Aslı'nın başucu defterinden seçmeler..

Paylaşımlarımı beğeniyor musunuz arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    71
Her ne kadar kahkahalarımızın bedelini gözyaşlarımızla ödüyor olsak da, gülmekten korkmadık... her defasında yara alsak da aşktan, sevgiden kaçmadık... Kan ağlarken bile gözlerimiz, kimseye utanarak bakmadık!.. Çok kahpe kurşunlara gelsek de, en büyük yarayı SEVıYORUM diyenden aldık...(arabesk kactı yine ama arada böyle sözler de olsun değil mi?)

Kirpiklerimde bir kız çocuğu üşüyor..Uzuyor bir türlü biçemediğim hasret sancıları..
Sana gelen her yola bir yaşımı bırakıyorum, büyüyorum sen miktarı..Sana geç kaldığım her zamana bir damarımı miras bırakıyorum,sana düşüyorum ben miktarı..
Özlüyorum seni.Özledikçe katili oluyorum cümlelerin, kirleniyorum..Sen yüreğinde ......temize çek beni..Sorgusuz, sualsiz kabul et beni..Düşüyorum..Düşmeden yüreğine düşür beni..

bitmez sanırdım hep aşkları,ne bilecektim ki uzun boylu hayatlarda küçük bedenli aşklar da olurmuş,benim aklım bi sevdanın edebiyatına çalışırdı,meğer aşkın matematiği de olurmuş,oysa bölmek gerekiyomuş kafayı da yüreği de ikiye.sevdalın çıkınca senden elde sıfır kalıyomuş..

Korkma Bir Daha Dönmeyeceğim! Severek gidebilmek de erdemdir bence, sevmekten vazgeçip gidenlere bakarsan. Seni kötü anarak yürümemek için bütün çabam, elde bir sıcak dostluk tutma derdindeyim. Günahını kimsenin ödeyemeyeceği bir ayrılığı tartışmak zaman kaybıdır. Korkma ben, aklından sildikten sonra yüreğine söz dinletebilenlerdenim...

Son düzenleme:
Tatlı bir ömür gibi gitmeye niyetlendin.. ayrılık atını eğerledin inadına.git, yeni ülkeler gör, büyülü diyarlarda gez.ama benimle eğleştiğintoprakları da unutma e mi !! Gittin ey sevgili şimdi yollardasın.ayın değirmisini başına yastık yapmış uyumaktasın.. güzel uykular, renkli düşler seninle olsun.. ama bir zamanlar dizlerimde yattığını da unutma, hatırla e mi.? .... bab-ı esrar Hz Mevlanadan Şemse şiir

Evini bir parti(sohbet,davet) sonrası temizlemek için saatlerce
uğraşıyorsan ;Bir
çok arkadaşın var demektir
Faturalarını
ödeyebiliyorsan ;Bir işin var demektir.
Pantolonun biraz sıkıyorsa
;Aç kalmıyorsun demektir.
Gölgen seni izliyorsa ;Güneş ışığını
görüyorsun demektir.
Otobüsten indiğin yerden işyerine yolu uzun
buluyorsan ;Yürüyebiliyorsun
demektir
Hükümet hakkında eleştiri
yapabiliyorsan ;Konuşma özgürlüğün var demektir
Yanındaki adamin
sesinden rahatsız oluyorsan ;Duyuyorsun demektir.
Camları silmen ,
çatıyı onarman gerekiyorsa ;bir evde yasiyorsun demektir
Doğalgaz
faturan yüklü geliyorsa ;Isınıyorsun demektir
Yığınla yıkanacak ve
ütülenecek çamaşırların varsa ;Yığınla giyeceğin var
demektir
Çalar
saatin sabahın köründe çalıyorsa ;Yaşıyorsun demektir
Aksamları
kendini yorgun hissediyor ve bacakların ağrıyorsa ;O gün üretici
olmuşsun
demektir
VE TÜM BUNLARIN FARKINA VARABıLıYORSAN!
MUTLUSUN
DEMEKTıR.

Sen mi yâr olmadın yoksa ben mi yarenlikten
uzaktım? Hangi kıyıya vurmuştu aramızdaki eksik o taş? Hangi şarkıda
yarım kalmıştı notamız? Hangi satır içine sığdırabilmişti de seni; sen
bulunmazım olmuştun? Ah yâr sana bağlamazsam sözcüklerimi, hep
anlamsızlık oluyor yüreğimin dili. Sana bağlandığında da gözyaşına
paralel oluyor. Yok, mu önümde senden gayri gidecek
bir yol?

Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin
şimdi...ınsan hergün anımsar mı aynı gözleri...ıclal AYDIN...

merhabalar aslıcım en nihayetinde uzun aradan sonra tekrar geldim maşallah sen tam gaz devam ediyorsun tebrik ederim.bende burdayım bundan sonra inşallah

ben uyurken duvarıma tırmandın güllerimi yoldun
ve bütün şikayetin sen uyurken bahçene girenlerden

ö. asaf

kıskançlık , kur yapma sırasında zevkli,evliliğin ilk yıllarında gerekli ama sonra bir çin işkencesidir..

girdim canım cok oldu 18inde bitti okulum.Gözün aydın senden mutlusu yoktur artık şu dünyada :)[/QUOTE

oh oh gözün aydın olsun senin de avukat hanımcım.ee nevar ne yok tatil planları var mı yoksa kalın kitaplar mı seni oyalıycak tatilde de.bu arada nerden buluyosun cidden bu kadar güzel alıntıları,netten mi yoksa okuduklarından mı.neler okuyorsun tavsiye edeceğin bişeyler var mı.ben yine okuma krizine girdim bu ara .kitap okuma organizasyonu var gelmek istermisin kk da

"Bir adam çok sevdiği bir kadına şiirler yazıyordu.
Sonra o kadın ansızın onu terk etti.Adam kadının ardından şiirler yazmaya devam etti.
Daha çok yazdı.Ve günün birinde çok ünlü bir ozan oldu.
Yıllar sonra kadının yaşadığı kente gitti ve büyük bir şiir dinletisi sundu.
Dinleti bittiginde kadın kolunda kocası ile çıkışa geldi ve adama
''merheba'' dedi.
Adam ona sıradan bir insana bakar gibi baktı.
Kadın,''beni tanıdın mı ''dedi.
Adam, ''hayır tanımadım'' dedi.'
'Nasıl tanımazsın!Uğruna şiirler yazdığın kadınım ben.
Seni şair yapan kadın''dedi kadın.
Adam kadının gözlerine baktı ve şöyle dedi:

''Keramet sende olsaydı,kolundaki adam da şair olurdu...''

Kahraman Tazeoğlu

Back