• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atanmamış kadınla evlendiğin için pişman mısın?

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Eşim polis memuru bende atanamadım hatta markette reyon görevlisi olarak çalışıyorum herkes atanacak diye bir şey yok ki nasip değil ya da zamanı değil .sorun olan arkadaşının öyle demesi değil bunu size söylemesi kendi arkadaşına cevabını verebilirdi size yansıtmamalı 🤦🏼‍♀️

Siz genel olarak konuştunuz galiba, size genelde katılıyorum ama bu konudaki adamı çalışmayan bir kadınla silah zoruyla evlendirmemişler. Herşey baştan belli, atanmak da kolay değil. İllet oluyorum bu tiplere, özel sektördekilerin canı yok galiba, gerçi onlara da seviniyorum bi yandan, holeyyyyy hem çalışıp para kazanıp hem de erkenden gelerek evde elimi suya sabuna sokmayacak hatun diye gelen adamlar olmayacak etraflarında. Şu an ben de genel konuştum sizin vesileniz ile, kişisel almayın.

Olay bu işte. Silah zoruyla evlendirmiyorlar kimseyi, eve yetemeyecekse, veya kadina bakmak istemeyecekse ve baskı yapacaksa evlenmeyecek calismayanla, atanmayanla. Bu konuda kimseyi zorlayan yok ki.

Atanmamiş veya calismayan kadinla evlenip vır vır vır konusan adamlar yerine atanmamişsa evlenmem diyenler bile daha makbul, en azindan durust davraniyorlar baştan niyetleri belli.

Akrabamin evlendigi adam memuuur degildi tek maaşiyla evini, arabasini almiş bir adamdi. Akrabam calismiyor, adam TEK MAAŞiyla kadinin altina da bir araba çekti ustune 2. Evlerini alacaklar. İstese calisan kadin da bulurdu o adam.
Mevzu bu kadar basit aslinda calismayanla evlenmeyeceksin ya da ona gore evleneceksin.
Herkes atanmiş olsun diyd agzinin suyunu akitmiyor lafini yapmiyor. Yapan da evlenmesin.

Erkekler için de var bu tarz şeyler... Zengin koca bul, asker/polis/denizci ile evlenme. Bayan için olanı da atanmış öğretmen olsunmuş demek ki... Bu biraz tercih durumu. Evlilik hem nasip hem tercih. Ama evlendikten sonra da ne bileyim biz bayan olarak bile eşimize desek şöyle zengin olsaydın, daha yakışıklı olsaydın çok yanlış olur. Zaten sevgi böyle birşey değil. Öyle bir durum ki en zengin en yakışıklısı insanı ruh eşi kadar tamamlamıyor. Kırıcı olmuş. Sevgiye dair problemler yoktur umarım. Bundan bağımsız da Allah hiç bir kuluna muhtaç etmesin çalışmak güzel bir şey. Mümkün olduğunca. Ama gerçek sevgiyle yapılan bir evlilikte de şartlar öyle gerektiriyorsa eşlerden biri çalışsa da olmalı. Bu bana göre kadın da olabilir erkek de. Yani napalım eşimiz işsiz kalırsa eve ekmek getirmiyorsun diye anında kapıya mı koyalım bu mantıkla...

Hic bir sekilde kisisel almadim. Zaten son kisimda neyden bahsettiniz anlasilmiyor.
Atanma beklemek yanlis. Ben de ozelde calistim yillarca. Atanmak tamamen caba ve sans. Illa atanmak gerekmiyor para kazanmak icin. Kocasinda laf dinlicekse boyle biran once ozelde is bakmali konu sahibi. Benim bu konuda gorusum net. Kadin da erkek de gecimini saglicak kadar calisicak ister ozel de ister devlette. Ev isleri cocuk bakimi ortak olucak. Kimse de gelip arkadasim atanmis aldi mutlu benimki atanmamis diyemicek. Bir suru arkadasim etut merkezlerinde gecimlerini saglicak kazanci var.
konu sahibine kocan saygisiz boyle birsey dememeli bilmem ne herkes yazabilir elbet. Ben kendisine bu laflara kirilma toparla kendini is bul. Kocan da olsa bakma zorunlulugu yok. Kendi gecimini sagla demeyi uygun gordum.
Çok haklısınız ama öyle eşit yaşam tarzını benimseyen biri atan atan diye kadının beynini yemez, özelde iş mi yok? Her isteyen atanabiliyor da sanki karısı istemiyor gibi bir tavrı var adamın.

