Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

Benim yüzüme 60-70 puanla atanan öğretmen çift aman atanıp napcan meb öğretmenliğe demişlerdi. Neymiş koşullar kötüymüş. Ben 80ler üstü almama rağmen hala atanamadım. Ben de onlara istifa edip özelde çalışın madem dedim. Yok burda rahatız demişlerdi. Bu da böyle bi anımdır. Büyük yaram atanamamak.

Böyle kocaları nerden buluyorsunuz veya böyleleriyle neden evleniyorsunuz üzücü

Sadece erkekler değil kk da dikkat edin çalısmayan kadınları, kadınlar ciddi ezmeye çalışıyor bir cok konuda

Ayy ne cinsler var ya. Ben eşimle aynı bölümden mezunum ama atanamadım. Başka kolları da denedim. Özeli de denedim. Şu an işsizim. Kykmı eşim ödedi. İstediğim hatta istemediğimi bile alır. Eşimin ailesi keza arada ihtiyacım varsa diye para yollar. Hediye alırlar. Ne biçim insanlarla birliktesiniz anlamıyorum.

Kişi düşüncesi neyse karşısındakininde öyle düşündüğünü düşünür ( kendini yetiştirmiş yada iyi yetiştirilmiş insanlar hariç) ki zaten atanmış öğretmen bulduğunu belirtmiş amaç geliri sabit biriyle evlenmek yetersiz insan cümlesi . Eşin duruşu düşüncesi ile belli ise çevresindeki insanların yaptıklarından onu sorumlu tutma lütfen zaten bunu önemsemediği seninleyiz evli olmasından belli , biraz mutlu olmalıyı herşeye takılmamalı öğrenmeliyiz. Bazende eşimizin hoşlanmadığımız bir tavrını söyleyemediğimizden alakasız birşeye kızarak bunu gösteriyoruz. Ben genelde öyle yapıyorum

Sadece erkekler değil kk da dikkat edin çalısmayan kadınları, kadınlar ciddi ezmeye çalışıyor bir cok konuda
Açık açık eleştirenler ayrı birde çalışmayan kadının iyiliğini düşünüyormuş gibi yapıp, alttan alta laf söyleyen bilirkişiler var.

Bezdum kendilerinden, işlerine baksalar keşke.

Merhaba mesajlarınızı tek tek okudum.
Çalışmak için iş aradım fakat pandemide bulamadım. Mesleğimi yapmak istiyorum özel sektör diye eşim istemiyor. Illa atan diyor. Bazı sağlık problemlerimden dolayı (4 kez operasyon geçirdim oncesinde aylarca yattım) yeterli çalışamadım. Ders çalışmamak için bahane bulduğumu söyledi. Ama ben hastaydım yani o an canımın acısı ile baş ediyordum.
Beni özelde çalış eve para getir diye zorlamıyor atan diyor. Ben de istiyorum atanmayı. Kim istemez hayatını geçindirecek temelli bir iş bulmayı?
Eşimin maaşı sorulmuş ona cevap vereyim.8000 tl maas alıyor. Kenara 4000 tl kadar ayırıyor. Bana eskiden 200 veriyordu. Suan 2 ayda 1000 1200 civarında veriyor. Hâlâ kenara 4000 tl koyabiliyor.
Boyle bir adamla nasıl evli kaldığim sorulmuş. Normalde iyi biridir benim kadar ev işi yapar. Hastayken öf demedi,yardimci oldu yemeğimi odaya kadar getirdi. Bensiz hicbir sey yemez,yapmaz. Sıkıldın der yorgun olsa da plan yapar gezeriz.Ama ekonomik siddet uyguluyor işte atan diyerek. Para vermeme konusunda uzlasmaya vardık. Ben iyice strese çıkmaza giriyorum atan dediginde.Evimizi senin yuzunden alamıyoruz diyor.
Kendim için çalışıp bir yerlere gelmeye karar verdim. Burada her iyi adamın türlü türlü huyu olduğunu görüyorum. Bir de evet iyi insanlar var sizin kararınıza saygı duyacak insanlar var toplumda ama kendinizi bir adamın vicdanına birakmayın. Gün gelir bir söz işitir benim gibi kaldıramazsınız. Mükemmel insan ile evlenecekseniz de iyi kötü geliriniz olsun.
Ben bu konuda hata yaptım.

