• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ataletsizlik

bdvbdv

#İlahi adalette zaman aşımı yoktur #
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2021
279
32
13
Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
(Başlıkta ufak karışıklık oldu sadece Atalet olarak okuyabilirsiniz başlığa yorum değilde soruya cvp verirseniz daha sevindirici olur şimdiden teşekkür ederim)

Son düzenleme:
Atalet kendi başına olumsuzluk ifadesi katmaktadır. Dolayısıyla - siz eki fazla oluyor.
Yorgunluk, tembellik, işsizlik anlamındadır.
25 yaş geç bir yaş değil. Bugün yapmazsak yaş 40 olunca da acaba geç mi oldu deriz.
29 yaştan selamlar.
Ben de istediğim bölümü daha yeni okuyabildim. İlk okuduğum bölümle ilgili ise henüz atanamadım. Vazgeçmedim. Elbet olacak bir gün.

Bu arada 25'den sonra derken sanki 40 yaşına gelmiş hâlâ işini kuramamış gibi konuşmuşsun. Daha yolun başındasın. Önemlisi olan ne yapacağına karar verip o hedefine kitlenmen gerekiyor ve asla pes etmemen gerekiyor.

Atalet kendi başına olumsuzluk ifadesi katmaktadır. Dolayısıyla - siz eki fazla oluyor.
Yorgunluk, tembellik, işsizlik anlamındadır.
25 yaş geç bir yaş değil. Bugün yapmazsak yaş 40 olunca da acaba geç mi oldu deriz.
29 yaştan selamlar.
Ben de istediğim bölümü daha yeni okuyabildim. İlk okuduğum bölümle ilgili ise henüz atanamadım. Vazgeçmedim. Elbet olacak bir gün.
Yeni okumaya mı başladınız yoksa yeni mezun musunuz ? Özel değilse bölümünüz nedir ?

Bu arada 25'den sonra derken sanki 40 yaşına gelmiş hâlâ işini kuramamış gibi konuşmuşsun. Daha yolun başındasın. Önemlisi olan ne yapacağına karar verip o hedefine kitlenmen gerekiyor ve asla pes etmemen gerekiyor.
Sanki yaşıtlarım çok çok önde ben ise -10 dereceden başlıyorum hayata .Böyle düşününce iyice geride kalıyorum

Çok sıkılıyorum bir gün plan yapsam ertesi gün vazgeçiyorum. Hayallerimin yarım kalmasından bıktım herşeyi planlayan çalışkan arkadaşlar o enerjiniz nereden geliyor ya da sizi harekete geçiren nedir ? 25 ten sonra kariyer yapan var mı?
Güzel örnekler neredesiniz ?
Kariyer 25inden sonra yapılan birşeydir zaten

Keşke 25 yaşımda olsam 🙄. 35 imden sonra kariyer yapmaya çalışıyorum. Bir sürü sorumluluklarım var. Kendi kendime gaz veriyorum açıkçası 😁 boş durmayı sevmiyorum
Ünv mezunumusunuz mesela mezun olsam yine daha kolay gibi benim işin içinde okumak var ama 25 değilim 28 yaşımdayım

Şimdi atalet tembellik, uyuşukluk demek.
Ataletli derken atalet sahibi demiş gibi oluruz.
Ataletsiz derken buna sahip değiliz gibi bir anlam çıkması lazım o zaman.
Gerçi ataletin "ataletsiz" olarak bir kullanımı var mı onu da bilemiyorum.
Başlık ters anlama gelmiş yani.
Ataletten, tembellikten nasıl kurtulurum derseniz ajandaya plan yaparak ve bunlara uyduğunuzda renkli kalemlerle tik atarak kendinizi motive edebilirsiniz.
Günlük, haftalık planlar işe yarayabilir.

Şimdi atalet tembellik, uyuşukluk demek.
Ataletli derken atalet sahibi demiş gibi oluruz.
Ataletsiz derken buna sahip değiliz gibi bir anlam çıkması lazım o zaman.
Gerçi ataletin "ataletsiz" olarak bir kullanımı var mı onu da bilemiyorum.
Başlık ters anlama gelmiş yani.
Ataletten, tembellikten nasıl kurtulurum derseniz ajandaya plan yaparak ve bunlara uyduğunuzda renkli kalemlerle tik atarak kendinizi motive edebilirsiniz.
Günlük, haftalık planlar işe yarayabilir.
Doğru başlıkta sıkıntı var yeni farkettim ama konuyu açıkladım durumum böyle siz bu şekilde başarıya ulaştınız mı ?

Ünv mezunumusunuz mesela mezun olsam yine daha kolay gibi benim işin içinde okumak var ama 25 değilim 28 yaşımdayım
Önlisans ve lisans mezunuyum ayrıyetten bir önlisans bölümü daha okuyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Yarım bıraktığım bir mühendislik bölümüm vardı af gelirse onu da tamamlamayı düşünüyorum bunların yanında 3 çocuklu devlet memuruyum.

Önlisans ve lisans mezunuyum ayrıyetten bir önlisans bölümü daha okuyorum ve yüksek lisans yapıyorum. Yarım bıraktığım bir mühendislik bölümüm vardı af gelirse onu da tamamlamayı düşünüyorum bunların yanında 3 çocuklu devlet memuruyum.
Çocuk varken yapılıyor yani çocuklarınıza kendiniz mi baktınız yoksa anne v.s mi peki sizce çalışkanlık bir alışkanlık mı yani bir saatten sonra başarı kolaylaşıyor mu ?

Doğru başlıkta sıkıntı var yeni farkettim ama konuyu açıkladım durumum böyle siz bu şekilde başarıya ulaştınız mı ?
Bu planları kafamda yapıyorum. Yazmak vakit kaybı benim için şuan.
Öte yandan herkesin şartları farklı.
Çocuklarım var.
Mecburen harekete geçme halindeyim.
Aslında atalete meyilli biriyim.
Kariyer gibi bir isteğim yok.
Kendim için yaptığım bazı şeyler var.
Bunları yaptıkça motivasyonum artıyor diyebilirim.

Çocuk varken yapılıyor yani çocuklarınıza kendiniz mi baktınız yoksa anne v.s mi peki sizce çalışkanlık bir alışkanlık mı yani bir saatten sonra başarı kolaylaşıyor mu ?
Ben kendi adıma cevap vereyim, 2 çocuğum var, biri bire gidiyor, biri 4 e ve sorunlu bir çocuk. Çalışıyorum, ailelerden kimse yok yanimizda herşeyi tek başımıza yapıyoruz. Çalışıyorum, okuyorum, koşturuyorum 🙋🙋

Back