HADİ BENDEN BİR KIYAK DAHA ARKADAŞLAR
BUGÜNKÜ ÇOCUK GELİŞİMİ II SINAV SONUÇLARI
BAZILARINI KELİMELERİ TAM OKUYAMADIM ANLAYIN SORUDAN Bir kişinin kendi dışında başka biriyle daha fazla ilgilenildiğini veve o kişinin daha fazla sevildiğini hissetmesi durumuna ne ad verilir
KISKANÇLIK
Bireye ait olan ve onun bir psikolojik obje ile ilgili düşünce duygu ve davranışlarını düzenli bir biçim oluşturan bir eğilimdir Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıkalanbilir TUTUM
Bir grubu oluşturan bireylerin sosyald urumu birbirleriyle olan ilişki biçimleri, grup içeirisndeki alt gruplar, klikler ve grubun gen*ve grup bütünlüğü hakkında bilgi almak amacıyla kulanılan tekniğe ne ad verilir SOSYOMETRİ
Kişinin zihinsel yapısının ve dış özelliklerinin bir bütünlük oluşturmasına ne ad verilir BENLİK
Bir toplumu duyuş düşünüş yaşayış bakımından diğerlerinden ayıran geleek görenek ve adetlerin tümüne ne ad verilir KÜLTÜR
Bireylerin başkalarının iyiliğini yararını düşünüp yardımcı olması, karşılık beklemeden diğer bireylerin iyliğine koşması ve bu da yaparken bunun başkalarına zarar verip vermeyeceğişni onları üzüp üzmeyeceğini düşünmesine ne denirÖZGECİLİK
Bireyin grup içinde kendi kendini nasıl algıladığı ve diğer üyeler tarafından nasıl göründüğü konusunda önemli ipuçları verenteknik KİMDİR BU
Bireyin doğumdan başlayarak yetişkinlik dönemine kadar başka insanlarla olan ilişkilerinin ve onlara karşı geliştirdiğiduygulara ne ad verilir SOSYAL GELİŞİM
0-72 AYLIK ÇOCUKLARIN GELİŞİMLERİNİ AYRINTILI OLARAKD EĞERLENDİREN EĞİTİM ROTAMLARININ DÜZENLENMESİNDE VE ÇOCUKLARDAKİ GELİŞİMİN TANIMLANMASINDA KULANILAN TEKNİK Gozi Erken Çcoukluk Değerlendirme Aracı
Annenin çocuğun bakımı ve eğitimiyle meşgul olamaması durumuna ne denir ANNE YOKSUNLUĞU
Katı davranışsal kurallar koyan çocukları bu kurallara uyduğu sürece onlara değer veren anne baba tutumu OTORİTER TUTUM
İnsanın davranışlarının doğruluğunu yanlışlığını haklı ve haksızlığını içeren içsel yargılama gücü VİCDAN
Aşağıdakilerden hangisi bireysel farklılıkların oluşumunda etkilid eğildir GİYİM TARZI
Özel eğitime başlatılan çocuklara uygulanan eğitim programlarının olumlu ya da olumsuz etkilerinin izlenmesi için uygulanan test DENVER II GELİŞİM TARAMA TESTİ
Sosyogramın yorumlanması sonucu gruptan soyutlanmış kendi aralarında ilişkili yani birbirtlerini seçen alt gruplara ne ad verilir KİLİKLER
bireyin başkalarını umursaqmadan bütün eylemlerini kendi çıakrına uygun olarak yapması ve bu tutumunu yaşam tarzı haline getirmesi BENCİLİK
Bir sorunla ilgili olarak kişilerde yapılan karşılıklı konuşma GÖRÜŞME
Erikson a göre ben kimim sorusunun çok önemli hale geldiği ergenin anne babasından çok akran gruplarından etkilendiği yaş 12-18YAŞ
Anne baba rolü anne baba ilişkileri kardeş ilişkileri gibi özellikler sosyal gelişimi etkileyen aşağıdaki faktörlerden hangisinde yaşanır AİLE
Aşağıdkailerden hangisi sosyal gelişimin tanımlarından biri değildir KİŞİNİN SAHİP OLDUĞU ZİHİNSEL YAPININ VE DIŞ ÖZELLİKLERİN ÖRGÜTLENMİŞ HALİDİR