Nasıl adamlarla evleniyor, nasıl adamlar tanıyorsunuz hayretler içerisindeyim.

Eski konularınıza da baktım. Eşiniz emniyet/askeri personel falan mı? Onlar da sanki memur eş takıntısı var. Hepsi demiyorum ama arkadaşlarımın tanıştıkları, daha ilk görüşmeden kartın bende kalır falan diyormuş.

Hangi bölümden mezunsunuz? okuyamadım. Ve siz bu adamla nasıl tanıştınız? Evlenmeden önce de çalışmıyordunuz, size karşı nasıldı?
Siz eşinizin yanındayken, ailem olsa böyle davranmazdı diye düşünüyorsunuz ancak işsiz olunca inanın, ailede aynı baskıyı kuruyor. Bölümünüzü bilmiyorum ama atanamamak sizin suçunuz değil. 2- 3 dil bilen arkadaşlarım iş bulamıyor.

Umarım atanırsınız kısa zamanda.

Eski konularını biliyorum, tahmin etmiştim özelde çalışmanı istemeyeceğini eşinin. Böyle bir adamın özelde çalışmanı, ezilirsin, 3 kuruşa saatlerce çalışıp bir de dünyanın mobbingine maruz kalırsın diye değil; getireceğin üç kuruş için evdeki rahatından da olmak istemediği için istemiyor. Eve onunla, belki ondan sonra girersen yemek yapmak zorunda kalır seninle, olmazsa peynir ekmeğe talim eder paşam, hiç olur mu?

Sizin konularınızda bir sorun hep seziyorum da her konunuz aklimda degil nickten tanıyorum
Atanmasaniz ne olur? Dunyanin sonu mu? Ev hanimi olmak kotu muymus de esiniz size atan diye yükleniyor? Hadi atandiniz ama tayininiz uzaga cikti örneğin Ağrı (nerede yasadiginizi bilmiyorum Izmirde yasasaniz mesela). Gidebilecek misiniz? Yoksa buraya atan yoksa tercih yapma mi diyecek? O zaman da buraya atanacak puanı alamadin diye ezikler sizi! Yani sorun sizin atanmaniz değil, insanlarin arasında bunun sohbet konusu olmasi ki bu da esinizin densizliginden kaynakli

Kenara para atmayi esinin ihtiyaçlarından daha cok dusunen bir adam atanmanizi ömür boyu isteyecek sizden
Ayrica ev almak sart mi? Ya da aylik kenara attığı 4 bini krediye verse ev alamaz misiniz? Neden ev alamama suclusu sizsiniz?
Hastalikta yaninda olmayan, oluyormus gibi yapan adam vicdansiz merhametsizdir ayrica size de saygi duymadigi apacik ortada.
Evli degilim ama bana kendimi kötü hissettirecek bir adamla da evlenmek istemem. Eşim bana hayat arkadaşı olup aynı yolda yürürken yanımda olmayacaksa ne anlami kalir, ben zaten tek basina da hayatimi idame ettirebiliyorum. Lütfen siz de böyle düşünün. Belki üzerinizde atan baskisi olmasaydi simdiye kadar atanabilirdiniz. Ister istemez motivasyonunuzi düşürüyor.
Siz kendinizi eşinizin derdini cekmeye adamışsınız, yani boşanma sizin icin seçenek değil bu yüzden. Ya atanacagim ya da bu baskılara boyun egecegim modundasiniz. Kendinizce esinizin olmasi gereken özelliklerini de olumlu yönleri olarak yansıtmaya calismissiniz. Ne diyeyim hakkinizda hayırlısı olsun.

peki evlenmeden once sizin atanmadiginizi bilmiyor muydu? "senin yuzunden ev alamiyoruz" da ne demek? size mi guvenmis Allah askina! madem bu kadar kadinin maasiyla ev alma plani yapmis pasamiz o zaman atanmis biriyle evlenseymis de size de dunyayi dar etmeseymis atan diye! siz de ona bunu soyleyin :"benim atanmadigimi bilerek evlendin " diye. bu sekilde baski yaparsa insanin motive olacagi varsa da olamaz ki.

