Evet var,önlisans olarak aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı olarak çocuk eğiticisi diye atanırsınız,sosyal hizmetlerde falan galiba.acaba 2 yıl okuyup kpssye girme şansımız varmı?Çok soru sordum kusura bakmayın kafam çok karıştı yardımınız için tekrar teşekkür ederim bu arada
Merhaba canım,sınavlarım vardı giremedim siteye,2. Üniversite olarak okuyabilirsiniz sınavla uğraşmaya gerek yok,ama lisans mezunu olduğunuz için önlisans KPSS sımavına giremezsiniz,yönetmenlikte,eğer bir kişi hem lisans hem de önlisans diplomasına sahip olursa KPSS sınavına lisans mezunu olarak girersiniz önlisans olarak girme şansınız maalesef yok,eğer aöf çocuk gelişimini 4 yıllığa tamamlarsanız lisan olarak o zaman girebilirsiniz oda örgünden tamamlanıyor diye biliyorum.Merhaba ahu nur , öğrenmek istediğim bir konu var yardımcı olusan sevinirim. Düz lise okudum ve lisans mezunuyum çocuk gelişimi okumak istiyorum 2. üniversiteden mi okumalıyım? Ayrıca iki yıl çocuk gelişimini bitirdiğimde aile ve sosyal politikalar Bakanlığına bağlı olarak çocuk eğiticisi diye atanabilir miyim sosyal hizmetler falan diye?
Kim dedi sınavsız geçiş yok diye,var kalkmadı,siz bu bölüme 2. Üniversite kapsamında yine okuyabilirsiniz.ben bu üniversiteye dikey geçişle sosyal hizmetlere geçip okumaya karar verdım ama sınavsız geçiş busene yapılmayacakmış yıkıldım dgsye girmem lazım kaç puanla atanılıyor bu bölüme bilginiz varmı canlarım
Atatürk Üniversitesi 4 yıllık sosyal hizmetler bölümü 2. Üniversite kapsamına almıyor ama çocuk gelişimi 2 yıllık o alıyor sınava girmeden 2. Üniversite kapsamında okuyabilirsiniz.ben bu üniversiteye dikey geçişle sosyal hizmetlere geçip okumaya karar verdım ama sınavsız geçiş busene yapılmayacakmış yıkıldım dgsye girmem lazım kaç puanla atanılıyor bu bölüme bilginiz varmı canlarım
Evet puanlı kısmı 410 küsür,meslek lisesi mezunu olduğunuz için sınavsız geçiş hakkınız var,ayrıca aöf de kayıtlı olduğunuz için 2. Üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz,eğer sınavsız geçiş hakkınızı kullanmak istiyorsanız,başvurular başladı,herhangi bir liseden başvuru yapabilirsiniz,sınavsız geçiş ücreti 15 lira yatacak bankaya,sınavsız geçişte öncelik yeni mezunların olur her zaman(2015 ) mezunu gibi.Sonra temmuz ayında merkezi yerleştirme ile tercih verirsiniz eğer yerleşir iseniz kayıt hakkı kazanırsınız.selam arkadaşlar
ben 25 yaşındayım yani 2006 çocuk gleişimi mezunuyum ... liseden cıkınca sınava girdim bi bölüm kazandım ama gitmedim evlendim :)
sonra bikaç sene önce işletme okuyayım bali dedim ve sınava girdim 4 yıllık kazandım. 1.sınıfı okudum geçtim ama işletme okuyup nabıcamd edim bidaha sınava girmedim . öyle kaldı
şimdi 2 yıllık açıköğretim çocuk gleişi açıldıgını öğrendim malum yıllar oldu okuldan cıkalı ve meslek liseliyim üniversitede 4 yıllık kazanmam imkansız( 2yıllık çocuk gleişimi acıköğretim okumak istiyorum
sorum şu
1. sınavsız geçiş hakkım varmı ? varsa eski mezun oldugum için şansım çok mu az ?
2. sınavsız geçiş hakkım yoksa sınavdan kaç puan almam lazım? anca barajı aşacak kadar okudugumu anlama sorularını yapabliyorum taş çatlasın 250puan alabilirim(
3.geçen sene en az kaç puanla 2 yıllık açıköğretim çocukgelişimi alındı?
