Ateşlere yürüme sebebim çok kısa süre içinde banlanacak olmam.
Israrla buraya konu açma sebebim ise diğer tarafların pek okunmuyor olması.
Bir de yemek yapmayla ilgilenenlerin değil diğer kişilerin de yorumunu istiyorum o yüzden yemek bölümüne değil buraya yazdım.
Şimdi benim çok etle tavukla aram yok. Ama yiyorum da..fakat kendim yemek yaparken böyle ekstra takıntılı oluyorum.
Mesela et, kiyma, tavuk yikanmaz derler ben yıkıyorum.
Oğlum mantı çok seviyor. Ve çalışan insan için de buzluğa atmalık güzel bir yemek. Bayadir yapmadım çünkü zaten zahmetli olan yemeği ben iyice zahmet haline getiriyorum kendime.
Ben etin o kanlı haline alisamiyorum. Mantı yaparken de en azından kırmızı görüntüsü hafif dönene kadar kavuruyorum. Fakat haliyle daha zor oluyor. Lezzette sıkıntı yok.
Cigden yapsam da içim almayacak gibi geliyor..ne düşünüyorsunuz bu konuda. Belki içimi rahatlatacak yorumlar gelir de çiğden yaparım diye açtım konuyu.
Et dolgulu yemeklerde bu kiyma ya da normal et farketmiyor, et pisirilince tat farki olusuyor bana kalirsa, cigden yapınca daha lezzetli geliyor bana ve sagliklisi tek sefer pisirmek diye biliyorum.
Bu arada tavuk ve et yikanmaz diye okuyorum su an basliginizda, bu taze veya dondurulmus tum etler icin mi gecerli, ilk kez duyuyorum cunku?
Siftah ilk cevabı size yazayım. Okumuyor musunuz? Gerçekten artık bu kadar okunma oranının düşmesi beni rahatsız ediyor.Ateşlere yürümekten kastınız tavada kavrulan kıyma mıydı
Mantının pişme süresi içinde yeterli pismiyormus gibi geliyor..bir iki yerde yediğim pismemis mantıdan da kaynaklaniyor olabilir bu düşüncem.Mantının içinde de pişiyor yahu, çiğ yemiyoruz ki hiç birimiz.
Tavuğun yıkanması çok daha tehlikeli aslında. Keşke yapmasanız onu. Çapraz kontaminasyon riskini artırıyorsunuz.
Evet çiğden yapinca içine koyması daha kolay bir de. Asıl zor olan kısmı kapamasi oluyor. Kavurmak falan ekstra zor gelmiyor da.Kıymayı ateşe attığın gibi kendin de ateşlere yürüyor korkmuyorsunsal şu ateşi bacım mantının içi kavrulur mu hiç ekstra zahmet ay
Sanarsın edebi metin, ne anlattınız da ne anlamamı beklediniz acaba? Bi de bi havalar her gün makale yazıyor gibi. Tenya olun siz.Siftah ilk cevabı size yazayım. Okumuyor musunuz? Gerçekten artık bu kadar okunma oranının düşmesi beni rahatsız ediyor.