- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
Ben evli değilim, görüş babasına ait. siz işsiz oldugunuz için hakli çıkaracak bir bahane arıyorsunuz. Bekar olsaydınız babanız ya da kendiniz ödemek zorunda kalirdiniz.Ayy ne cinsler var ya. Ben eşimle aynı bölümden mezunum ama atanamadım. Başka kolları da denedim. Özeli de denedim. Şu an işsizim. Kykmı eşim ödedi. İstediğim hatta istemediğimi bile alır. Eşimin ailesi keza arada ihtiyacım varsa diye para yollar. Hediye alırlar. Ne biçim insanlarla birliktesiniz anlamıyorum.
Bu dediğinizi mantıklı bulmak için ev işlerinin eşit bölünmesi lazım,çocuk bakımının eşit bölünmesi lazım vs vs.Açık söyleyeyim, erkek olsam ben de eşimin çalışmasını isterdim. Kadın erkek eşit diyorsak bu şekilde olmalı. Erkek olup iş bulamayan biri evlenemezdi sonuçta. Ama kadın olunca bu göz ardı ediliyor. Düzenli bir iş bulmak zor ama erkekler de keyfinden çalışmıyor.
O yüzden eşinizi biraz haklı buldum. Ama evlendikten sonra bunu dile getirmesi kötü tabi ki ya da senin yüzünden ev alamıyoruz demesi. Başta kabul etmiş sayılır. Zorlamaya hakkı yok şimdi de.
iki tarafta çalışınca bölünür. konuşun anlaşın yani.Bu dediğinizi mantıklı bulmak için ev işlerinin eşit bölünmesi lazım,çocuk bakımının eşit bölünmesi lazım vs vs.
Pardon ama benim esim ile ilgili hicbir aciklamam yok yorumumda. Her kadin kendi gecimini saglicak kadar calismali, kocasina ekonomik bagimli olmamali dedigim yorumdan kocamin nasil bir adam oldugu cikarimina vardiniz?Nasıl adamlarla evleniyor, nasıl adamlar tanıyorsunuz hayretler içerisindeyim.
Gercekleri duymak caninizi sikiyor olabilir ama kadin erkek esitligi diyorsaniz ev erkekligi meslegi cikana kadar ev hanimi olmayi meslekten saymamaliniz. Bugun encok kadina siddet eziyet asagila hakaret konulari ekonomik bagimsizligini kazanamamis, gecimini saglayamayan hanimlar yasiyor. Onune gecilmek isteniyorsa her kadin kendi gecimini saglicak nasil kocalarla evlendiklerinin bi onemi yok. Bireysel olarak guclu olucak. Bakiniz toplum seyma subasilari kociskolarinin kendilerine iyi baktigini dusunerek sikinti cikinca bir acundan diger acuna gitmeyi kendilerine gecim kaynagi goruyorlar. Kocanizin iyi kotu zengin fakir olduguna bakmaksizin calisan kendi gecimini saglayan her kadin gucludur, kadin erkek esitliginin ornegidir...Sadece erkekler değil kk da dikkat edin çalısmayan kadınları, kadınlar ciddi ezmeye çalışıyor bir cok konuda
Ay cidden okudugunuzu anlayabiliyor musunuz meraklar icerisindeyim. Kocam ile ilgili tek bir ifade yok! Kadinlarin ekonomik bagimsizligini eline almadan evlenmemesini, mutlaka kendi gecimini saglamasi gerektigini yazdigim Mesajda kocamin nasil biri oldugunu hayal ettiniz? Nasil bir hayal ve fantazi dunyaniz var? Umarim yanlis mesaji alintilamisim dersiniz zira burda birilerinin mesajinda kocasini hayal eden kadinlar turemeye basladi. Mevzuyu benim kocama nasil getirdiniz?Nasıl adamlarla evleniyor, nasıl adamlar tanıyorsunuz hayretler içerisindeyim.
Bu üsluptan dolayı kibledimAy cidden okudugunuzu anlayabiliyor musunuz meraklar icerisindeyim. Kocam ile ilgili tek bir ifade yok! Kadinlarin ekonomik bagimsizligini eline almadan evlenmemesini, mutlaka kendi gecimini saglamasi gerektigini yazdigim Mesajda kocamin nasil biri oldugunu hayal ettiniz? Nasil bir hayal ve fantazi dunyaniz var? Umarim yanlis mesaji alintilamisim dersiniz zira burda birilerinin mesajinda kocasini hayal eden kadinlar turemeye basladi. Mevzuyu benim kocama nasil getirdiniz?
TamamGercekleri duymak caninizi sikiyor olabilir ama kadin erkek esitligi diyorsaniz ev erkekligi meslegi cikana kadar ev hanimi olmayi meslekten saymamaliniz. Bugun encok kadina siddet eziyet asagila hakaret konulari ekonomik bagimsizligini kazanamamis, gecimini saglayamayan hanimlar yasiyor. Onune gecilmek isteniyorsa her kadin kendi gecimini saglicak nasil kocalarla evlendiklerinin bi onemi yok. Bireysel olarak guclu olucak. Bakiniz toplum seyma subasilari kociskolarinin kendilerine iyi baktigini dusunerek sikinti cikinca bir acundan diger acuna gitmeyi kendilerine gecim kaynagi goruyorlar. Kocanizin iyi kotu zengin fakir olduguna bakmaksizin calisan kendi gecimini saglayan her kadin gucludur, kadin erkek esitliginin ornegidir...
30 yaşıma kadar yaşadım artık yaşamıyorum evet ama şimdi anladım çevreyle alakalıy mış :)Bence siz türkiyede yaşamıyorsunuz memur kadın diye ölüp ölüp diriliyorlar
ben iş verenim :) türkiyede değil . bu yeterlidir herhaldeSizin maaşınız ne kadar merak ettim?
o zaman sizin şartlarınız bambaşka.ben türkiyede yaşadığınızı düşünerek yorum yapmıştımben iş verenim :) türkiyede değil . bu yeterlidir herhalde
ooo herşeyi kafaya takarsanız .arkadaşı söylemiş cevapı vermiş. muhabbet olsun diyede size anlatmış."Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
eşiniz sizinle iletişim kuruyor. muhabbet olsun diye konuşmuş. allah aşkına eşiniz bunu söylemese atanmayacak mısınız. bence siz herşeyi takıyorsunuz.Esimin bana söyleme nedeni "atan bak insanlar bile ne diyor" u dogrudan diyemedigi icin olabilir. Buyuk ihtimalle de böyle sanırım. Yoksa normal bi insan esime bunu soylersem üzülür diye düşünür onu uzmeyeyim diye düşünür. Insanlar her seyi konuşur ama esim normal gibi gelip bana anlatıyor. Sorun esimde sanirim
Evlilik artık atamalara göre mi yapılıyor, ben çok eskide mi kaldım ne oldu anlamadım"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Hadi eşinize doyledı o size bunu neden soyluyor ?"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?