• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandığım kurumda tacize uğradım

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buraya bunları yazma cesareti göstermek için çok çabaladım. Belki bir kişi bana beni anladığını söylese sesim duyuluyormuş diyeceğim. Ben KPSS’ye bir yıl zor şartlarda çalışarak derece yaptım ve bir kuruma atandım. Emeklerimle atandığım kurumda atandığım dairede ilk ayım dolacakken başka bir daireden bir adam odaya geldi bana iltifatlar etti çıktı. Ertesi gün o dairenin başkanı beni ve aynı bölümden mezun erkek olan bir arkadaşı yanına çağırdı dairemizde çalışır mısınız dedi biz de hayır dedik. Ama ertesi gün kurumun en yüksek amiri tarafından o daireye rızam olmadan görevlendirmem çıktı. Odama gelen adam da müdürüm oldu.
Ben size yapımı söyleyeyim. Ben güler yüzlü, enerjik, hayat dolu, insanlara önyargısız yaklaşan bir insandım. (Hayat neşemi aldılar) Müdüre karşı da gayet saygılı efendi ve güler yüzle davrandım. Ama adam bir süre sonra beni çekti ve öptü. O anki şokumu size anlatamam. Gözlerim doldu. Tırnaklarım elime geçti. Orada çalıştığım erkek arkadaşa durumdan bahsettim gözlerim dolu dolu. Ve artık o daireden gitmek için her türlü bahaneyi söyledim. İş yoğun çalışmak istemiyorum bırakın gideyim dedim bırakmadılar. Sonra ilk atandığım dairedeki arkadaşlarıma bu durumu ağzımdan kaçardım onlar da sağ olsunlar destek oldular. İlk atandığım dairedeki başkana söyledik görevlendirmem iptal edildi ama bana sonradan dedi ki “gittiğin dairenin başkanı orada memnun olduğunu söylüyor” dedi. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar uğradığım tacizden memnun kalmışım. Müdürle konuşurken gülücüklü konuşmuşum. Ben de teftiş kuruluna şikayet ettim. Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi. Yine de adamın vukuatları benimkiyle sınırlı değilmiş herkes sapık diyormuş arkasından. Üstüne üstlük adam böyle bir eylemde bulunduğunu kabul ediyor, diğer adamlar da buna rağmen arkasında duruyor. Ve ben teftiş kuruluna açtığım soruşturmanın raporunu alamadım arkadaşlar. Bana vermediler. Adamın arkasında durdular. Beni de gözlerinin önünde olmamam için başka yere sürdüler. Başkanlar yanlarına çağırıp baban ne iş yapıyor ki senin sen kime güveniyorsun dediler. Güçsüz olduğum için kimse arkamda durmadı. Bunları söyleyen yapan kişilerin hepsi muhafazakar olduklarını söyleyen kişilerdi. Elimde kanıt yok delil yok bana inanan yok. Psikoloğa gidiyorum. Aşamıyorum. Çoğu kez intihar etmeyi denedim. Benim gibi olan bunları yaşayan oldu mu çok merak ediyorum. Bu süreçte uzun ilişkim vardı o da beni suçlayıcı konuştu sonradan da terketti ayrıldık. Şu an hayatımda bana bu karanlıkta ışık olan biri var. Hayatıma dair tek umudum varsa o da ailem ve o kişi ama yine de onların ışığı bile yetmiyor bu karanlıktan çıkmama. Aşamıyorum. İlahi adalet var mı sizce.
Nasıl bi yer burası ya nasıl böyle şeylere müsade edilebiliyor

Taciz var sonuçta nasıl özel hayatın gizliliğine giriyor anlamiyorum ..Hakimin hükmetme yetkisine etki ettiğini internette okumuştum ben de
bildiğim kadarıyla karı-koca arasında olan bir olay için kayıt alınıyorsa özel hayatın gizliliğine sokmuyorlar onu (yani dava açan olmamış bunu için sanırım), çünkü zaten aynı evde yaşıyor innsanlar. ama kanıt da kabul etmiyorlar.

diğer yandan birinin evine gidip kayıt aldınız mesela...siz suçlu olursunuz. dava açşa karşı taraf haklı çıkar.

ama
burada asıl nokta şu ki bu olaylar işyerinde geçiyor. işyerinde olan durum için içtihat ne bilmiyorum.

