceğim. İşlerinizde kolaylıklar dilerim...
 
İyi günler, bir sorum olacak.yardımcı olabilecek arkadaşım olursa çok sevinirim.
Bir tanıdığım eşine boşanma davası açtı .eşi boşanmak istemediğinden dava 4 yıldır sürüyor.bu arada çocuğuna ve eşine tazminatını ödüyor.merak ettiğimiz şey tanıdığıma bir şey olması durumunda çocuğa kalacak mallara çocuğun annesi hak sahibi olabilir mi?ilerde çocuğa yapılan yatırımın heba olmasını istemiyoruz.Atıp satıp yiyecek tipler.Ya da boşanma gerçekleşti diyelim.yine çocuk reşit olmadan babaya bir şey olması durumunda annesi ne isterse yapabilecek mi çocuğa kalan mirası
 
merhabalar.eski eşim devlet memuru ve ben de devlet memuruyum 200tl ücret almaktayız. Eski eşim çocuk için 300 tl nafaka ödüyor. çocuk kreşe başlayacak bu yıl. ben nafakayı 450 tl yapmasını istedim kabul etmedi.Mahkemeye başvursam da en fazla 350 çıkar dedi etraftan da bu şekiilde söyleniyor doğru mu? 200tl geliri olan birinden ne kadar nafaka keslilebilir en fazla?
 
benim sorum söyle
babam alzheimer hastası ve maaşını komşusu her ay düzenli olarak onunla birlikte gidip çekmiş mahkemeye verdim fakat aynı zamanda babamın maaşı üzerinde kredi de çekmişler 7 milyar kadar.
bu krediy iptal ettirebilir miyiz
ya da nasıl bir hukuki yol izlemeliyiz ??
 
bende bir soru sormak istiyorum...Bu bıraz karısık umarım duzgun anlatabilirim...Annem 1997 yılında vefat etti,annemin babası 2011 nısanda vefat etti bekar ve cocuksuz zihinsel engelli teyzemde 2011 temmuzda vefat etti....Annemler 4 kardes su an hayatta olan anneannem 1 dayım ve 1 teyzem var ve bizde iki kardeşiz...Şimdi dedemden onların anneannemle yasadıkları ev kaldı onlarda burayı mutehatıte vereceklermiş ve 75 yasındakı muhakeme yeteneğini geceyi ve gunduzu bile ayıramayan anneannemin hıssesini onlara vereceğini söylediler bu nasıl olabiılır? Ve bıze mutehaıtle olan sozleşmeyi göndermiyorlar siz gelince yapılacak deniyor mutehahıtın numarasınıda vermiyorlar biz onlarla 20 yıldır görüşmüyoruz yuzyuze gelmeden onlardan hangi evrakları istemeliyiz...Bizi aradıklarında boyle yapıcaz söyle yapıcaz emırvakı konusuyorlar ses yukselterek bu durumda iletişim kuramıyoruz sanırım bızı hala 10 yasında sanıyorlar ben haklarımızı öğrenmek istiyorum...Sözleşmeyi gormek isteyebilir miyiz ayrıca veraset ılamlarını talep edebilir miyiz kısaca nasıl bir yol izlemeliyız ... Yardımcı olusanız mınnettar olurum..
 
öncelikle herkese merhaba bugün eve bi kağıt geldi üzerinde sadece mahkeme saati ve mahkeme salonu yazıyor.daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için korktum açıkçası.müşteki diyerek adım geçiyor.daha sonra ilgili mahkemeyi aradım ve internetten bir alışveriş sitesinin dolandırıcılık olayı olmuş benimde ifade vermem gerekiyormuş.internetten alışveriş yapıyorum ama hangi il olduğuna dikkat etmedim.şimdi sorum şu benim haberim olmadan beni tanık olarak nasıl gösterirler ve ben bundan zarar görürmüyüm lütfen yardım edin
 

Müşteki suçtan zarar gören, mağdur olan demektir. Siz mahkemede tanık olarak değil müşteki olarak dinleneceksiniz.Daha önce bu siteyle ilgili bir şikayette bulunup bulunmadığınızı hatırlamaya çalışın. Siz zarar görmezsiniz ancak duruşma gününden önce gidip mahkemesine dosyayı bir inceleyin, iddiaların ne olduğunu , dosyanın ne aşamada olduğu hakkında bilgi sahibi olun ki celse sizin için daha sağlıklı geçsin.
 

2000 TL demek istediniz herhalde... hakimin takdirine kalmış bu, bir sınırı yok ama uygulamada yüksek nafakaya pek hükmedilmiyor. 450 verilmez gibi geldi bana da. 350-400 arası olabilir belki...
 
kızlar benim durumum biraz farklı üniversite öğrencisiyim ve ailem ayrı çok küçüklükten beri benim babama bağlı bir nafakam var ama 17 18 sene önce hakim 5 lira nafaka bağlamış :) şu an 21 yaşındayım normalde 18 yaşında nafaka kesilir ama ben kız çocuğu olduğum ve üniversite öğrencisi olduğum için kesilmiyormuş. Babamla senede 1 kere görüşürüm üstelik pek haz etmem ayrıca hiçbir zaman da maddi bir talepte bulunmadım o da durumu iyi olmasına rağmen bu yaştaki birine komik rakamlar gönderdi harçlık diye örneğin 100-150 tl :) sanki dalga geçer gibi. bana hep dava aç diyorlar eğitim masraflarım şahsi masraflarım vs için ancak çoğu şeyi hatta sanırım herşeyi karısının üzerine. ne yapmalıyım ?
 

Öncelikle size boşanma kararı ile bağlanan nafaka iştirak nafakasıdır ve bu nafaka sizin reşit olduğunuz anda kesilmiştir. Reşit olduktan sonra öğrenimine devam edenler için verilecek nafaka yardım nafakasıdır ve iştirak nafakasının kendiliğinden yardım nafakasına dönüşmesi söz konusu değildir. Sizin nafaka hakkınız şuanda devam etmemektedir, yardım nafakası alabilmeniz için dava açmanız gerekmektedir. Dava sonucunda hükmedilen meblağı babanız ödemez ise icra takibi yoluna gitmeniz gerekmektedir, bu aşamada da eğer babanızın maaşı yok ise, kendi üzerine hiç bir mal/alacak v.s yok ise nafakayı tahsil etmekte güçlük çekebilirsiniz.
 

teşekkür ederim cevabınız için ancak karısı ile yaptıkları herşey karısının adına olsa dahi ortak sayılmıyor mu evlilikte? yani onada ait sayılmazmı? ayrıca dava açmam halinde eski nafakalarım ödenmediği içinde talepte bulunabilirim sanırım çünkü ödediğine dair hiçbir ispat yok çünkü böyle birşey yapmadı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…