Lojman özel hastanelerin oluyor, birçok özel hastanenin lojmanı var. Ama maalesef ki devlet hastanelerinin lojmanı yok. Şöyle söyleyeyim, aslında İstanbul'u çok seviyorum. Şöyle bir boğaza oturmak dahi terapi gibi geliyor. Ama işte içindeki aile dedikleri insanlardan tiksindim artık. Çocukluğumdan beri neler neler yaptılar. İstanbul içi bahsettiğim gibi kiralar uçmuş durumda. Bildiğiniz sıvası dökülmüş kulübelere beş bin falan istiyorlar. Ve şimdilik fiyatlar bu, üç beş aya on bin falan yaparlar herhalde. Küçük şehir pek istemiyorum. Birkaç ay köyde kalmıştım, çok zor dayandım. İzmir, Antalya gibi şehirler geçiyor aklımdan. Tek umudum hemşirelik puanlarının çok yüksekten kapatmaması. Tavsiyelerini iç.in tekrardan çok teşekkür ediyorum.
yani şöyle söyleyeyim muğlanın bazı ilçelerinde genç yeni tayinle gelmiş hemşire doktor filan kalmadı
istifa edip gidiyorlar eğer tayin olamıyorlarsa
buralarda yurt yok zaten. marmariste 1+1ler (toplamı 35 m2) 6 bin filan oldu. daha büyükse 10 bin filan..datçada 2+1 ler 5-6 bin civarında...pandemi zamanı uzaktan çalışmayla çok gelen oldu buralarda imar sıkıntısı var ev yok, olana rağbet çok.
seydikemere gelecekseniz bilmem tabi.
polisler bile durmuyor. görevlendirmeyle zorla yolluyorlar başka ilçelerden.
(bu dediğim buralı olmayan burayla bağı olmayan sizin gibi dışarıdan gelip düzen kurmaya çalışan maaşıyla geçinecek kişiler için)
antalya da benzer durumda ruslar ukraynalılar yüzünden konyaaltı filan uçmuş durumda 10 binden aşağı yer yok 20 25 duydum.
İzmiri bilmiyorum. izmire mahsus olay depremde olmuştu, depremden sonra coşmuştu zaten kiralar şu anda (tüm tr'de olan coşma kadar olmakla birlikte) ekstra bir durum olmayabilir.
yurt olayı biraz şöyle:
resmiyette öğrenci olmayan ruhsatı yurt olan yerde kalamıyor
ama gayrıresmi olarak öğrenciyi kabul eden yerler olabliyor
ruhsatı apartsa zaten öğrenci olmasına gerek yok
bir de ruhsatı apart bile olmayan normal mesken olan yeri de oda oda verenler var
yine muğla bölgesi için apart oteller pansiyonlar filan kışın mesela odayı aylık da verirler. muhtemelen kuzey egenin otellerinde de böyle yapan vardır.
yurt olmasa da böyle bir yer bulunabilir ilk gidişte.