Okurken sadece üzülebildim.
Babam asla memur olmamı istemedi, müdür olan tipler herkesin tapusunu almış gibi davranır dedi. Ne geri kafalı diyordum , okuyunca hiç öyle değilmiş dedim.
Bağırırım diyen kadınlara da inanmıyorum. Benim başıma da otobüste geldi, aleni beni elledi. Ağzımı açamadım. Şok geçirdim. Ondan beridir otobüse binemiyorum. Gerçekten çok tedirgin oluyorum. Lanet olsun bu tarz şerefsizlerle yaşamaya iten düzene.

Babam asla memur olmamı istemedi, müdür olan tipler herkesin tapusunu almış gibi davranır dedi. Ne geri kafalı diyordum , okuyunca hiç öyle değilmiş dedim.
Bağırırım diyen kadınlara da inanmıyorum. Benim başıma da otobüste geldi, aleni beni elledi. Ağzımı açamadım. Şok geçirdim. Ondan beridir otobüse binemiyorum. Gerçekten çok tedirgin oluyorum. Lanet olsun bu tarz şerefsizlerle yaşamaya iten düzene.
Babanız o kadar haklıymış ki…

Sosyal medya desteğini azımsamayın, twitterdan sesinizi duyurup siz de onlara dünyayı dar edebilirsiniz, unutmayın. He taciz yapan hem de bunun üstünü kapatan herkesi isim isim ifşa edebilirsiniz. Kendileri düşünsünler gerisini.
Küçümsemiyorum çok haklısınız onlar da bundan korkuyorlardı çünkü ben dedim ki madem inanmıyorsunuz 84 milyona anlatayım bakalım önle haklı bulacak mı dedim, bunun için de tehdit edildim. Hakkımla atandım bana bir şey yapamazsınız her yere ifşa edicem dediğimde “o zaman hakkı görürsün” dediler. “Kurumun adını lekelediğin an atılırsın hakkınla geldiğin bu yerden tek imzaya bakar gitmen dediler. Burada işler öyle kötü ki size anlatamam özel şirketlerde de çalıştım oralar burdan daha kurumsaldı. Çok pişmanım burayı yazdığıma…

ilk tacizinde bağırıp çağırabilen varsa helal olsun

ben çok küçük sayılmazdım 13-14 yaşında filandım, tecavüzün eşiğinden döndüm
elinden nasıl kaçtığımı o koca adamın kollarından nasıl kurtulduğumu hala bilmiyorum...çok yüksek ihtimalle beynim o anları silmiş.
nasıl bir kuvvet gelmişse artık...tek başına koyulmuş çocuk olmak tehlikeli azizim, ben iyi gelmişim yine bu günlere.

bağırdım mı yok
kimseye dedim mi yok

daha küçük ufak tefek (!) vakalarda (elle taciz, organını gösterme vs vs) de ilk bir donduğumu biliyorum

ama (tabi, 20 küsur sene yalnız yaşadıktan sonra) artık taciz edeni yolarım, bağırım da, milleti de toplarım, yapmışlığım da var.

ilk yaşadığında insan şok geçiriyor, bunun lamı cimi yok.

konu sahibi; çok geçmiş olsun. lütfen başınız dik olsun siz sindikçe üstünüze gelirler.

elinden nasıl kaçtığımı o koca adamın kollarından nasıl kurtulduğumu hala bilmiyorum...çok yüksek ihtimalle beynim o anları silmiş.
nasıl bir kuvvet gelmişse artık...tek başına koyulmuş çocuk olmak tehlikeli azizim, ben iyi gelmişim yine bu günlere.

bağırdım mı yok
kimseye dedim mi yok

daha küçük ufak tefek (!) vakalarda (elle taciz, organını gösterme vs vs) de ilk bir donduğumu biliyorum

ama (tabi, 20 küsur sene yalnız yaşadıktan sonra) artık taciz edeni yolarım, bağırım da, milleti de toplarım, yapmışlığım da var.

konu sahibi; çok geçmiş olsun. lütfen başınız dik olsun siz sindikçe üstünüze gelirler.
Allah belasını versin o minnacık bedene dokunmaya çalışan şerefsizin.
Artık sokaklarda arkamıza bakmadan yürümek istiyoruz yaw.

