Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

Esimden oturu o ortamlarda donen muhabbetlere asinayım. esimde beyaz yakalı ve beraber calistigı insanlarin bayaği bir kelli felli maasları var ve ne yazıkkı kadın calismasi konusunda cok takıntililar. esim ilk basladığinda cok sasiriyordu bu muhabbetlere ama alisti.

Hatta bir calisan ustuyle kavga etmis. arkasindan istifa edemez onun karisi kolejde ogretmen ev kredileri var karisinin maasina gucenemez diye yorum yapmıslar. yuh dedim adamlarin isi gucu yok kimin karisi nerede calsiyor akıllarinda tutuyorlar demistim.

Yeni başlayan bekar bir muhendise ik da calisan bir kızı onermisler bak o kız mercedesle geliyor babasının durumu cok iyi onu tavla evlen rahat edersin diye. cocukda dinlemis kizla sevgili oldular simdi nisanlılar yaza evleniyorlar.

Yani bana o yuzden cok şaşılası gelmedi basta esim anlattikça şaşırıyordum ama artık şaşırmıyorum.

Aynen böyle biliyor musunuz? Sözleşmeli ya da kadrolu olması bile tercihte insanları etkiliyor. Kurs açabilir mi ek dersi ne kadardır bunlar hep kriter.
Bir de maaş kartının hava atması ortamlarda karımın maaş kartı bende çok havalı gibi. Ayy çift maaş çok zor ya bilmeyen anlamaz tarzında

ben de artık şaşırmıyorum

ama neredeyse birebir aynı örnekler ya, demek bu büyük şirketlerde istisna değilmiş bu durum. (başka bir hepimizin bildiği şirkette daha aynısını anlatan bir arkadaşım daha oldu sonradan)
benim bahsettiğim şirket de inşaat sektöründeki şu meşhur 5 firmadan biriydi, ben geçici olarak çalışmıştım gerçi ama inanın o zamanlar çok şaşıyordum, istisnaidir diye avutuyordum kendimi...keşke istisna olaydı. (ben çalışma hayatına yurtdışında başladım, bu olayları ilk burada gördüm bu saflık biraz da ondan)

o kızın da Allah'ın günü "aşk böcüğüm, hayatımın anlamı" paylaşımları yaptığına yemin edebilirim, ama ispatlayamam...

Ne boş bir laf arkadaşın ettği

Ailecek daha iyi bir hayat yaşamak için (hele bu devirde) bir erkek eşinin çalışmasinı isteyebilir, bu niye burada ayiplaniyor anlayamıyorum. Ama tabi üslup önemli.
Ayıplanan çalışmasını istemek değil aslında sizin dediğiniz gibi üslup. Şuan memurun çok olduğu bir yerde yaşıyorum ve eş bul bize derken ilk kriter kadrolu öğretmen olması. Mesela burda polis hemşire vs de çok ama sadece öğretmen isteniyor çünkü çalışma saati kısa eve vakit ayırabilir temizlik yemek yapabilir. Sözleşmeli olmasın 3 yıl tayin alamıyor deniyor.
Nasıl birinden hoşlanırsın bilmiyorum dediğimde de öğretmen olsun abla diyorlar bunu defalarca duydum keza eşime orda memur çok bir öğretmen ayarlarsın deyip fotoğrafını atan var

Eşinizin kabahatı yok ki bur
Bana söylediği için de o adam gibi düşündüğünü biliyorum. Bana soylemesindeki amaç atan demek işte

Nereden biliyorsunuz?
Daha önceden söyledi mi yoksa “Bana olayı anlattı demekki aslında ima ediyor biliyorum” tarzında bir durum mu?

Şöyle ki eğer ima düşünüyorsanız bu tip fal okumalar aslında çok tehlikeli. Eşimizin o iş arkadaşı ile ileride karşılaşabilirsiniz, o kişinin eşini samimi görüp sohbet bile edebilirdiniz, tanımış oldunuz. Aynısı akrabalar için de geçerli.

Bu durumda eşinizin sizi memnun etmek için kötü olaylardan hiç bahsetmemesi gerekir ki gereksiz.