Size de katılıyorum lakin, ömür birine dayanmakla geçmez, oturup ne dedi neden dedi diye takacağına meşkale bulsun kendine, daha hayırlı olur.

Okuldaki erkek öğretmenlerden biri evlenmeyi düşünüyordu. Bir aday varmış atanamamış çğretmenmiş. “Görüşeceksen onu ev hanımı gibi düşün, o alanda alım az ve puanlar çok yüksek” dedim. “Özelde çalışır etüd merkezleri var mesela” dedi. “Çoluk çocuğa karışınca az paraya çalışmak istemezse” dedim. Sanırım görüşmedi. Okula sonradan gelen kadrolu öğretmenle evlendi. Elbet atanacak diye bir şart yok, baştan düşünülmeli bunlar ama işte erkekler ...

“Görüşeceksen onu ev hanımı gibi düşün, o alanda alım az ve puanlar çok yüksek” dedim. “

Allah affetsin çok güldüm buna, güldüğüm kısım yukarıdaki gibi başlayıp "Elbet atanacak diye bir şart yok, baştan düşünülmeli bunlar ama işte erkekler ..." diye bitirmen tabi.

Ben iki taraf için de hep aynı şeyi söylüyorum. Atama bilmem ne o kadar önemliyse, sen ya da karşı taraf atanana kadar evlenmeyin.

Atanamayan insanlar çalışamıyor diye bir kaide yok, önceki sayfalarda vardı alıntı yapmadım. Ölümcül hastalık değil yani atanamamak.

Allah affetsin çok güldüm buna, güldüğüm kısım yukarıdaki gibi başlayıp "Elbet atanacak diye bir şart yok, baştan düşünülmeli bunlar ama işte erkekler ..." diye bitirmen tabi.

Ben iki taraf için de hep aynı şeyi söylüyorum. Atama bilmem ne o kadar önemliyse, sen ya da karşı taraf atanana kadar evlenmeyin.

Atanamayan insanlar çalışamıyor diye bir kaide yok, önceki sayfalarda vardı alıntı yapmadım. Ölümcül hastalık değil yani atanamamak.
Tamam işte baştan düşünsün, öğretmen diye evlenmesin. Sonra pişmanlık gibi saçma bir durum yaşayıp da eşine cephe almasın. Çalışıp çalışmayacağına hanım karar versin

Ben 1.5 sene once Turkiye'ye geldigimde PTT ile yurtdisindaki evime birkac koli gondermeye gittim. Memur teyze adresi gorunce kime gonderiyorsun dedi. Kendi evime, yurtdisinda yasiyorum dedim. Ne yapiyorsun orada, meslegin ne falan diye bir sorguya cekti. Cevaplari alinca 'Olsun, geri donunce KPSS'ye girer atanirsin, annen baban da sevinir' gibi bir seyler dedi. Dunya siralamasi ilk 15'te olan bir universitede doktora yapiyor olmam ve global bir ilac sirketinde ekip lideri olup KPSS ile uzaktan yakindan alakam olmamasi disinda sorun yok :) Sanirim atanmadigimiz muddetce kariyerimiz kariyerden sayilmiyor :))

Ben 1.5 sene once Turkiye'ye geldigimde PTT ile yurtdisindaki evime birkac koli gondermeye gittim. Memur teyze adresi gorunce kime gonderiyorsun dedi. Kendi evime, yurtdisinda yasiyorum dedim. Ne yapiyorsun orada, meslegin ne falan diye bir sorguya cekti. Cevaplari alinca 'Olsun, geri donunce KPSS'ye girer atanirsin, annen baban da sevinir' gibi bir seyler dedi. Dunya siralamasi ilk 15'te olan bir universitede doktora yapiyor olmam ve global bir ilac sirketinde ekip lideri olup KPSS ile uzaktan yakindan alakam olmamasi disinda sorun yok :) Sanirim atanmadigimiz muddetce kariyerimiz kariyerden sayilmiyor :))
Sizde mesai kavramı yoktur, o yüzden sizden çok eşinize kaynananıza acımıştır o teyze :)))

Sevgilimin babası, hayatta pişman olmak istemiyorsan çalışmayan kadınla evlenme demiş. Çalışan kadın paranın kıymetini bilir dermiş hep😅 şimdi calismayani begenmiyorlar. Benim de KYK borcum vardı 22 bin. Allah'tan çalışıyorum, ödüyorum 15 bin kaldı😑

