- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
Sizinle aynı düşünüyorum,kazanç konusunda hayat müşterek ya hani,peki diğer sorumluluklar da müşterek mi?Oğlumun doğumundan sonra mesleğime ara verdim şu an çalışmıyorum,eş dost akraba özellikle eşimin akrabaları, herkes aynı soruyu soruyor,ee çocuk büyüdü artık başlarsın.Aslında demek istedikleri yeter bu kadar koca parası yediğin,yan gelip yattığın:)Erkekler arasinda cok yaygin galiba bu muhabbetler. Calisan kadinla evlenen erkege sansli p gozuyle bakiliyor. "Ooo artik cift maaslisiniz ' diye. Merak ettigim erkekler de eslerine boyle yaklasiyor mu acaba? Calisan kadinla evlenmek isteyen erkekler cok malum. Dogum izni alip bebegini kendisi buyutmek isteyen kadinlara ise yaramaz gozuyle bakan erkekler de var "ise mi baslasan artik" diyerek kadina baski yapan. Ekonomik ozgurluk kazandigimizi sanip aslinda daha cok mu yoruluyoruz kafamda deli sorular.
Şu saçma düşünce yapısından bi çıkın. Çoğu konu da böyle şeyler yazıyorlar. Ne saçma.Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi
Bunu ben değişik şekillerde soruyorum eşime, ev hanımıyım, bütün yük sana kaldı, hiç pişman oluyor musun benimle evlendiğine diye. Eşimin eğitim hayatından dolayı arkadaşları hep çok iyi mevkilerde ve genelde meslektaşlarıyla evliler. Otomatik olarak bizim eve giren paranın hemen hemen 2 katı giriyor evlerine. Bazen aklıma geliyor yalan yok. İlk başlarda tek tek açıklıyordu, böyle düşünmen beni üzer, sen ailemizin direğisin falan diyordu. Şimdi ya saçmalama deyip geçiyor. Eşiniz benim gibi boş beleş bir insansa arada böyle düşünüyor olabilir. Ama bunu size dile getirmesi büyük terbiyesizlik. Ben kendim için çok rahat bunu düşünebiliyorum ama eşim için asla düşünmem (evliliğimizin başında o işsizdi ben çalışıyordum). İnsan böyle konularda kendini eleştirebiliyor ama en yakınının, hayat arkadaşının böyle düşünmesi çok üzer.
Sizinle aynı düşünüyorum,kazanç konusunda hayat müşterek ya hani,peki diğer sorumluluklar da müşterek mi?Oğlumun doğumundan sonra mesleğime ara verdim şu an çalışmıyorum,eş dost akraba özellikle eşimin akrabaları, herkes aynı soruyu soruyor,ee çocuk büyüdü artık başlarsın.Aslında demek istedikleri yeter bu kadar koca parası yediğin,yan gelip yattığın:)
Canım ne zaman isterse o zaman başlayacağım diyorum hepsine:)Kesinlikle toplumumuzdaki bireylerin çoğunda var bu had bilmemezlik.Size ne kardesim diyip gecin. Adam mutlu, siz mutluysaniz kime ne? Turk toplumu bazen beni hasta ediyor, herkes haddini asip her konuda yorum yapma hakki buluyor kendinde. Onlara ne ki sizin ev butcenizden?
Ben şaşırmadım eşinizin bunu gelip size söylemesine.
Siz şaşırdınız mi?
Sizin maaşınız ne kadar merak ettim?eşinizi hiç mi tanımıyor hangi niyetle size söylediğini tahmin edemiyorsunuz ..
ayrıca öğretmen maaşı ne ki erkekler bu yüzden evlenmek istesin bi kadınla , ya da eşine atan diye baskı yapsın . şaşırdım
Pardon da bu erkekleri anlamıyorum. Hangi ara evi geçindiren kadınmış durumuna geldik. Böyle düşünen erkekler kadının parası için evlilik istiyordur benim gözümde. Toplumu ne hale getirdik ki kadın çalışmak zorundaymis gibi... Kadının tercihi çalışmak veya çalışmamak..Benim evli olduğum şahıs evlenecek herkese önümde "aman sakınn atanmamış kadınla evlenme, ben çok pişmanım" diyordu. Aklıma o geldi.