Ha eğer o iş arkadaşı uydurma ise , bilerek evleni atı alan Üsküdarı geçti derim. Dinlenip dinlenip kavga edilir.

Arkadaşının saçma sorusundan rahatsız olup sizinle paylaşmış gibi geldi bana daha çok.
Altında çok bir şey aramaya gerek yok eşinizin yaptığının.

Atanmamis bir kadinla evlenmek diye bir kategori olduğunu da ilk kez duyuyorum. İnsan sevdiği, güvendiği kadınla evlenir benim bildiğim. Eşinizin arkadaşı son derece menfaatci bir tip o belli, ama eşinizin de gelip bu sacmasapan lafı size iletmesi de hiç hoş olmamış.

Bir an önce atansın,çalışıp para getirsin,ama evi asla ihmal etmesin,yemek temizlik eksik olmasın.Çocuk doğursun ona da dört dörtlük baksın.Günümüz erkeklerinin,hepsi demiyim büyük çoğunluğu,beklentisi bu kadından.Tabiki çalışsın herkes kadın erkek farketmez ama,bu atanan atanmayan muhabbeti yapan erkeklerin çoğunun,işten eve gelince çuval gibi koltuğa yayılıp ertesi gün işe gidene kadar yerinden kalkmadığına,ay sonu eşlerinin maaşlarına hallendiğine eminim.

Hadsiz insan da bunu eşinin sana yansıtmaması gerekirdi. Yarın öbür gün işinin baki kalacağı kesinmiymiş o kişinin

Böyle dangalaklar yüzünden evlilik kurumundan soğudum.
Ne kadar akraba arkadaş öğretmen kız arayan bilmem kim var diye söyleyince cinim tepeme çıkıyor.
Direkt reddediyorum.
Konu sahibine gelince büyük ihtimalle eşin ya atanman için gizli baskı kurmaya çalışıyor ya atanamamış halinle evlendim senle şükret diyor.

Erkekler arasinda cok yaygin galiba bu muhabbetler. Calisan kadinla evlenen erkege sansli p gozuyle bakiliyor. "Ooo artik cift maaslisiniz ' diye. Merak ettigim erkekler de eslerine boyle yaklasiyor mu acaba? Calisan kadinla evlenmek isteyen erkekler cok malum. Dogum izni alip bebegini kendisi buyutmek isteyen kadinlara ise yaramaz gozuyle bakan erkekler de var "ise mi baslasan artik" diyerek kadina baski yapan. Ekonomik ozgurluk kazandigimizi sanip aslinda daha cok mu yoruluyoruz kafamda deli sorular.

EŞim hakkında yorum yapmamiski sen yazmış sen oynamışsın gibi olmuş sanki. Atansaydin tabiki daha iyi olurdu bunu siz de eşinizde biliyorsunuz illa kırıcı kelime duymak için adamın üstüne gitmeyin bence.

Esinizi tanimadigim icin sadece bu olaydan bir cikarim yapamayacagim. Erkekler cok düz kafali. Olayları dan dun anlatiyorlar. Size oylesine anlatmis da olabilir yani. Ben evlendigimizden beri calismiyorum. Esimin de bu yonde bir beklentisi yok zaten. 2 tane bebegimiz var onlara bakiyorum. Ama kari koca calisan arkadaslardan bahsederken hep onlar cift maas tabii hayat onlara guzel mihvalinde seyler soyler. Ben de alinirinlm. O gönlumu alir. Bi kac ay sonra ayni sey yasanir...
Simdi pandemide onu da isten cikardilar ikimiz de işsiziz..

Ailecek daha iyi bir hayat yaşamak için (hele bu devirde) bir erkek eşinin çalışmasinı isteyebilir, bu niye burada ayiplaniyor anlayamıyorum. Ama tabi üslup önemli.

Daha iyi koşullar için, daha çok maddi gelir istemek başka

- Aile işlerini alakasız insanlarla tartışıp konuşup karını küçük düşürmek başka. Aile işleri ailede kalır.
- Bu kadın da niye para getirmiyor diyip para hesabı yapmak başka
- Kadın para getirmiyor diye saçmalamak başka

Rezillik bence, şu konudaki adam o kadar çiğ ve varoş ki... asla haklı bir yanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…