Ben ogretmen degilim ama evlenmeden once Babam devlete atanmadan evlenme elin adaminin eline bakma demisti. Senelerce ugrassamda atandim sonrasinda evlendim. Sukur ediyorum. Iyiki dinlemisim babamin sozunu.
konu sahibi icin uzgunum ama yil olmus 2021 hala kocadan harclik istemek, kazanci olmamak cidden kotu birsey. Esinizin yaptigi tabiki affedilmez ama sizde bir olumlama yapin. Ekmegimi kazanmaliyim kimse beni beslemek zorunda degil kocam bile laf soyluyor deyin. en kisa zaman da geliriniz olsun. Boyle laflar duymazsiniz.
Bir de meslegini kariyerini yoluna koymadan evlenen hanimlar gormeli sizin durumunuzu. Is bulamadim evleneyim kocam baksin devri kapanali cok oldu. Kimse bakmaz hanimlar, basa kalkar laf soyler yediniz bir lokmayi hor gorur. Ekmeginizi elinize almadan koca evine gitmeyin, koca eline bakmayin. Kimse size bakmaz.
Sjdjdjdkflf yok artık. Oldu olacak evde Alman usulü takılalım parasını yememiş oluruz:))) böyle şey mi olur? Çalışmadığınız zaman size saygı duymayan bir eşiniz varsa üzgünüm ama eşiniz sizi değil paranızı seviyor demektir. Geneli bilmem ama bu benim için oldukça gurur kırıcı. İstediğim an istifa edip oturma lüksümün olmadığı bir evlilik benim için evlilik değildir. Kimse için de olmamalı.

Ben ogretmen degilim ama evlenmeden once Babam devlete atanmadan evlenme elin adaminin eline bakma demisti. Senelerce ugrassamda atandim sonrasinda evlendim. Sukur ediyorum. Iyiki dinlemisim babamin sozunu.
konu sahibi icin uzgunum ama yil olmus 2021 hala kocadan harclik istemek, kazanci olmamak cidden kotu birsey. Esinizin yaptigi tabiki affedilmez ama sizde bir olumlama yapin. Ekmegimi kazanmaliyim kimse beni beslemek zorunda degil kocam bile laf soyluyor deyin. en kisa zaman da geliriniz olsun. Boyle laflar duymazsiniz.
Bir de meslegini kariyerini yoluna koymadan evlenen hanimlar gormeli sizin durumunuzu. Is bulamadim evleneyim kocam baksin devri kapanali cok oldu. Kimse bakmaz hanimlar, basa kalkar laf soyler yediniz bir lokmayi hor gorur. Ekmeginizi elinize almadan koca evine gitmeyin, koca eline bakmayin. Kimse size bakmaz.
Olayı bakmak noktasında görmek sizin tercihiniz tabi ama eşinin çalışıp çalışmama kararını kendine bırakan, çalışmadığında tek olumsuz söz söylemeyen, eşine para konusu yapmayan, istediği gibi yaşaması noktasında destekleyen erkekler de var. Benim etrafımda oldukça fazla bunlar.
Ben kadınlar kulübünden gördüm daha çok sizin bu bahsettiğimiz eşinin yediği lokmayi hor gören erkek türünü.
Kadın çalışmıyor diye ona hayatı dar eden adam, çalışınca da kazandığı parayı istediği gibi harcatmiyor, herşey kendi tekelinde olsun istiyor. Bu zihniyeti taşıyanlardan uzak durmak lazım ilk önce.

Sizin bu konu da birisi caninizi sikmis sanirim. Durumunuza ozel bir yorum yapmadim. Ayrica siz evinizi alicak kadar gelir elde ettiyseniz zaten calismissiniz demektir. Kendinizi atanamadim evleniyim kocam baksin kafasiyla bir tutmayin. Anladigim kadariyla siz ev birikimi bile yapmissiniz. Peki suan bosanma asamasindaymissiniz. 1 yas alti cocugunuz olsaydi calisicak miydiniz yoksa evde cocugunuza mi bakicaktiniz? Bosandiktan sonra geciminizi calismadan nasil saglicaksiniz?
Lutfen yorumumda sizi inciticek bir taraf yoktu. Bir cok kisi konu sahibinin karsilastigi durumla karsilasiyor icine atiyor. Atanamamissa ozel ogretmenlik yapar etut merkezlerine gider ama kocasina bu laflari soyletmez. Yani ben olsam oyle yapardim.
Tekrar selamlar ben tekrar okudugumda size hak verdim Ama neden adam olamayan adamları an gelip bazılarımız sectiği icin sizde haklısınız... sadece söylemek istediğim koca eline bakmak diye bi tabir
Olmamalı ailede hersey ortaktır, evet ben gelir elde ettim de 20 yasımdan beri üniversiteden dersten cıkıp asistanlık sekreterlik ne varsa yaptım ve şimdi cok yorgun hissediyorum. Suan 31 yasındayım çocuğum yok olsa tabi gene çalısırdım haklısınız.. sadece düzgün ve biz bilinci ile hareket eden adamları koca yapmalıyız

