- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.695
- 158
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
dedikleriniz çok doğru işyerleri neler neler konuşuyor, sadece erkeklerin mi maaşı konuşuluyor sanıyorsunuz. esas kadının maaşı daha çok konuşuluyor. (çünkü evlenen erkeği zaten otomatik çalışıyor kabul ediyoruz). daha önce de yazmıştım erkek ağırlıklı bir işyerinde çalışıyordum herkesi tanımazsam da en az 20 erkeğin "atansın, maaşı olsun da isterse maymundan hallice olsun" diye onay verdiğini biliyorum. sadece 1 tek erkek "öyle şey mi olur sevmedikten sonra, karakter olarak da uymadıktan sonra ben maaşını ne yapayım, zaten parası bana lazım da değil, ister çalışsın ister çalışmasın" dediğini tam olarak konu bu olduğu için kelime kelime hatırlıyorum hala (ortada maymun denilen kızın vesikalık fotografı dönüyordu da), biliyorum ki o kişi de hala bekar! hoş bu 20 adamdan birebir tanıdıklarım içinde eşini aldatmayan, aldatmak için fırsat aramayan da yok, hem de ne aldatmalar gördüm ben orada...ne ideal evlilik müessesesi ama de mi? (not: çok güzel paralar kazanılan bir sektördeydik, adamların öyle asgari ücretlik, aç kalacak bir durumu da yoktu, bu neyin hırsı bilmiyorum: maaşı var diye sevmeyerek evlen, kredi çektir evi arabayı aldır, sonra da önüne gelenle aldat, kadınlar da kocişkom kocişkom dolansın, çocuk baksın, adı da evlilik. benim dumurlardan dumur beğendiğim bir ortamdı yeminle. hepsi de beyaz yakalı janti janti abiler).
neyse, burada sorun şu: kadının eşi patavatsız değilmiş normalde laf taşımazmış vs.
adam açık açık "atan artık" diyor bu kadına. bu pek takılmayacak gibi değil bence. yoksa millet ne derse desin, tınnn.
Aynen böyle biliyor musunuz? Sözleşmeli ya da kadrolu olması bile tercihte insanları etkiliyor. Kurs açabilir mi ek dersi ne kadardır bunlar hep kriter.bu ne ya pazardan mal mı alıyorlar??
ben şurdan 58 kg kadar atanmış öğretmen alayım, yeri de iyi olsun.
aaa seninki atanmamış mı? çürük resmen neden aldın ki? işe de yaramaz??
evliliği ne sanıyor bu dallamalar?
ben de artık şaşırmıyorumEsimden oturu o ortamlarda donen muhabbetlere asinayım. esimde beyaz yakalı ve beraber calistigı insanlarin bayaği bir kelli felli maasları var ve ne yazıkkı kadın calismasi konusunda cok takıntililar. esim ilk basladığinda cok sasiriyordu bu muhabbetlere ama alisti.
Hatta bir calisan ustuyle kavga etmis. arkasindan istifa edemez onun karisi kolejde ogretmen ev kredileri var karisinin maasina gucenemez diye yorum yapmıslar. yuh dedim adamlarin isi gucu yok kimin karisi nerede calsiyor akıllarinda tutuyorlar demistim.
Yeni başlayan bekar bir muhendise ik da calisan bir kızı onermisler bak o kız mercedesle geliyor babasının durumu cok iyi onu tavla evlen rahat edersin diye. cocukda dinlemis kizla sevgili oldular simdi nisanlılar yaza evleniyorlar.
Yani bana o yuzden cok şaşılası gelmedi basta esim anlattikça şaşırıyordum ama artık şaşırmıyorum.
Ne boş bir laf arkadaşın ettği"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
O özel okulların çoğu en az 5 yıl çalisma şartı arıyor maalesef ve cok seçici oluyorlarKaliteli özel okullar güzel maaş veriyor aslında ama meslekte isim yapmak da önemli bunun için
Ayıplanan çalışmasını istemek değil aslında sizin dediğiniz gibi üslup. Şuan memurun çok olduğu bir yerde yaşıyorum ve eş bul bize derken ilk kriter kadrolu öğretmen olması. Mesela burda polis hemşire vs de çok ama sadece öğretmen isteniyor çünkü çalışma saati kısa eve vakit ayırabilir temizlik yemek yapabilir. Sözleşmeli olmasın 3 yıl tayin alamıyor deniyor.Ailecek daha iyi bir hayat yaşamak için (hele bu devirde) bir erkek eşinin çalışmasinı isteyebilir, bu niye burada ayiplaniyor anlayamıyorum. Ama tabi üslup önemli.
Bana söylediği için de o adam gibi düşündüğünü biliyorum. Bana soylemesindeki amaç atan demek işte
"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Hadsiz insan da bunu eşinin sana yansıtmaması gerekirdi. Yarın öbür gün işinin baki kalacağı kesinmiymiş o kişinin"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Eve İnternet bağlandı mı? Elinizdeki üç kuruşu almıyor mu artık? Atan diye beyninin etini yemiyor mu?O sorunları çözmüştük ya da ben öyle sanmışım
EŞim hakkında yorum yapmamiski sen yazmış sen oynamışsın gibi olmuş sanki. Atansaydin tabiki daha iyi olurdu bunu siz de eşinizde biliyorsunuz illa kırıcı kelime duymak için adamın üstüne gitmeyin bence."Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum.
Ailecek daha iyi bir hayat yaşamak için (hele bu devirde) bir erkek eşinin çalışmasinı isteyebilir, bu niye burada ayiplaniyor anlayamıyorum. Ama tabi üslup önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?