Peki onların kayit süre kısıtlamaları var mı yoksa istediğimiz zaman kayıt olabiliyor muyuz? Bilginiz varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim zira hiçbir bilgim yok benim internettede araştırıyorum fakat anlayamıyorum :)
Çok teşekkür ederim zahmet verdim :)İstediğiniz zaman kayıt olamıyorsunuz,belirli bir süreleri var,Temmuz ayı gibi ön kayıtları başlıyor,önce ön kayıt oluyorsunuz,sonra kesin kayıtlar başlıyor 2014 te Eylül gibi başladı 24 Ekim de sona erdi,2015 tede aynı olur yine,zaten ön kayıtı yaptıktan sonra sistemde hangi belgelerin istendiği yazar.
Öncelikle hayırlı olsun
Ilk adımı attınız nasılsa gerisi gelir,Temmuz ayında tercih vereceksiniz eğer yerleşir iseniz kayıt hakkınız olur.Vize sınavları internet üzerinden yapılıyor,final sınavları ise belirlenen merkezdeki okullarda yapılıyor,eğer yaşadığınız şehirde merkezi yok ise yakın illerde yapılır.Kitap verilmiyor elektronik kitap olarak sisteme yüklüyorlar,yıl sonunda bütünleme sınavıda var.
Başvuru yaptığın yerden sana geçici ÖSYM şifresi vermişlerdir o şifreyi değiştirmeyi unutma çünkü sonraki aşamalarda artık kendin net üzerinden yapacaksın.
Yok canım öyle birşey,siz 2. Üniversite kapsamında sınava girmeden kayıt olacaksınız zaten.Meslek liselerinin önceliği ygs sınavı için geçerlidir.Onlar sınavsız geçiş yaparlar ygs ile diğer lise mezunları ise ygs ile giderler.Taban puanı 410. Ama sizlik bir durum yok ve 2. Üniversite olduğu için öncelik diyede bir olay yok 2. Üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz.Merhabalar.. Ben tekstil üzerine lisans öğrencisiyim fakat çocuk gelişimi hayalimdi bu yüzden ikinci üniversite kapsamında ata aöf ye başvurmak istiyorum bazı haberler okudum gelecek dönem bu bölümün kapanacağını veya sadece meslek liseleri için olacağını okudum doğruluk derecesi hakkında bir fikriniz var mı asılsız bir haber mi ?
Sevmiyorsanız bırakın derim,ama çocuk gelişimine kayıt olduktan sonra :) bırakın.İşinizi garantiye alın sonra dgs ile örgünden 4 yıllığa tamamlarsınız.Birde son bir sorum olucak size :) ben okuduğum bölümü hiç sevmiyorum tamamen yanlış tercih benim için kayıt olduktan sonra okulu bırakmayı düşünüyorum sizce hata mı yapmış olurum sayısal öğrencisiydim lisede dgs den pek korkmuyorum çalışırsam kazanırım diyede düşünüyorum fakat 2 yıl kaybım olmuş olucak bir düşünceniz varsa bu konu hakkında paylaşmanızı rica ediyorum :)
peki teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :)Sevmiyorsanız bırakın derim,ama çocuk gelişimine kayıt olduktan sonra :) bırakın.İşinizi garantiye alın sonra dgs ile örgünden 4 yıllığa tamamlarsınız.