• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

Bu konu midemi bulandırdı. Aklıma annemin ders çalışmam için telkinleri geldi '' Oku memur ol, memurlar memur ile evleniyor artık. '' diye. İçim hiç kabul etmedi böyle bir misyonu, lan ana bi rahat bıraksaydın da rahat yapsaydım ne yapıyorsam. İnatçı bünyem var benim, atanmadan işçi koca buldum evlendim sonra atandım sjsjsjsjsj. Oldu mu şimdi? Benim için oldu, seni bilemem.

Eşinizin size söylemesindeki amaç ne olabilir.Ya kendi düşüncesi bu arkadasını bahane ediyor yada sizi gaza getirip atanmanızı istiyor

Bana söylediği için de o adam gibi düşündüğünü biliyorum. Bana soylemesindeki amaç atan demek işte
İyi de bu senın elınde degıl kı, neyin kafası bu.
Sen de oyle dusunuyorsun dedıgınde kocan ne dedi?

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Bunu size söylemesi de,arkadaşının sizin hakkında konuşmasına cesaret ettirmesi de hata. Bende okudum atanamadim henüz. Eşim istersen hiç çalışma kimseyi ilgilendirmez,önemli olan senin rahatın,senin psikolojin der hep.
Bu atanma olayı ne kadar önemliymiş bu sitede gördüm. Tamam iş hayatı önemlidir de sanki tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa tutulmuş muamelesi görüyor galiba atanamayanlar
Benim yakın arkadaşımin 5yillik ilişkisi vardı. Sevgilisi olacak adi herif ,kpss tercihleri açıklanır açıklanmaz kızdan ayrılıp, 2ay sonra öğretmen bı kızla evlendi.. Bu tip gereksizler,hayat arkadaşı değil,maaş arkadaşı arıyor..
Ve en nihayetinde mutlu da olamıyorlar.

Bir tanıdık elindeki parayla ev almıştı evlendikten sonra alınan mallar ortaktır diye, eşinizin zeka barındırmayan arkadaşı da işte o kafadan🙂Şimdi karı-koca farklı yerlerde hatta ülkede yaşıyorlar. Çünkü severek evlenmek başka maddi şeyler gözeterek evlenmek başka. Belki siz onlardan çok daha iyi yerlere geleceksiniz atanacaksiniz ya da.
Ne diye evlenmıs kı bunlar, evlenme tek basına biriktir?

Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim.
Ne gereksiz bir çıkış yapmışsın. İşsizlik psikolojisini çok iyi biliyorum, hatta ailesinin üni okumasi için gözüne baktığı bir kişinin mezun olup okuduğu alanda çalışamamasının verdiği o berbat duyguyu da Biliyorum.
Ama yine de konuda seni haklı bulamayacağım. Atanamamakla ilgili yaşadığın kaygı dile getirildiği için bir komplekse girip tatsız tatsız konusmusun. Aslında esinin buradaki tek hatası, bu olayı sana anlatması olmuş. Onun dışında ,milletin ağzına fermuar takamayacağına göre ne yapsın yani? Elalemin densizligi neden onun suçu oluyormuş? Size hiç ki kimse haddi olmayan sorular sormadi bunca zaman?

ben bu konuda kadınlara fazla sorumluluk yüklendiğini düşünüyorum ama şimdi eş seçerken maddi durumu önemsiz diyen de yoktur herhalde erkeklerde bu durumdan şikayetçiydi eskiden şimdi başka bir boyuta geçmişler

Açıkçası bende eşinizin aynı fikirde olduğunu düşündüm. Hani bak böyle diyorlar tarzı bir laf ile sizin ağzınızı yoklamış olmuş. Yalnız şu an hayat inanılmaz pahalı. Tek maaş bazen yeterli olmayabiliyor. Eğer şu an aktif çalışmıyorsanız belki sizi hırslandırmak için yapmış olabilir.

Eskiden yabancı dil öğretmenleri diğer branşlardan fazla ek ders alıyormuş. Çalıştığım bir okulda yaşlı bir öğretmen, erkeklerin öZellikle ingilizceci sorduğunu söylemişti. “Coğrafyacı olacağına ingilizceci olsun, aynı çalışmaya fazla ücret alsın ne güzel” derlermiş. Bu iş eskiden beri böyleymiş yeni nesle boşuna yüklenmeyin. Erkek milleti...

Ben olsam gece gündüz çalışır , gerekirse tüm kitapları ezberler , atanır ama bir kuruşumu vermezdim . Hadsiz şey .
Allahım biri der artık kadın , biri der açık kadın , biri der kapalı kadın , biri el değmemiş kadın , atanmış kadın , atanmamış kadın , memesi küçük kadın , evlenilecek kadın , eğlenilecek kadın ....
Ne çok şey olduk ama bir insan olamadık bu erkeklerin ve toplumun gözünde . Offfff çıkarın bu insanları hayatınızdan .

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
demekki sizin atanmama muhabbetini yapmislar kendi aralarinda. yapmasa gelip neden boyle bir sey desin ki.. haklisiniz boyle bir tepki vermekle.. cok sinir bozucu ya. bir de kadinlarin adı cikmis zengin erkek ariyorlar diye. asil bu devirde erkekler yana döne atanmis kiz ariyorlar. cok sinir oldum simdi

Sanırım bizim ülkemiz dışında evlenme kriterleri arasında "atanmış" olması yer alan başka ülke yoktur. Düşünsene adama soruyorlar eşinin nesini seviyorsun, hoca durur mu yapıştırıyor cevabı "atanmasını".

Vah o densizin karısına. Adam karısını düzenli yatan maaş olarak görüyor. Kocanız da bunu ima ediyor ya da bu kafada yaşıyor ise kusura bakmayın itici adamlar listesinde ilk sırada yer alıyor. Hani belki beyaz donla denize giren dayılar liste başı olabilir ama altında muhakkak atanmış eş isteyen adam var.

Ne desem bilemedim. Ben olsam ne yapardım, ben en başta böyle bir modelle evlenmezdim ama oldu da evlendim, atanınca boşanma ihtimalim yüksek olurdu. Atanınca ama, kiralar çok yüksek.

Ben atanmışını buldum nedir yahu? Nasıl bir zihniyet? Kafanızdan kurup inanıp eşinize tavır takınmayın bence. Düşünceler her zaman gerçeklik taşımaz. Burda tuhaf olan eşinizin size bunu , üzüleceğinizi tahmin etmeden aktarması. Gereksiz olmuş.

Back
X