"Atanmamış kadın ile evlendiğin için pişman mısın?" Bu soruyu eşime iş arkadaşı sormuş. Iş arkadaşı ben atanmış öğretmen buldum diyormuş. Eşime de bu soruyu sormuş. Eşim de bana söyledi. Aşırı rahatsiz oldum. O kim ki beni ağzına alıp sana sorabiliyor dedim. Ben ona gerekli cevabı verdim dedi. Önemli olan verdiğin cevap degil bunu sana sorabilmesi, demek ki sen de onun gibi düşünüyorsun veya düşündüğünü tahmin ediyor dedim. Bu dediklerimi kafasina taktı.
Bu tarz konular açılınca sevilmediğimi hissediyorum. Siz olsaniz ne derdiniz bu insana?
Ikisi de pis zihniyetli kusura bakmayın ama eşinizin birde gelip size demesi şaka gini gerçekten.

Herkes emek verip bir yerlere geliyor atanmış atanmamiş ne ya sanki mal alıyorlar.

Tabi parali kadin istiyor simdiki nesil ahlâk karakter soran yok gerçekten yazık çok yazık....

Sizde mesai kavramı yoktur, o yüzden sizden çok eşinize kaynananıza acımıştır o teyze :)))

Bir cumartesi aksami saat 21.00'i gecerken hala ofiste rapor yetistirmeye calisan ben ve is gezisinde oldugu icin 2 haftadir goremedigim kocami dusununce yakalanmis gibi hissettim :))) Bu arada kaynanami da yuzyuze sadece bir kere nikahta gordum, farkli kitalarda yasiyoruz, araya pandemi girince hic gorusemedik ama her gun telefonlasiriz. Butun tespitleriniz dogru :)))

Bir cumartesi aksami saat 21.00'i gecerken hala ofiste rapor yetistirmeye calisan ben ve is gezisinde oldugu icin 2 haftadir goremedigim kocami dusununce yakalanmis gibi hissettim :))) Bu arada kaynanami da yuzyuze sadece bir kere nikahta gordum, farkli kitalarda yasiyoruz, araya pandemi girince hic gorusemedik ama her gun telefonlasiriz. Butun tespitleriniz dogru :)))
Aaaaa, eşiniz erkek ama o çalışsın gün yüzü görmeden. Siz daha düşük maaş daha az mesai ile çalışmalısınız, eve daha çok vakit kalsın. 😁

Olayı bakmak noktasında görmek sizin tercihiniz tabi ama eşinin çalışıp çalışmama kararını kendine bırakan, çalışmadığında tek olumsuz söz söylemeyen, eşine para konusu yapmayan, istediği gibi yaşaması noktasında destekleyen erkekler de var. Benim etrafımda oldukça fazla bunlar.
Ben kadınlar kulübünden gördüm daha çok sizin bu bahsettiğimiz eşinin yediği lokmayi hor gören erkek türünü.
Kadın çalışmıyor diye ona hayatı dar eden adam, çalışınca da kazandığı parayı istediği gibi harcatmiyor, herşey kendi tekelinde olsun istiyor. Bu zihniyeti taşıyanlardan uzak durmak lazım ilk önce.

Ben de bu kadarini burda okudum. Evet bahsettikleri turde adamlar var ama butun erkekler oyle değil.

Başka bir tanidigim kadin da lise mezunuydu ve durumu çoook iyi bir adamla evlendi evlenince universite okudu, dil ogrendi, bir suru ulke gezdiler eşiyle.

Hep maddiyati iyi olanlardan ornek verdim ama asgari ucretle kayinpederin evinde oturup kaynpederin yardimlariyla geçinen adam bile evde oturan karisi için bulup buluşturup hediyesini cicegini alir yemege goturur hep, cok iyi davranir esine

Ha bana gore kıt kanaat milletin yardimlariyla yaşamaktansa calismak daha iyi oyle bi hayati guzellemiyorum ama kendi tercihi herkesin orasi beni ilgilendirmez sonuç olarak o kadin deger goruyor mu goruyor.

Son düzenleme:
Back
X