• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atandığım kurumda tacize uğradım

Gerçekten okurken kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne, resmen aynısını yaşamışız. Bana bunu yapan adama karşı da bulunduğum şikayet neticesinde uyarı cezası verdiklerini söylediler ama bunu gösteren teftiş kurulu raporunu elime vermediler. Raporu vermeden de sürdüler. Bunun sebebi de mobbing davası açmamam içindi. Hala kuruldan raporumu alamıyorum. Mevzuat müdürü seni haklı buldular kapandı o konu diyor ama beni geçiştiriyorlar biliyorum.

Ben de çok yoruldum, seni o kadar iyi anlıyorum ki... Tek korkum bu yaşadığımız şeyin ömrümüz boyunca hayatımızda bir travma olarak iz bırakacak olması. Yine de pes etmemek, bu dünyayı onlara bırakmamak için yaşama tutunmaya çalışıyorum.
İnşallah sabrımızın sonu çiçekli yollara çıkar arkadaşım. Sen de çok ama çok kıymetlisin.
dilekçe yazıp iste, dilekçene cevap gelmezse dilekçe örneği ile cimere git ve tabii ki güvenilir bir avukat bul. o şehirdeki kadın dayanışma derneklerine git sana destek olup avukat ayarlarlar.
çok zor bir durum ama ben olsam inadına mücadele ederdim

Güleryuzlulugu cilve sanan ayıları müdür yapiolar, ellerine güç gecince de küçük daglari ben yarattim sanio davarlar. Bunlari degil bunlarin karılarını sikayet edicen asil. Bu tip herifler evde paşa gibi pohpohlandiklari icin disarda da kendilerini bisey saniolar. Üstlere sikayet etmek yerine tacizden dava ac. Kolay kolay boyle biseyi bi kadin söylemeyeceği icin hakimin takdiri kadın lehine çıkıyor genelde.

Kadının beyanı esas değil mi böyle konularda?Tekrar aynı ortamda bulunma durumu varsa konuyu açıp ses kaydı alsanız mı acaba?
Ses kaydi ozel hayatin gizliligine ihlale girdigi icin kanit olarak bir hukmu yoktu sanki..
Belki de ben yanlis biliyorum,o sekilde hatirladim bir an.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buraya bunları yazma cesareti göstermek için çok çabaladım. Belki bir kişi bana beni anladığını söylese sesim duyuluyormuş diyeceğim. Ben KPSS’ye bir yıl zor şartlarda çalışarak derece yaptım ve bir kuruma atandım. Emeklerimle atandığım kurumda atandığım dairede ilk ayım dolacakken başka bir daireden bir adam odaya geldi bana iltifatlar etti çıktı. Ertesi gün o dairenin başkanı beni ve aynı bölümden mezun erkek olan bir arkadaşı yanına çağırdı dairemizde çalışır mısınız dedi biz de hayır dedik. Ama ertesi gün kurumun en yüksek amiri tarafından o daireye rızam olmadan görevlendirmem çıktı. Odama gelen adam da müdürüm oldu.
Ben size yapımı söyleyeyim. Ben güler yüzlü, enerjik, hayat dolu, insanlara önyargısız yaklaşan bir insandım. (Hayat neşemi aldılar) Müdüre karşı da gayet saygılı efendi ve güler yüzle davrandım. Ama adam bir süre sonra beni çekti ve öptü. O anki şokumu size anlatamam. Gözlerim doldu. Tırnaklarım elime geçti. Orada çalıştığım erkek arkadaşa durumdan bahsettim gözlerim dolu dolu. Ve artık o daireden gitmek için her türlü bahaneyi söyledim. İş yoğun çalışmak istemiyorum bırakın gideyim dedim bırakmadılar. Sonra ilk atandığım dairedeki arkadaşlarıma bu durumu ağzımdan kaçardım onlar da sağ olsunlar destek oldular. İlk atandığım dairedeki başkana söyledik görevlendirmem iptal edildi ama bana sonradan dedi ki “gittiğin dairenin başkanı orada memnun olduğunu söylüyor” dedi. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar uğradığım tacizden memnun kalmışım. Müdürle konuşurken gülücüklü konuşmuşum. Ben de teftiş kuruluna şikayet ettim. Görenleri şahit yazdım ama kadınlar bile şahitlik etmedi. Yine de adamın vukuatları benimkiyle sınırlı değilmiş herkes sapık diyormuş arkasından. Üstüne üstlük adam böyle bir eylemde bulunduğunu kabul ediyor, diğer adamlar da buna rağmen arkasında duruyor. Ve ben teftiş kuruluna açtığım soruşturmanın raporunu alamadım arkadaşlar. Bana vermediler. Adamın arkasında durdular. Beni de gözlerinin önünde olmamam için başka yere sürdüler. Başkanlar yanlarına çağırıp baban ne iş yapıyor ki senin sen kime güveniyorsun dediler. Güçsüz olduğum için kimse arkamda durmadı. Bunları söyleyen yapan kişilerin hepsi muhafazakar olduklarını söyleyen kişilerdi. Elimde kanıt yok delil yok bana inanan yok. Psikoloğa gidiyorum. Aşamıyorum. Çoğu kez intihar etmeyi denedim. Benim gibi olan bunları yaşayan oldu mu çok merak ediyorum. Bu süreçte uzun ilişkim vardı o da beni suçlayıcı konuştu sonradan da terketti ayrıldık. Şu an hayatımda bana bu karanlıkta ışık olan biri var. Hayatıma dair tek umudum varsa o da ailem ve o kişi ama yine de onların ışığı bile yetmiyor bu karanlıktan çıkmama. Aşamıyorum. İlahi adalet var mı sizce.
Yaşadığınız atanır atanmaz hiç kolay bir şey değil.O anda neden çığlık atmadın vb deniyor. Kolay değil mutlaka insan donup kalıyordur. Siz asla kendinizi suçlamayın.Size karşı yapılan suçlayıcı cümleler bizim erkek egemen milletin cümleleri.Bunlar sapık resmen.Utanan korkan onlar olsun.Siz öncelikle dik durun.Korkmayın kimseden.Burada güçlü olan sizsiniz.Büyüğünüz olarak önerim iki kişi ile görüşeceksiniz.Öncelikle bir avukatınız olacak.Ve o kişilerle bundan sonra avukatınız muhatap olacak.Bakın sizin adınıza avukat hareket ederse herkesin o md lerin size tavrı nasıl da değişecek.İkincisi çok gençsiniz elbette moral olarak etkilendiniz.Bu nedenle uzman bir dr dan destek alın.Ayrıca burada bu konuda öneriler olabilir.Mor çatı gibi kadın derneklerini arayıp onlardan destek isteyin.Size mutlaka önerileri olacaktır.
Bu arada işinizi hiç aksatmayın en doğru ve güzel şekilde yapın sizi oradan eleştirmesinler...
Tekrar yazıyorum ezik değil dik durun.Verin kurumun adını biz rezil edelim onları....

