- 14 Eylül 2013
- 1.344
- 532
- 133
Çoook teşekkür ederimm
Rica ederim : )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çoook teşekkür ederimm
kırmızıyla yazılan kısım hatalıdır yanlış bilgi vermiyelim lütfen artık öyle bir sınırlama yok
tamamen tarafsız bi gözden yazılmış bi yazı buldum ve aktarmak istiyorum
çok değerli ziyaretçilerim. gözüme çarpan bir yazı makaleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Başlıkta görüldüğü gibi iki kozmetik firması arasındaki farkların ve kazançların bir birleri arasında ki kazançları yani avantaj ve dezavantajları konusu ele alınmıştır.
Avon mu Oriflame mi?
Her iki firma kendine göre üstünlükleri vardır halk arasında kulağımıza gelenler kalite yönünden oriflame’in cilt bakım ürünleri çok güzel Oriflame daha kaliteli ama pahalı deniliyor. Avon için söylenenler ise Avon kitabını KATALOĞUnu ortaya atıyorum başka bir şey yapmıyorum herkes içinden ürünleri seçip siparişi veriyor deniliyor. Bu çok güzel gözüküyor sizcede öyle değil mi? Ama bir sorun var ürünleri kişiler nasıl alıyor? Satan bu ürünlerden kendileri kullanıyor mu? bu konular da önemli ucuz olsun ver, pahalı olsun fark etmez olmamalı her yaşa hercilt tipine göre cilt tipi belirlenmeli ve ondan sonra bu ürünü satan danışman tavsiyesi ve önerisi çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fazla uzatmak istemiyor ve sizlerin yorumlarınızı bekliyorum. Avon danışmanı ile ORİFLAME danışmanı arasındaki fark
AVON DANIŞMANI
Sadece satış yapar üye kaydetme hakkı yoktur.Takım öncüsüne bağlıdır. isterse takım öncüsü olup üye kaydeder ve hiç bir şekilde satış baskısı görmez ben de bir takım öncüsüyüm ve ne altımdaki kişilerle satış konuusnda muhatabım ne de üstümden baskı görüyorum. sadece üyelerimin sorularını ve sorunları yanıtlamakla yükümlüyüm. :)
3 ay üyelik hakkı vardır.Ürün garantisi, yani ürün iade ve değişim hakkı vardır.
Ama takım öncüsü ve bölge sorumlusu buna izin vermezler. neye izin vermezler?
Satış yapmaları konusunda kota ve baskı uygulanır. yok öyle birşey ! Grup primi ve basamak kazancı yoktur.Satış karı indirimli ürünlerde
%25 indirimsiz ürünlerde %33tür.
AVON TAKIM ÖNCÜSÜ
Üye yapma yetkisi vardır.Belirli satış kotasını sağlaması gerekir.
Üye kaydını kendisine verilen belirli bölge(ilçe)de yapabilir. her yerden üye yapabilir Bölgesinin dışındaki başka il ve ilçelerde kayıt yapamaz.
Kayıtlı danışmanlarına kendisine verilen satış kotasını paylaştırır ve bu satışı sağlatmak görevidir.Üyelerinin borcunu ödetmek en önemli görevidir. Çünkü borcunu ödemeyen üyesinden prim kazanamaz.Her ay grubuna üye kayıt kotası verilir.Bölge sorumlusu tarafından yönetilir.
Takım öncüsü herhangi bir sebeple il değiştirirse ekibi elinden alınır. Gittiği ilde aynı büyüklükte başka üyeler verilir.(tabi o üyelerle uyum sağlamak ve büyütmek takım öncüsünün yeteneğine bağlıdır.)
Grubunda %3 ile başlar. Maksimum en yüksek prim oranı %6 dır.
Tabi bu arada bu primi borcunu zamanında ödeyen üyelerinden kazanır.
Avon da herkes aynı haklara sahip değildir. Danışman, takım öncüsü ve bölge sorumlusunun hakları farklıdır.Miras bırakılamaz. miras mı :) avon yada oriflame üyeliğini kim niye miras bıraksın ki
ORIFLAME DANIŞMANI
Danışmanın 12 ay üyelik süresi vardır.
Danışman istediği bölgeden, istediği ilden hatta uluslararası kayıt yapabilir.
Tamamen özgürdür. Hiçkimsenin yönetiminde ve baskısında olmaz.