bağırdım mı yok
kimseye dedim mi yok

Çok ama çok güçlü birisin. O küçük bedenine dokunmaya kalkan eller paramparça olsun, lanet olsun bu insanlara. Boğazım düğüm düğüm oldu okuduğumda

Sen niye intihar edecekmissin? O hayvanoglu hayvan gebersin gitsin. Senin cicek gibi hayatin niye son bulacakmis? Calismaya, dik durmaya , iyilesmeye devam. Boyun egmeyecegiz boylelerine. Bazilarinin dedigi gibi evde de durmayacagiz inadina disari cikacak, inadina yasayacagiz. Biz degil onlar alisacak.

Çok ama çok güçlü birisin. O küçük bedenine dokunmaya kalkan eller paramparça olsun, lanet olsun bu insanlara. Boğazım düğüm düğüm oldu okuduğumda
şimdi burada böyle rahat rahat anlattığıma bakma güzel kızkardeşim,

ilk kez bunu birine anlatabildiğimde olayın üzerinden 15 sene geçmişti, hönküre hönküre ağlamıştım- ki ben cenazede ölümde ağlamayan bir insanım, pek kimse görmemiştir ağladığımı.... unutmak istemişim, silmişim resmen. psikolojide bu bir korunma mekanizması zannedersem.

güçlü olmak zorunda olduğum için güçlü oldum ben ama bu, tacizle mücadelenin yolu değil ki. bu pek güçlü olmak bile sayılmaz aslında. bir tür kaçış hatta belki..
unutalım, silelim, anlatmayalım değil bununla mücadele yöntemi.

sen benden daha güçlüsün! 15 sene geçtiğinde yüzleşmiyorsun bak olanlarla, ama intiharı mintiharı da unut.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buraya bunları yazma cesareti göstermek için çok çabaladım. Belki bir kişi bana beni anladığını söylese sesim duyuluyormuş diyeceğim. Ben KPSS’ye bir yıl zor şartlarda çalışarak derece yaptım ve bir kuruma atandım. Emeklerimle atandığım kurumda atandığım dairede ilk ayım dolacakken başka bir daireden bir adam odaya geldi bana iltifatlar etti çıktı. Ertesi gün o dairenin başkanı beni ve aynı bölümden mezun erkek olan bir arkadaşı yanına çağırdı dairemizde çalışır mısınız dedi biz de hayır dedik. Ama ertesi gün kurumun en yüksek amiri tarafından o daireye rızam olmadan görevlendirmem çıktı. Odama gelen adam da müdürüm oldu.
Ben size yapımı söyleyeyim. Ben güler yüzlü, enerjik, hayat dolu, insanlara önyargısız yaklaşan bir insandım. (Hayat neşemi aldılar) Müdüre karşı da gayet saygılı efendi ve güler yüzle davrandım. Ama adam bir süre sonra beni çekti ve öptü. O anki şokumu size anlatamam. Gözlerim doldu. Tırnaklarım elime geçti. Orada çalıştığım erkek arkadaşa durumdan bahsettim gözlerim dolu dolu. Ve artık o daireden gitmek için her türlü bahaneyi söyledim. İş yoğun çalışmak istemiyorum bırakın gideyim dedim bırakmadılar. Sonra ilk atandığım dairedeki arkadaşlarıma bu durumu ağzımdan kaçardım onlar da sağ olsunlar destek oldular. İlk atandığım dairedeki başkana söyledik görevlendirmem iptal edildi ama bana sonradan dedi ki “gittiğin dairenin başkanı orada memnun olduğunu söylüyor” dedi. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar uğradığım tacizden memnun kalmışım. Müdürle konuşurken gülücüklü konuşmuşum. Ben de teftiş kuruluna şikayet ettim. Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi. Yine de adamın vukuatları benimkiyle sınırlı değilmiş herkes sapık diyormuş arkasından. Üstüne üstlük adam böyle bir eylemde bulunduğunu kabul ediyor, diğer adamlar da buna rağmen arkasında duruyor. Ve ben teftiş kuruluna açtığım soruşturmanın raporunu alamadım arkadaşlar. Bana vermediler. Adamın arkasında durdular. Beni de gözlerinin önünde olmamam için başka yere sürdüler. Başkanlar yanlarına çağırıp baban ne iş yapıyor ki senin sen kime güveniyorsun dediler. Güçsüz olduğum için kimse arkamda durmadı. Bunları söyleyen yapan kişilerin hepsi muhafazakar olduklarını söyleyen kişilerdi. Elimde kanıt yok delil yok bana inanan yok. Psikoloğa gidiyorum. Aşamıyorum. Çoğu kez intihar etmeyi denedim. Benim gibi olan bunları yaşayan oldu mu çok merak ediyorum. Bu süreçte uzun ilişkim vardı o da beni suçlayıcı konuştu sonradan da terketti ayrıldık. Şu an hayatımda bana bu karanlıkta ışık olan biri var. Hayatıma dair tek umudum varsa o da ailem ve o kişi ama yine de onların ışığı bile yetmiyor bu karanlıktan çıkmama. Aşamıyorum. İlahi adalet var mı sizce.
Psikolojik destek iyi olmuş.acabs bir psikolog ya da psikiyatri raporu ise yarar ni.psikolog şahit olur mu.

