Her ikisini de kullanmış biri olarak yorum yapmak istiyorum. Şöyle ki avon satan arkadaşlar avon'u oriflame satanlar da oriflame ı övüyorlar.Bnce son derece yanlış,insanları yanlış yönlendirmeyin. Ben önceki yıllarda avon kullanıyorum temsilci falan da değildim fakat cilt ürünleri sorunlara sebep oldu yüzümde;şahşen şu an parfüm ve el kremi dışında hiçbir ürününü almıyorum.Zaten belli bir süre geçince hemen bozuluyor ve iğrenç kokuyor ürünler..
Oriflame a gelince; daha önceden hiç kullanmamıştm ama %100 doğal isveç kozmetiği adı altında olduunu duyunca araştırma yaptım ve danışman oldum 3 ay kadar önce.Aylık 100 liralık alışveriş yaptıysam 70 i - 80 i bana aittir hep çünkü kötü bir ürün varsa bunu bile bile karşımdakine satmanın anlamı yok.Kendim aldıığım ürünleri ucuza getireyim diye üye olmştum ama baktım ürünleri güzel çevreme katalog dağıtmaya başladım.Şu ana kadar aldığım hiçbir ürününden şikayet almadım..Tek şikayetim,katalogta olduu boyutundan çok daha küçük ürünler gelmesi..Onun dışında çok şükür cildime falan bir problem yaşatmadı..
Ayrıca bazı arkadaşlar bitkisel (organik) kozmetik ten söz eidiyorlar.Onu da araştırdım bizzat. Piyasa da olan bi fondoteni 90 kusür liraya satıp ta bu %100 organik diyen bi marka var, bilen bilir..Organik falan değil o çünkü içinde "bismut" denen madde var ve kansorejen..Markayı kötülemek adına söylemedm bilinçli bi tüketici olarak söyledm.. O kadar paranın karşılığı olarak yine bu tarz bir ürün alıcksm giderim daha hesaplı bir marka alırım..Sonuçta yine aynı.. Kısacası içinde dimethcione,paraben ve bismut olan ürünlerin hiçbiri sağlıklı değil..Oriflame ın da bazı ürünlerinde var dediim maddeler avon unda,o kastettiğim güya "organik" olan markada da..
Bu arada gayet tarafsız yorum yapıorm Oriflame nin parfümleri vasat bana göre,kalıcı falan değil ama avon un far away i vazgeçilmezim neredeyse..Karşılaştırmalı olarak en iyisi neyse onu almaya çalışıorm..