İsterse sadece ihtiyaçlarını alır, isterse üye kaydedip grubunu kurar ve %21 e varan (bu orana varabilmek için ne kadar alt üye yapmak gerekiyor mesela? arkadaşım %6 ancak olabildi ayda 300tl civarı satış yapabiliyor. grup primi ve bunun ilerisinde ise dolar ödülleri kazanır.Üyelerinin borçlarından sorumlu değildir.Satış ve satış kotası yoktur. Kayıt kotası da yoktur.
Her danışmanın ünvanı ne olursa olsun aynı haklara sahiptir.
Satış yaparsa her üründe net kar %30 dur. madem yüzde otuz neden ben hesapladığımda %23 ü geçmeyen kar görüyorum. Oriflame karı avon karından daha düşüktür isterseniz ortaya fatura görselleri koyabilirim :) Danışmanın grubunu kimse elinden alamaz.Herkes kendi çalışmalarının karşılığını alır. Sistem son derece adildir.
Grup ve kazancı miras yoluyla mirasçılara bırakılabilir.
1000 dolardan 1.000.000 dolara kadar ödül kazanılabilir. arkadaşım ayda 300 tl civarı satış yapıyor alt üyesi falan yok ama yine de bir para ödülü alamadı bu ödüller kimler için?
Yılda 2 kez yurtdışı seyahatlere katılabilir.
1.500 tl satışta avon kazancı (indirimli ürün) tablo hesaplama tamamen yanlış :)
%25 kar : 375 tl
Grup primi yok
1500 tl satışta oriflame kazancı
Satış karı %30 dan 450 tl
Grup primi 118 tl
Toplam kazanç 568 tl
ORIFLAME GÜZELLİK DANIŞMANININ DİĞER KAZANÇLARI
Ürün garantisi fatura tarihinden itibaren 30 gündür. AVONDA 3 FATURA DÖNEMİDİR. YANİ 2 BUCUK AY :)
İthaldir – Sağlık bakanlığının izniyle Türkiye”ye girer ve satılır. AVONU YASADIŞI YOLLARLA SOKUYOLAR ÜLKEYE ZATEN :)
Bitkisel içeriklidir İÇERİK KISMINI OKUMAYI BİLMEYENLER KANABİLİR TABİ AMA OKUMA YAZMA BİLEN HERKES İÇEİĞİNDEKİ KİMYASALLARI ARAŞTIRABİLİR :)– Kimyasal ve hayvansal içerik bulunmaz :)– Hayvanlar üzerinde test edilmez.Gönüllü insan denekler üzerinde test edilir.
Kalitesi yüksek,fiyatı uygundur,doğrudan satış derneğine üyedir. AVON DA ÜYEDİR :)
Zengin ürün çeşidi (yaklaşık 600) dış ambalajı doğaya dönüşümlüdür.
Ürün üretim tarihinden itibaren 30 ay boyunca kullanılabilir.
Ödeme süresi 21 veya 18 gündür. Faturalarınızı ptt veya anlaşmalı bankalara kendi üye no”nuzu bildirerek ödeme yapabilirsiniz.
Ya da siparişlerinizi internetten sipariş anında kredi kartı ile ister tek çekim ister 4 taksit ödeyebilirsiniz. VADELİ ÖDERSENİZ VADE FARKI KOYAR ORİFLAME AMA AVON BELLİ BİR SÜRE SONRA ÖDESENİZ DAHİ VADE FARKI KOYMAZ BUNU NEDEN YAZMADINIZ?
12 ay üyelik süresi vardır. Her ay sipariş verme zorunluluğu yoktur. SİPARİŞ VERMEZSENİZ KATALOG GELMEZ AMA AVON SİPARİŞ VERMEZSENİZ TAKİP EDEN AY SİZE KATALOG GÖNDERİR.
Herhangi bir alışveriş limiti yoktur. İstediğiniz kadar ve istediğiniz sayıda sipariş verebilirsiniz. 75 TL ALTINA 8-9 TL KARGO ÖDEYEREK TABİKİ :)
Firmanın size tanıdığı 295 liralık kredi hakkınız vardır. Bu sayede ürünleri önden para ödemeden alır sermayeniz olmasa da satış yaptıktan sonra firmaya geri ödeyebilirsiniz.
Kargo ücreti yoktur. O aya ait bir özel 8,99 liralık kargo ücreti ödememe ürünü yazarız ve kargo ücreti ödemeden bir ürünümüz olur.