Babanız o kadar haklıymış ki…

Seni öperken görenler var demişsin...Bu taciz nasıl gerçekleşti? Ortalık yerde mi, senin odanda mı nasıl oldu? Onun odasında değil sanırım başkaları gördüğüne göre...Şimdi şöyle devlet dairelerinde odalarda kamera yasaktır ama koridorda olabilir...Taciz tam olarak nerde nasıl oldu?

Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun...
Nasıl yüreğinizin yandığını tahmin edebiliyorum.
Öncelikle asla ve asla intiharı düşünmeyin. Siz bundusuncedeyken fiziken kendinizi oldurmeseniz bile ruhen öldürüyorsunuz lütfen bunu kendinize yapmayın.
Burada yazmış arkadaşlar sosyal medyayı kullanın mutlaka.
Kurumun sizi haklı bulduğu raporu talep eden bir dilekçe yazın muhakkak bir örneğini alın.
Size mobbing uygulamislar keşke onların video kaydını filan alabilseydiniz.
Şimdi başka yere sürdüler demişsiniz yani artık beraber çalışmiyorsunuz.
Ama onlarla muhakkak iletiseme gecip ses görüntü kaydı birşey alın. Whatsap yazsimasi olsa daha iyi olur.
Bunu yasal olarak kullanip kullanamayacaginizi avukatiniza sorun
Bir arkadaşım savcinin yanında katıp olarak çalışıyor
Başıma bir olay gelmişti. Telefondan sürekli tehdit küfür ve işte seni öldüreceğim yasatmayacagim gibi tehditler alıyordum .
Mesajla değil arama yoluyla.
Arkadaşımı aradım ne yapabilirim diye çalıştığı savcıya sormuştu. Tekrar aradiginda hoparlörü açsın yanında 3 kişi olursa dediklerini duyup şahitlik yaparsa dava açsın bunları yapamazsa da ses kaydı alsın bazı ispatı zor durumda kabul ediyorum demişti.
Ama şunu da eklemişti bak bana bu söylediklerinin ses kaydını alacağım seni savcılığa vereceğim diyecekkiskm.
Karşı taraf genellikle saldırı anında bunu uyarı olarak değilde tehdit olarak algiladigindan genelikle elinden geleni arkana koyma vs vs dediğinden ve o anda değilde sanki bir daha arayıp aynı şeyleri söylersen gibi algiladigindan kural işliyor
Ben çok şükür kurtuldum hiç birine gerek kalmadı.
Allah'ım da sizi tez zamanda kurtarsin inşallah.
Bol bol dua edin. Ama çimere muhakkak yazın. Kolunuzu kanadinzii kırmaya calisacaklar sizinde yeri gelip ugrasamayacak duruma gekeceksiniz ama asla pes etmeyin yanına kalmasın o pisliğin yaptığı.