Atanmadığınız için mi sevilmediğinizi düşünüyorsunuz
Atanmış eş seçen erkekler eşi değil paralarını seviyorlar o zaman burdan bu sonuç çıkıyor
Cok var böyle evlenirken eşi memur olsun da bi sekilde idare ederiz gozuyle bakan.
Bir is arkadaşım memur bir kadinla evlenmisti 6 ay icinde bosandi, söylediği de "zaten ilk haftadan bitmisti". Kadinin eski sevgilisini unutamadigini söylemişti. Aslinda tam tersi bence, o eşinin baska bir erkekle iliski yasamasini atlatamamis ama nasilsa memur diyerek evlenmis diye düşünüyorum. Ev aldilar ama kadina bıraktı (muhtemelen krediyi ona cektirmisti). Sonra kadin baskasiyla evlendi diye duymustum.
Yani kadini tanımam bir iki kez gördüm ama sevecen kibar bir izlenim birakti bende. Sorunun da ondan değil adamdan kaynaklı olabileceğini düşündüm.

Bir tane de simdiki is yerinde var, arabası için "arac hanimin" der :) kadin aşırı sorunlu (ise yansidigi icin bunu diyorum belki de adam dogru yönetemiyordur bilmiyorum) ama adam eşinin maasi olmasa geçinemeyecegini acikca söylüyor.

Kisaca ben cevremde gördüğüm kadariyla memur karısı olsun isteyen paragoz adam çok.

Sevgi saygı adamın içinde varsa olur
Atanmayı eşiniz değil kendiniz için istemeniz lazim
Sadece kendi geleceğiniz için.
Niye hayatınızı bir adamın ipoteğine birakacaksiniz
Kendi standardınız yükselmesi için calismalisiniz
Bu atanma olur başka iş olur bunu eşiniz talep ettiği için degil
Her kesimden insana saygım var
Ama bu devir evde oturma devri değil
Şartlar çok farklı eskisi gibi degil
Bir maaşla yaşam.asiri zor
Sadece karın doyuyor
Kendiniz de istersiniz akşam gezmeleri dışarıdaki her faaliyet para ki.
Niye bunlar için eşinizin insafına birakasaniz ki
Hele sigorta asiri önemli
İlerde emekli olmanız lazim
Bir adam hem eve hem aktiviteye nasıl para yetirsin çok zor
Esim onu dedi bunu dedi konu uzar.
Evde mantı börek yapıp satıyor kadinlarimiz kimse eşinin insafına bırakmıyor
Burada herkes bizim esimiz öyle değil dese ne olacak sizin eşiniz böyle
Ben açıkçası kendi gelecegim için çalışırdım ugrasirdim daha çok hırs yapardım
Ben üç yıl iş bulamamış sonra iş bulmuş biriyim
İnanın üç yıl acayip mücadele verdim
Çalışınca kim ne derse desin insanın sesi daha fazla çıkıyor
Daha çok hakka sahip.
Parası olanın borusu ottugu dunyadayiz.

Senin yorumlarını okurken kendi düşüncelerimi okumuş gibi oluyorum.
Kesinlikle haklısın
Kadın özelde çalışsa hem bende çalışıyorum demeye başlar, hem git-gel masrafını karşılamaz diye düşünüyor içten içe
Evdeki bedava temizlikçiden, aşçıdan ütücüden olma durumu var.
Böyle adamlar kuruşu kuruşunu hesaplar.

Günümüz erkeklerinin bir çoğu çalışan kadınlarla evlenmek istiyor çünkü içtn içe herkeste bi araba ev yarıştırma düşüncesi var. 2 maaşla rakiplerini daha çabuk geçebilirler
Gel gelelim bir kadın da okumuş emek edip meslek sahibi olmuşken elin oğlunun vereceği harçlıkla yetinmektense 1 sene gecesini gündüzüne katıp, derdini sıkıntısını unutup sınava çalışmalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…