Gecmis olsun. Cok uzucu bir durum. Umarim artik asip, kendi yolunuza bakmaya calisirsiniz. Takilip kalmakta biyere kadar. Dunyanin HER yerinde kadinlar tacize ugruyor, Hollanda nin gobeginde bir devlet memuruyum. Direktorlerimden birinin sozel ve mesajla tacizlerine (bana gore taciz, ona gore ilgi duymakti belki bunun adi, ama konu BENIM ne dusunup hissettigim) maruz kalinca sikayette bulundum kendi amirime. Adam haftalarca yanimdan gecerken selam bile veremedi. Ciddi bir meseledir bu, SUSMAMAK gerekir. Susmayalim. Sesimizi duyuralim. Bizi suclasalar da susmayalim. Iftiraya ugramaktan korkmayalim. Uc bes mal yuzunden ben hayatimi zindana ceviremem. Herkes haddini bilecek, biz kadinlar birlik olup haddini bildirecegiz bilmeyenlere.

"Önce kurum içi adli süreç başlatalım, burada haklı bulunduğun taktirde savcılıkta elin güçlü olur" dediler. Meğer beni susturmak içinmiş. Teftiş kuruluna gidip süreci başlattım. Haklı bulunduğumu söylediler ama haklı bulunduğumu kanıtlayan raporu elime vermediler. Adama da göstermelik uyarı cezası verdiklerini söylediler ama inanmıyorum hiçbirine. Şu an orada çalışan kadınlar sayemde rahat etmişler öyle söylüyorlar. Ama çok üzülüyorum, neden onlar da sesini çıkarmadı, neden benim başıma geldi, benim suçum neydi diye düşünmeden edemiyorum. Kurumun avukatı olaya müdahil olamayacağından arkadaşıyla görüşmesini bekliyorum. İyi bir avukat bulup dava açacağım. Adamlar tacize uğradığım için tiksindi benden gözlerinin önünde olmamam için sürdüler. Hepsinin de kızı var biliyor musunuz... Sadece tek temennim fazlasını değil, uğradığım bu haksızlığın aynısını yaşamaları. Umarım bir gün buraya ilahi adalet tecelli etti yazabilirim.
Kurum içi adli süreç başlatılmaz, kurum içinde disiplin/idari yaptırım uygulanır. Avukata gerek yok savcılığa gidip olayı anlatan bir dilekçe vermeniz yeterli başlangıç için

Kadının beyanı esas değil mi böyle konularda?Tekrar aynı ortamda bulunma durumu varsa konuyu açıp ses kaydı alsanız mı acaba?
ses kaydı yasak, böyle bir durumu açığa çıkarttığınız anda tazminatsız işten atılma sebebi.. Maalesef kadınları koruyabilecek tek bir şey yok.