"Önce kurum içi adli süreç başlatalım, burada haklı bulunduğun taktirde savcılıkta elin güçlü olur" dediler. Meğer beni susturmak içinmiş. Teftiş kuruluna gidip süreci başlattım. Haklı bulunduğumu söylediler ama haklı bulunduğumu kanıtlayan raporu elime vermediler. Adama da göstermelik uyarı cezası verdiklerini söylediler ama inanmıyorum hiçbirine. Şu an orada çalışan kadınlar sayemde rahat etmişler öyle söylüyorlar. Ama çok üzülüyorum, neden onlar da sesini çıkarmadı, neden benim başıma geldi, benim suçum neydi diye düşünmeden edemiyorum. Kurumun avukatı olaya müdahil olamayacağından arkadaşıyla görüşmesini bekliyorum. İyi bir avukat bulup dava açacağım. Adamlar tacize uğradığım için tiksindi benden gözlerinin önünde olmamam için sürdüler. Hepsinin de kızı var biliyor musunuz... Sadece tek temennim fazlasını değil, uğradığım bu haksızlığın aynısını yaşamaları. Umarım bir gün buraya ilahi adalet tecelli etti yazabilirim.
Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda şikayet edilen kişi devlet memuru olduğu için savcılık kurumdan soruşturma izni talep edecek, teftiş kuruluna gidip süreci başlattığın için soruşturmanın sonuçlanma süreci biraz daha kısalabilir hiç vakit kaybetmeden taciz ve mobbing suçlamasıyla suç duyurusunda bulun.
Cimer'e yazar mısınız? Bütün olayı kendinizi açık ede ede. Kurum için korurlar birbirlerini hepsi boklarını saklıyor çünkü. Bunu kurum dışına ancak devlet gizliliğini delmeden yapın.
Cimer' e yapılan müracaat sistem tarafından bağlı bulunan kuruma düşüyor, yani üst düzey bir kurumdaysa zaten aynı yere düşecek.

Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun...
Nasıl yüreğinizin yandığını tahmin edebiliyorum.
Öncelikle asla ve asla intiharı düşünmeyin. Siz bundusuncedeyken fiziken kendinizi oldurmeseniz bile ruhen öldürüyorsunuz lütfen bunu kendinize yapmayın.
Burada yazmış arkadaşlar sosyal medyayı kullanın mutlaka.
Kurumun sizi haklı bulduğu raporu talep eden bir dilekçe yazın muhakkak bir örneğini alın.
Size mobbing uygulamislar keşke onların video kaydını filan alabilseydiniz.
Şimdi başka yere sürdüler demişsiniz yani artık beraber çalışmiyorsunuz.
Ama onlarla muhakkak iletiseme gecip ses görüntü kaydı birşey alın. Whatsap yazsimasi olsa daha iyi olur.
Bunu yasal olarak kullanip kullanamayacaginizi avukatiniza sorun
Bir arkadaşım savcinin yanında katıp olarak çalışıyor
Başıma bir olay gelmişti. Telefondan sürekli tehdit küfür ve işte seni öldüreceğim yasatmayacagim gibi tehditler alıyordum .
Mesajla değil arama yoluyla.
Arkadaşımı aradım ne yapabilirim diye çalıştığı savcıya sormuştu. Tekrar aradiginda hoparlörü açsın yanında 3 kişi olursa dediklerini duyup şahitlik yaparsa dava açsın bunları yapamazsa da ses kaydı alsın bazı ispatı zor durumda kabul ediyorum demişti.
Ama şunu da eklemişti bak bana bu söylediklerinin ses kaydını alacağım seni savcılığa vereceğim diyecekkiskm.
Karşı taraf genellikle saldırı anında bunu uyarı olarak değilde tehdit olarak algiladigindan genelikle elinden geleni arkana koyma vs vs dediğinden ve o anda değilde sanki bir daha arayıp aynı şeyleri söylersen gibi algiladigindan kural işliyor
Ben çok şükür kurtuldum hiç birine gerek kalmadı.
Allah'ım da sizi tez zamanda kurtarsin inşallah.
Bol bol dua edin. Ama çimere muhakkak yazın. Kolunuzu kanadinzii kırmaya calisacaklar sizinde yeri gelip ugrasamayacak duruma gekeceksiniz ama asla pes etmeyin yanına kalmasın o pisliğin yaptığı.
Desteğiniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Hepsi çok kıymetli ve asla pes etmek istemiyorum sadece savaşacak gücüm kalmadığı için intihar gibi kötü bir düşünce içine hapsoluyorum. Allah kimseye yaşatmasın

Back