4. 410 puandan bahsediyolar 2 yıllık açıköğretim için dogrumu( çok degilmi (
şimdiden teşekkürler
Evet puanlı kısmı 410 küsür,meslek lisesi mezunu olduğunuz için sınavsız geçiş hakkınız var,ayrıca aöf de kayıtlı olduğunuz için 2. Üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz,eğer sınavsız geçiş hakkınızı kullanmak istiyorsanız,başvurular başladı,herhangi bir liseden başvuru yapabilirsiniz,sınavsız geçiş ücreti 15 lira yatacak bankaya,sınavsız geçişte öncelik yeni mezunların olur her zaman(2015 ) mezunu gibi.Sonra temmuz ayında merkezi yerleştirme ile tercih verirsiniz eğer yerleşir iseniz kayıt hakkı kazanırsınız.
Yok ben Anadolu üniversitesinde okuyorum,ama kardeşim meslek lisesi mezunu onada sordum geçiş hakkı hiçbir zaman bitmez dedi,sadece öncelik yeni mezunların olur dedi,ayrıca kardeşimin arkadaşının annesi bile yıllar sonra geçiş hakkını kullandı ve kadın örgüne yerleşti ve mezun oldu öncelik yeni mezunların olmasına rağmen içini ferah tut,git başvurunu yap,sonrada Temmuz ayında tercih verirsin eğer kısmetinde var ise yerleşirsin,2 yıl okursun 2. Sınıfta staj göreceksin ama.banada okuyan bi yegenim izmirde okuyo hocalarına sorup benim geçiş hakkım olmadıgını söyledi 2006 mezunu oldugum için geçiş hakkım yokmuş öyle dedi sen orda okuyosun senni dediğin benim için daha geçerli eminsin dimi canım yanlış anlama yoksa sınava giricem hoş kazanmam 410 puan yapmam imkansız( dediğin gbyse cok sevinirim 15 tl yatırıp geçiş yaparım olursa tabi kısmet
Yok ben Anadolu üniversitesinde okuyorum,ama kardeşim meslek lisesi mezunu onada sordum geçiş hakkı hiçbir zaman bitmez dedi,sadece öncelik yeni mezunların olur dedi,ayrıca kardeşimin arkadaşının annesi bile yıllar sonra geçiş hakkını kullandı ve kadın örgüne yerleşti ve mezun oldu öncelik yeni mezunların olmasına rağmen içini ferah tut,git başvurunu yap,sonrada Temmuz ayında tercih verirsin eğer kısmetinde var ise yerleşirsin,2 yıl okursun 2. Sınıfta staj göreceksin ama.
2 yıllık çocuk gelişimini bitirince kadrolu öğretmenlik yapamıyorsunuz ama,başvurular başladı bitmeden başvurun.staj önemlid eğil keşke cıksa 6 yıldır anaokulu öğretmeniyim zaten dogumdan beri çalışmıyorum sadece :)
2 yıllık çocuk gelişimini bitirince kadrolu öğretmenlik yapamıyorsunuz ama,başvurular başladı bitmeden başvurun.
2 yıllık üniversite mezunu olduğunuz için SınAva girmeden 2. Üniversite kapsamında okuyabilirsiniz.Merhaba kızlar ben düz lise mezunuyum. Ön lisans bitirdim ve şimdi çocuk gelişimi okumak istiyorum açıktan. Sınava girmem gerek mi? Bu bölümü tercih etme hakkım var mı? Bana yol gösterirseniz sevinirim.
Öncelikle hayırlı olsunBen kayıt OLDUM geçiş hakkım varmış para mi da yaptırdım bakalım olacak mi :)) eğer kaydim olursa dersler neler sınavlar nasıl oluyo zor mu okuyanlar biraz anlatabilir mi?
Peki onların kayit süre kısıtlamaları var mı yoksa istediğimiz zaman kayıt olabiliyor muyuz? Bilginiz varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim zira hiçbir bilgim yok benim internettede araştırıyorum fakat anlayamıyorum :)2 yıllık üniversite mezunu olduğunuz için SınAva girmeden 2. Üniversite kapsamında okuyabilirsiniz.