Sonuçta:
Kendiniz ürünleri kullanmak, alışveriş yapmak üzere üye olursanız, ürünleri indirimli alırsınız. AVON DAKİ ÜYELER DE KATALOG FİYATINDAN ALMIYOR ELBETTE ONLAR DA İNDİRİMLİ ALIR :)
Satış yapmayı hedeflerseniz kar kazancınız olur.
AVON TEMSİLCİSİ OLAN VEYA OLMAYI DÜŞÜNEN HER KULLANICI İLE FİKİR VE BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNABİLİR BU BAŞLIK ALTINDA
VE LÜTFEN TÜM KULLANICILARIN KURALLARA UYGUN ŞEKİLDE FİKİR VE BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNMASINI ÇOK RİCA EDİYORUM
BEN TAKIM ONCUSUUYUM BUYRUN SORUN ?Arkadaslar merhaba avonla ilgili bir sorundan sebep takim onculugu yapan birisinin yardimina ihtiyacim var varmidir aranizda takim oncusu
SUAN DA INDIRIMDE CANIM ALABILIRSIN ESIME GETIRDIM BENDE HARIKA KALICI :))kızlar sırf bunun için uye oldum elinizde avon blue individual var mı cıldırıcamm ya da onun nelerden olustuugunu bilen var mı
Bızım gıbı takım onculerıyle ıletısıme gecebılırsın bı ucret odemıyorsun uyelıgınıde ucret odemeden ıptal edersın yanı 3 ay sıparıs gırmezsen ıptal oılur uyelıgın zaten :)Nasıl üye olunuyor ve belli bir süresi var mı? Mesela ben bu ay ve önümüzdeki ay için denemek amaçlı üye olmak istiyorum. Kendi siparislerim iki ay icin 100er lira civari zaten. Ama olurda diğer ay musteri bulamazsam nasilt çıkış yapabilirim? Yada çıkış yapman halinde bi ücret öder miyim?
evet tabıkı buyrun sorun ??merhaba kızlar bende temsılcı olmak ıstıyorum ama sorularım var cewaplayabılcek olan varmı ?
uye olursan alabılırsın canım ustelık ındırımlı alırsın belkıde satarsın :)arkadaşlar illa bir üye aracılığıyla mı ürün almak zorundayız.eskiden arkadaşım temsilciydi onun sayesinde alıyordum şimdi bireysel olarak alamaz mıyım?
ucretsız katalogun gelır baska odemen olmaz 95 ı gec yeter mesela uye oldun ılk katalogunu mecbur bız gnderıorz sen daha sonra sıstemden ıstyrsn katalog eger 3 ay sıparıs gırmezsen katalogun gelır ama 3. aydan sora uyelıgın ıptal olr katalog gelmezkızlar bikaç sorum olacak müsadenizle, Avona temsilci olmak istiyorum..
internetten kayıt formunu doldurduğumda otomatik bir yöneticiye atayacakmış sanırım.. bazı sitelerde okudum ki üstümüzde olan yönetici bizim adımıza sipariş girebiliyormuş vs. bu tarz bi sorun yaşar mıyım tanımadığım bi yöneticiye atanınca?
ilk kataloğumu o yöneticim mi verecek?
bir ay sipariş girdim geldi ödedim, diğer ay girmedim deyelim takibindeki ayın kataloğu yine de gelecek mi evime?
ödemeler işbankasında açtığımız hesaba mı yapılıyor? kredi kartı ile nasıl oluyor?
95tl altında ise siparişim 9,5 tl kargo bedeli dışında başka bi ödemem oluyor mu?
Bızım gıbı takım onculerıyle ıletısıme gecebılırsın bı ucret odemıyorsun uyelıgınıde ucret odemeden ıptal edersın yanı 3 ay sıparıs gırmezsen ıptal oılur uyelıgın zaten :)
aaa hıc bkmadm cnm sen mı yazmıstın hastayım bılseydım sen oldgnu naptın aldın mı luck uO 1 yil oldu sanırım 3 ay degil artık canim : )
aaa hıc bkmadm cnm sen mı yazmıstın hastayım bılseydım sen oldgnu naptın aldın mı luck u
gecer ınsallh tskr ederımm :) bgnrsın yaa merk etme tende degısıyor kokulr ama herkes bgnıor luck uGeçmiş olsun canimm : ) ewet siparis girdim cuma günü bekliyorum begenirmm inşallah yaaa