Ataletsizlik

Ben kırk yaşımı geçtim evim yok hala evim olsun diye çabalıyorum,bişeyler yapmak istiyorum hedeflerim hiç bitmez,sizin yaşınız daha 25!!!!!
 
Ben bu forumda kendimi 40 yaşin geç olmadığını söylemeye adadım. Yemiyorum icmiyorum uygun konu olunca 40 yaş hala genç, 40 is the new 20 filan yazıyorum :) Benim kariyerim ve hayalim de bu. 40 hala genç bir yas arkadaslar lütfen bunu böyle kabullenelim 6 ay icinde 40 olacağım ben...
 
Güzel bir fikir aynen deniycem
 

ya başlığı yeni gördüm, zevkle yazacağım konular ama işe gitmem gerek. bi öneri bırakıp kaçacağım
james clear'in Atomik alışkanlıklar kitabı başta olmak üzere alışkanlık edinme üzerine yoğunlaşabilirsiniz. konunun bu ucu motivasyon bi ucu rutinler gibi görünüyor çünkü.
 
Bekliyorum cevabınızı
 
Motivasyon ve rutinler harekete geçmek, ataletten kurtulmak için iki mühim mesele.
motivasyon için hayal kurmak, hedef koymak başlatıcı güç olabilir ama devamını sağlamak için destek şart. bu destek motivasyonunuzun yakıtı gibi olur. sosyal çevreden destek aliyülala elbette ama ne yazık ki her zaman mümkün olmuyor. o zaman da sizi diri tutacak hedef grupları, bu tarz paylaşım yapan hesaplar*(şunu yaptım n mükemmelim gibi değil de işin bilimini paylaşanları tercih etmek gerek). Bir de rutinler var, hem motivasyonu diri tutar hem de adım atacak hedef verir. hele ki yönümüzü kaybettiğimizde, isteğimiz dibe vurduğunda rutinler bize bir başlangıç verir.

sabah rutini ve akşam rutini iki temel çapa. daha sonra hedeflerinize yönelik rutinler artabilir.

bir de şu mesele var ki, kendimizi çok mükemmeliyetçi ve acımasız değerlendirebiliyoruz. minik adımları görmezden gelip sadece büyük başarılar, değişimleri övgüye değer buluyoruz. bu da motivasyonu düşürüyor. halbuki yol adım adım ilerler.
%1lik iyileşme yıl sonunda büyük bir katma değer yaratır (matematiksel olarak 37 katlık bir sonuç). halbuki her gün hiç bir şey yapmamak bizi ilerletmiyor hatta bir süre sonra çöküşe neden oluyor. o yüzden minik adımlar kıymetlidir. istikrarlı minik adımlar daha da kıymetlidir. rutinler bu minik adımları istikrarlı kılar.

bir kaç takip edilesi hesap önereyim:
denizalayat (instagram)
byfog podcast - inanç ayar
kardelen ergin (instagram)
kıvılcım kıran (instagram)
Beyhan budak (youtube)
yavuzyiğit (instagram)

Bekliyorum cevabınızı
 
34 yaşındayım. Ben de hayatımı toplamaya çalışıyorum. Neredeyse her konuda hayatımı değiştirmeye çalışıyorum. İçimden gelmiyor gençlikteki hayaller hevesler yok. birsürü kötü anı yük birikti sırtımda.
Motivasyonumu kazanmaya çalıyorum.
 
Bu cevabı ben yazdım.
Ama motive eden bir yöntemden bahsetmek istiyorum
Ben uzun vadeli planlar kurmuyorum. Mesela gelecek yıllar ne olacak falan diye düşündüm mü kitleniyorum resmen. Ve sadece o haftaya odaklanıyorum.
Yani ne yapmak istiyorsam bir kitap mı okumak istiyorum. Ailemi mi ziyaret etmek istiyorum. İş başvurusu mu. Bir online kurs mu. Ya da çıkıp dışarda bir çay içmek mi. O hafta neler yapmak istiyorsam ona odaklanmaya çalışıyorum .
Geleceği geçmişi düşünmemeye çalışıyorum.
Tuhaf bir biçimde bu yöntem ben de biraz işe yarıyor. Çok daha fazla iş tamamlıyorum bu sayede.
Bir de benim dünya kadar kronik hastalığım var. Sürekli hastayım o yüzden kitap okumak bile mücadele gerektiriyor.
 
Bence en iyi bölümü okumam lazım bu yaştan sonra anca öyle falan diye düşünmeyin. Hem yaşınız genç hem de bence önemli olan bölümde en iyi olmak kendinizi geliştirmek. Ne insanlar var ne bölümlerden nerelere gelmişler çünkü dümdüz okumamışlar hep bir şeyler katmışlar kendilerine bi şekilde. Bir hedef belirleyin ve sonuna kadar gidin. İyi akşamlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…