Aslı'nın başucu defterinden seçmeler..

Paylaşımlarımı beğeniyor musunuz arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    71
''Bazılarını GEÇMİŞTE BIRAKTIM. Böylece benden GEÇMİŞ OLDULAR. Kimlerin başına geleceklerse, onlarada şimdiden GEÇMİŞ OLSUN :))

Biri demiş ki: "Ben eşimle tanıştığım gün bütün kadınların cenaze namazını kıldım!" Ben de kıldım da öldürmeyen Allah öldürmüyor işte . .

Hatasız kul olmaz dediler, ben de seni affettim!
Kul olduğun için değil, benim de bir hatam olsun diye...

Kazım Baran Yılmaz

Karşımıza erken çıkmış insanları, yolun dışına sürerken; bir gün geri dönüp, onu deliler gibi arayacağımızı hiç hesaba katıyor muyuz? Hayat her zaman cömert davranmaz bize. Tersine, çoğu kez zalimdir. Her zaman aynı fırsatları sunmaz. Toyluk zamanlarını ödetir, hoyratça kullandığımız arkadaşlıkların, eskitmeden yıprattığımız dostlukla...rın, savurganca harcadığımız aşkların hazin hatırasıyla yapayalnız kalırız bir gün… Bir akşamüstü yanımızda kimsecikler olmaz: Ya da olması gerekenler yanımızdakiler değildir

..ve kadınlar unutmaz geceleri uyurken üzerini örtenlerini, çayını kaç şekerli içtiğini bilenleri, damağı yarayken ekmeğin içini çıkartanları, ateşine bakanları, terlerini silenleri.. Sevmek küçük bir şey aslında, küçük bir zeytin tanesi gibi..

Evladim, ömrün boyu, sahteyi sevme, Ham kalmış insana BOYNUNU EĞME. ALLAH DOĞRU OLANDAN YANADIR, inan; GEÇİCİ ZEVK İÇİN HARAMA DEĞME. Yere düşenlere, bir de SEN VURMA. Zalimden, gaddardan yana hiç durma. Senden kuvvetliden dayak da yesen Hıncını kendinden zayıftan alma. Âlem ilerlerken yerinde kalma. Rahatı, dünyadan kopmakta bulma. En çirkini bile sevmesini bil, En güzele bile müptelâ olma... VAKUR OL, değerini birgün anlarsın. Cümlenin sonunda nokta ol, varsın.
Öne geçmek için boynunu eğip 'Kambur ve değersiz bir virgül' olma! Ne, çirkin yanlarına maskeler giydir, Ne, yılışıp zorla kendini sevdir.OLDUĞUN GİBİ GÖZÜKTÜĞÜN YER, ÇIKABİLECEĞİN EN YÜKSEK YERDİR! Bunlara uyarsan, dimdik durursun. Gerçek mutluluğu bunda bulursun. Öğüdünle BAŞARI GELMEDİ DEME; Zengin olmasan da, İNSAN OLURSUN... !!!

Konuşarak;
ağzımdan çıkanlar kadar, cevap verebilirim size...!
Oysa susarak;
aklınıza gelebilecekler kadar, cevap veriyorum...!

defolu caddelerde ihraç fazlası insanlarsa payına düşen,senden önce öpülmüş dudaklarda sana dair cümleler aramayacaksın.

''Sahip çıkmayı beceremediğiniz her değere, gün gelip başkası sahip çıktığında yalayın diye yaratıldı avuç içleri.''

Back