Atatürk Üniversitesi AÖF Çocuk Gelişimi Öğrencileri

Ah yaa ne yazık ki yapamıyorum, özel mesajdan mailini atan arkadaşlar olursa geçen senenin güz dönemi final soru kitapçığına eriştim, uzantı nedeniyle foruma yükleyemiyorum ancak isteyen arkadaşlara mail atabilirim.

Iyi gunler arkadaşlar tam da istediğim gibi bi yer buldum çok teşekkür ederim hepinize.simdi benim de bazı sorularım olacak yanıtlarsaniz çok teşekkür şimdiden. Ben işletme lisans mezunuyum ve kamuda memurum. Bu yıl ben de çocuk gelişimi yazmayı düşündüm AÖF de yeni açılan bi bölüm olduğundan ygs gireceğim. Yalnız siz Atatürk Üniv. De okuyorsunuz bu bölümü şimdi bende ygs den orayı yazabiliyor muyum? Orası da aynı AÖF gibi bulunduğun yerde mi sinavlara giriyorsun yoksa erzuruma gitmek mi gerekiyor? Ayrıca 4 yıllık mezunu olduğum için kpss lisans gireceğim değil mi sınava ? DGS ye girmeden anaokulu öğretmeni olabiliyor muyuz.ayrica düz lise cikisliyim teşekkür ederim

Y yediveren14
Atatürk Üni Çocuk Gelişimi bölümü önlisans bir program, kamuda ana sınıfı öğretmeni olmak için aöf önlisans çocuk gelişimi okuyup bunu bitirdikten sonra DGS'yi aşıp örgün öğretim yoluyla Okul Öncesi Öğretmenliği okuman gerekli. Doğrudan Okul Öncesi Öğretmenliği için açıköğretim programı kapatıldı.

Bir de AÖF programlarından herhangi birine girebilmek için ikinci üni kapsamında başvuru yapman yeterli YGS ye girmene gerek yok

Y yediveren14
Atatürk Üni Çocuk Gelişimi bölümü önlisans bir program, kamuda ana sınıfı öğretmeni olmak için aöf önlisans çocuk gelişimi okuyup bunu bitirdikten sonra DGS'yi aşıp örgün öğretim yoluyla Okul Öncesi Öğretmenliği okuman gerekli. Doğrudan Okul Öncesi Öğretmenliği için açıköğretim programı kapatıldı.

Bir de AÖF programlarından herhangi birine girebilmek için ikinci üni kapsamında başvuru yapman yeterli YGS ye girmene gerek yok
Çok teşekkür ederim

yaaa kapanmış mı açıkogretım okul öncesı e napcaz ozaman örgün okuyamam kı ay cok uzuldum sımdı ya:KK61:

Evet arkadaaşlar, hüznüne ortağım lakin gerçek bu.
Zaten sadece Anadolu Üniversitesi'nde bulunan Okul Öncesi Öğretmenliğine 2012-2013 öğretim yılı itibariyle öğrenci alımı durdurulmuştur

haye benım moralım cok bozuldu şimdı boşuna mı okumuş olcam sımdı ben basındayken bırakayım mı yetısmeyecek dıye panık oluyodum ama bugun hıc ders çalışamadım offf offff

S sutluturkkahvesi merhaba. Ben 4 yillik isletme mezunuyum. Simdi iki yil cocuk gelişimi bitince kpss ye girebiliyomuyum. Yani illaki lisans mezunu olarakmi girecem.
Bişey daha
2 yıl cocuk gelisimi bitince direkt hiçbir sınava girmeden özel üniversitelerden okul öncesi okuyabiliyormuyuz. Kpss puanları bir ara okul öncesinin çok düşüktü hala oylemiki . Eğer bilgimiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim

S sutluturkkahvesi merhaba. Ben 4 yillik isletme mezunuyum. Simdi iki yil cocuk gelişimi bitince kpss ye girebiliyomuyum. Yani illaki lisans mezunu olarakmi girecem.
Bişey daha
2 yıl cocuk gelisimi bitince direkt hiçbir sınava girmeden özel üniversitelerden okul öncesi okuyabiliyormuyuz. Kpss puanları bir ara okul öncesinin çok düşüktü hala oylemiki . Eğer bilgimiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim
Lisans mezunu oldugunuz için önlisans kpss giremiyorsunuz. 4 Yıllığa tamamlamak için de dikey geçiş sınavı şartı var özel üniversite bile olsa DGS girmek zorundasınız.

haye benım moralım cok bozuldu şimdı boşuna mı okumuş olcam sımdı ben basındayken bırakayım mı yetısmeyecek dıye panık oluyodum ama bugun hıc ders çalışamadım offf offff

Panik yok çalışamadıysanız kalsanız bile Atatürk Üni nin bütünleme sınavları var halledersiniz, keza bende hiç çalışmadım finallere henüz açıkcası çok takmıyorum da, bütünleme var :KK70:

Bişey daha

Kpss puanları konusunda umutlanmayın, bir dönem ilköğretimlerde ana sınıfları açıldığı için aşırı alım olduğundan çok düşmüştü puanlar hatta o dönemde aöf den okul öncesi öğretmenliği bölümü de açılmıştı zaten ama şimdi yeteri kadar okul öncesi öğretmeni var piyasada haliyle puanlar da düşük değil kpss atamaları için. Ama imkansız da değil yapan yapıyor, doğu bölgelerinin puanları nispeten düşük hala

Bişey daha

Herhangi bir lisans bölümünü bitirmişsen alt öğrenim olan önlisanstan kpss ye başvuramaz atanamazsın, atansan da aldığın maaşlar da dahil elinden alınır üstelik yanlış beyandan soruşturma yersin, yapacağın şey DGS ile okul öncesi öğretmenliğine tamamlayıp öyle kpss ye girmek, o da devlet üni lerinde sıkıntı biraz ama özel üni lerde puanlar para konuştuğundan olsa gerek daha düşük, devam zorunluluğu kısmını da hocalarla halledebilirsin diye düşünüyorum

X