Kesinlikle öyle. Kamu kurumlarında olanlar özelde olanlardan bin betermiş. Benim olayımı duyanlar ve arkamdan konuşanlar gırla... Bir kadın dedi ki bana "senin olayın ne ki, burada ne kadınlar neler yaşıyor da sesi çıkmıyor." kanım dondu resmen. Memuriyete hazırlanan arkadaşlarım kendinizi korumak için mental olarak da hazırlanın. Bu ülkede kadın olmak çok zor. Arkadaşımın dediği gibi hele bekar bir kadınsanız kurumun tüm konularına mezesiniz demektir.

Tayin olmuyor ancak şöyle yapacağım. Mülakatla sözleşmeli memur alımlarına başvuracağım. Şu an aldığım maaş çok güzel ama gram huzurum yok. 1000 tl az alacağım belki ama en azından huzurum olur diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ya orda da aynısını yaşarsam... Kaldığım ikilemler köprüsünde sallanmaktan çok yoruldum...
bütün her şeyi geride bırakıp gitmenin kaçış olduğunu düşünmüyorum tam tersine insan ruhuna iyi geliyor. böyle bir imkanınız varsa mutlaka yapın ama hukuki süreci devam ettirin.

Sosyal medya desteğini azımsamayın, twitterdan sesinizi duyurup siz de onlara dünyayı dar edebilirsiniz, unutmayın. He taciz yapan hem de bunun üstünü kapatan herkesi isim isim ifşa edebilirsiniz. Kendileri düşünsünler gerisini.
Kesinlikle katılıyorum bı tweet atsa yasadiklarini anlatan ekşide de akabinde bi başlık açılsa çabuk etkilesim olsun diye. Duyarlı sanatçılar ya da kadin hakları savunucularini eklese tweetine kamuoyu oluştursa çok hızlı sonuç alınır kişi,kurum hepsi ifşa olur ve gereği de hızlı bir şekilde yapılır ..Bu arada başına gelenler için üzgünüm....

ses kaydı yasak, böyle bir durumu açığa çıkarttığınız anda tazminatsız işten atılma sebebi.. Maalesef kadınları koruyabilecek tek bir şey yok.

Hiç katılmıyorum, ben olsam görüntü de çekerim. Eh meh dedikleri yedikleri haltları, yaptıkları örtbası kabul ettikleri görüntü bu kızın tarafında olursa kuzu gibi yaptıkları hatayı düzeltirler. O sapık şerefsizin de, o harami müdürün de kıçları tutuşur. Konu sahibesi görüntü çekmeli ben olsam mahkemeden sonra yanlışlıkla! o görüntüleri de sızdırıveririm herkes görsün duysun.

Hiç katılmıyorum, ben olsam görüntü de çekerim. Eh meh dedikleri yedikleri haltları, yaptıkları örtbası kabul ettikleri görüntü bu kızın tarafında olursa kuzu gibi yaptıkları hatayı düzeltirler. O sapık şerefsizin de, o harami müdürün de kıçları tutuşur. Konu sahibesi görüntü çekmeli ben olsam mahkemeden sonra yanlışlıkla! o görüntüleri de sızdırıveririm herkes görsün duysun.
Sizin bakış açınız çok doğru katılıyorum fakat yaşadıklarımı ses kaydı aldım ve çıkaramadım. Özel hayat kişisel bilgi ihlali diye karşı taraf dava bile açılabilir denildi. Ve tazminatsız işten kovulursun denildi. Bu konuyu çok araştırdım ama açığa çıkaramadım.

Yani adamın yaptığı şerefsizlik, sapıklık kabul görüp normalleşti, benim ses kaydım suç oldu..

Sizin bakış açınız çok doğru katılıyorum fakat yaşadıklarımı ses kaydı aldım ve çıkaramadım. Özel hayat kişisel bilgi ihlali diye karşı taraf dava bile açılabilir denildi. Ve tazminatsız işten kovulursun denildi. Bu konuyu çok araştırdım ama açığa çıkaramadım.

Yani adamın yaptığı şerefsizlik, sapıklık kabul görüp normalleşti, benim ses kaydım suç oldu..
Kim dedi? İyi bir/hatta birkaç avukata danıştınız mı?

Back