Aslı'nın başucu defterinden seçmeler..

Paylaşımlarımı beğeniyor musunuz arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    71
Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır,Rüzgârların en ferahlatıcısı senden esiyor,
Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini,Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim,Senden kopardım çiçeklerin en solmazını,Toprakların en bereketlisini sende sürdüm,Sende tattım yemişlerin cümlesini.Desem ki sen benim için,
Hava kadar lazım,Ekmek kadar... mübarek,Su gibi aziz bir şeysin;Nimettensin, nimettensin!Desem ki...İnan bana sevgilim inan,Evimde şenliksin, bahçemde bahar;Ve soframda en eski şarap.Ben sende yaşıyorum,Sen bende hüküm sürmektesin.Bırak ben söyleyeyim güzelliğini, Rüzgârlarla, nehirlerle, kuşlarla beraber.Günlerden sonra bir gün, Şayet sesimi farkedemezsen,
Rüzgârların, nehirlerin, kuşların sesinden, Bil ki ölmüşüm.
Fakat yine üzülme, müsterih ol; Kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini,
Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede,
Hatırla ki mahşer günüdür Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum.

"Gökte ararken yerde bulduğum olmadı hiç. Ama yerde bulup da göklere çıkarmışlığım çoktur."
[Murathan Mungan]

Elinde ne varsa hayata dair,
ötesi hiçbirşey ya da vesair..
Hani demiş ya şair;
Mutluluğu sende bulan senindir..

" ... ihanetse seçtiğin,
içinden bütün renkleri alınıvermiş
beyaz bir gökkuşağının altından geçersin..."

Aşık olduğum ilk erkek benden çok büyüktü. Evliydi. Hatta iki tane de çocuğu vardı. Üstelik bunlardan biri bendim....

Madem ki yokluğumla daha mutlusun,
O halde yokluk, benim bu aşk için büründüğüm son kimlik olsun…”
Cezmi Ersöz

İsteyen yanımda, istemeyen yolundadır.. Yüreklerde ünlem, akıllarda soru işaretiyim.. Anlayana çok, anlamayana az gelirim.. Benim hiçbir kaybım olmaz.. Dikkatimi çekmez kimse, Ben dikkat çekerim işime gelirse.. Kalbimde birkaç kişinin adı var; Kiminin altı çizili, Kiminin üstü..!!... HOŞÇAKAL demek istersen hiç durma.. Ama bunun Merhabası olmayacak unutma...!!

Erkek olarak doğmak,
Kaderin bir cilvesi olsa da,
Delikanlı olmak;
Kaderin cilvelerine karşı "dimdik" durmaktır...
-Bedirhan Gökçe

Tabutumu çelikten yapsınlar,
emir demiri keser derler,
olur ya ben ölürsem eğer,
belki; ''keşke ölmeseydi'' dersin,
yalanda olsa...
......ve ben üstüme alınırım pervasızca,
ayağa kalkarım sonra.
aşk;
Kıyamettir...
Kıyam,ettirir...!!

Olsa da elinde en büyük kudret.. verirken titreyen elden istemem.. insana yakışan sözünü bilmek.. sözünü tutmayan yari istemem...

Son düzenleme:
Birinden 'utanıyorum'.. Sonra 'u' gidiyor, onu 'tanıyorum'.. Zamanla 't' de gidiyor, onu sadece 'anıyorum'.. En son 'anı'lar da gidiyor, 'yorum' yapamıyorum..

Back