Kyk borcu olmasını da istemiyorlar tüm maaş kesintisiz eve girmeliAynen böyle biliyor musunuz? Sözleşmeli ya da kadrolu olması bile tercihte insanları etkiliyor. Kurs açabilir mi ek dersi ne kadardır bunlar hep kriter.
Bir de maaş kartının hava atması ortamlarda karımın maaş kartı bende çok havalı gibi. Ayy çift maaş çok zor ya bilmeyen anlamaz tarzında
Benim bir arkadaşıma da görücü gelmiş kıza sormuş KPSS de kaç puan aldı atandı mi vs.diye...
Böyle düşünen kişilerden anında kaçmak gerek... Kadına değer bu değil kesinlikle.
Aaa tabi ki bu da var unutmuşum burda kaç puan biriktirdiğini soran duydum ben gittikleri yerde iyi bir okul tercih edebilir mi diyeKyk borcu olmasını da istemiyorlar tüm maaş kesintisiz eve girmeli
Yaaa Allah akıl fikir versin böylelerine.. yalnız bu yaşadıklarınizi okuyunca şok oldum. Ne tür insanlar var. Rabb'im böylelerini yolumuza dahi düşürmesin. Ne yani kadın çalışıyor olsa bile çocuğu olsa bırakmak istese ne olacak... Benim kuzenim arkadaşı doktor. Ve çocuğu olduktan sonra dedi mesela ben çocuklarıma kendim bakmak istiyorum. İşini bıraktı şimdi de 2.cocuguna bakıyor.Benim bire bir başıma geldi, görücülerden biri yenge oluyormuş, kpss den kaç puan alırsın aldığın puanla atanabilir misin diye sordu durdu, çocuk da 1 ay sonra aradı puanların açıklanacağı günün öncesi, puanım sınırda gelince çocuk da eee atanamazsan tekrar sınava hazırlanıcak mısın, özelde çalışır mısın dedi durdu, tamam çalışan eş istiyorsunuzda kendisi de atanmamış özelde çalışıyordu, üstüne düğün yapacak parasını geç kredi borcu vardı, sonra gitti kadrolu öğretmen bulup evlenmiş hasbam.
Yani herşey para değil, ne güzel arkadaşınız adına sevindim çocuklarını kendisi yetiştirecek, para ihtiyacın varsa illaki çalışılır ama karşındaki birine de bu şekilde davranmak ayıp, bizde bir insanız sonuçta, çok şükür sınavdan sonra özele de girdim çalıştım o arada da mülakatlara çalıştım atandım şükürler olsun.Yaaa Allah akıl fikir versin böylelerine.. yalnız bu yaşadıklarınizi okuyunca şok oldum. Ne tür insanlar var. Rabb'im böylelerini yolumuza dahi düşürmesin. Ne yani kadın çalışıyor olsa bile çocuğu olsa bırakmak istese ne olacak... Benim kuzenim arkadaşı doktor. Ve çocuğu olduktan sonra dedi mesela ben çocuklarıma kendim bakmak istiyorum. İşini bıraktı şimdi de 2.cocuguna bakıyor.
Ayrıca değer vermek bu değildir.
Rabb'im bizi bizden daha iyi insanlarla el üstünde tutacak insanlar ile evlilik nasıp etsin amin
Allah'ım yaa.Yani herşey para değil, ne güzel arkadaşınız adına sevindim çocuklarını kendisi yetiştirecek, para ihtiyacın varsa illaki çalışılır ama karşındaki birine de bu şekilde davranmak ayıp, bizde bir insanız sonuçta, çok şükür sınavdan sonra özele de girdim çalıştım o arada da mülakatlara çalıştım atandım şükürler olsun.
Geçende bir ablamız oğluna kız arıyormuş yokmu çevrende öğretmen diyor kadrolu olsun oğlu asker olunca tayin kolay olsun falan filan te Allah ım dedim, milletin derdi para olmuş artık. Aldığın maaşa statüye göre değer veriliyor artık yazıklar olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?