Aslında dert değil ama canım sıkıldı...

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.142
1.006
333
37
Merhaba hanımlar,
Aslında benim sorunum dediğim gibi öyle dert denecek türden değil ama canım sıkıldı. Belki bana yardımcı olabilirsiniz bu konuda.

Eşimin yakın bir arkadaşı var evli oda. Ailece görüşür bir yerlere gideriz yada evlerimizde toplanırız falan. Aramız çok iyidir yani.
Eşimin bu arkadaşı sürekli bana çok hızlı konuştuğumu bu yüzden dediklerimi anlamadığını söyler durur. Bunu o kadar çok söyler ki artık onlarla görüştüğümüzde konuşmak istemiyorum. Çekiniyorum yine bir laf edecek diye.

Dün akşamda bizdelerdi konuştuk hoş beş neyse gittiler. Az önce eşi aradı beni lafı dün akşamki bir konuya getirdi. Kilo sorunundan bahsediyorduk biz bu bayanla dün akşam eşimle arkadaşıda başka bir konu konuşuyordu kendi aralarında sonra ben bayana dedimki aslında su içmek kilo vermeye faydalı diyorlar ama ben o kadar su içiyorum ki anlatamam ama hiç fark etmiyor baksana dedim güldüm. Bir anda bu çift sustu ve bana baktı ben bişey anlamadım ne oldu dedim yok bişey dediler. Neyse konu kapandı bu bayan arkadaş şimdi aradı diyorki sabaha kadar içim içimi yedi orda bir şey diyemedim sen benim eşimin yanında nasıl öyle konuşursun bu ne samimiyet falan dedi. Ben dedim ne konuşmuşum ya ne diyorsun açıklarmısın dedim. İşte zaten eşimle sürekli samimi konuşuyorsunuz. Ne zaman size gelsek eşimin sevdiği yemekleri yapıyorsun bilerek amacın ne dedi. Ne samimi konuşmuşuz dedim bir açıklarmısın gayet mesafeliyiz birbirimize sen yanlış anladın sanırım ama ne konudan bahsettiğini bana da anlat bende biliym. Bu bana dedi ki sen dün akşam ne saçmaladın öyle yok işte ben çok sı**yorum ama hiçte zayıflamıyorum diye.

Ben şok oldum. Ne diyorsun sen ya dedim ben su içiyorum dedim sı*makla ne alakası var sen bugüne kadar benim ağzımdan salak kelimesini bile duyamamışsındır ben o kadar saygısızmıyım bir ortamda günde ne kadar tuvalet ihtiyacımı giderdiğimi anlatayım dedim. İşte bu başladı özür dilemeye falan bide diyor ki sen çok hızlı konuşuyorsun biz o yüzden yanlış anladık bende dedim ki kusura bakmayın ama o sizin anlama kapasitenizle alakalı sanırım 24 yaşındayım ve bugüne kadar ilk kez siz bana çok hızlı konuşuyorsun anlamıyorum diyorsunuz dedim. Ayrıca dedim sana hiç yakıştıramadım ne demek o sen zaten sürekli benim kocama samimi davranıyorsun dedin bana. Ben dedim onu kaç yıldır tanıyorum kardeşim o benim dedim. Misafirliğe geldiğinizde sevdiğiniz yemekleri yaparken ben sizi düşünmüştüm mutlu olursunuz diye ama senin bu kadar içlendiğini bilmiyordum ne kadar da birktirmişsin içinde bazı şeyleri dedim. İşte bu başladı özür dilemeye falan ben kapatıyorum dedim kapatma lütfen çok özür dilerim dedi işim var dedim ve kapattım ama 1 saattir ağlıyorum ya bu ne demek ne saçmalık kendileri yanlış anlıyor diye ben neden suçlu oluyorum ayrıca ne var yani arkadaşlarım geliyor diye sevdikleri yemekleri yapmışım neden bunun altında art niyet arıyorlar ne biçim insan bunlar.

Bir de sürekli kendi kendime tane tane konuşmaya çalışıyorum hatta geçenlerde eşim dedi ki off ne bir kelimeyi bir saatde söylüyorsun neden böyle konuşuyorsun dedim ya X bana yavaş konuş diyor ya psikolojimi bozdu dedim oda ya ne alakası var gayet normal konuşuyorsun herkes anlıyor da bir tek omu anlamıyormuş o sorunu kendinde arasın dedi. Yine de sinir oluyorum hem sürekli olarak konuşmamın eleştirilmesi hemde bu kadının yanlış anladığı kelimeye bu kadar anlamlar yükleyip kocasını benden kıskanması çok canımı sıktı. Eşime anlatıp anlatmamakta da kararsız kaldım.

Siz söyleyin lütfen eşini kıskanması gereken bu kadar saçmalaması gereken bir durum var mı ortada...?

Son düzenleyen: Moderatör:
sacmalıgın danıskası...esınıze anlatın ve aılecek mesafe koyun derım..

Aaaaaaaaaa ne ayıp!
Eve gelen misafire elbet sevdiği yemekler pişirilir. İnsanlara da yaranılmıyor he!
Yanlış anlaşılmış kelimeyi söylemiyorum bile bence arkadaşınız bahane aramış içindeki kusmak için.
Yerinizde olsam eşime anlatır,bir daha da görüşmezdim o aileyle.

canım hadi yanlış anlaşılmalar olabilir insanların hayatında bu da affedilebilirdir bi yere kadar ama eşinden kıskanan bir arkadaşla ben olsam görüşmem o ne öyle ya daha neler ne kadar ağır bir suçlama, bu yanlış anlaşılma arkadaşınızın gerçek düşüncesini anlamanız bakımından iyi bile olmuş aslında bakarsan.

Bende eşine anlatıp bir daha görüşmemen gerektiğini düşünenlerdenim...Konuştuğunu anlamama meselesine gelince sorunu kendinde arasın bence biraz... İnsanlarla yüz yüze olduğum bir işte çalışıyorum şimdiye kadar hızlı konuştuğu için anlamadığım kimse olmadı...

eşine mutlaka anlat.böyle şeyler saklanmaz eşler arasında.ve mesafe koy bence de aranıza.gıcık oldum valla.ağlama sakın değmez

Hızlı konuşuyor olabilirsiniz bu çok normal

bana göre aheste aheste konuşmaktan iyidir.

Arkadaşınızın bu sözleri sarf etmesi çok ayıp,

resmen sizin namusunuza dil uzatmış...

Misafirin tabii ki biliniyorsa sevdiği şeyler hazırlanır ikram edilir.

Yediği kaba pisleyenden korkacaksın.

Yerinde olsam mutlaka eşime olayı anlatır ve bır daha asla evime almaz

görüşmezdim...

sacmalıgın danıskası...esınıze anlatın ve aılecek mesafe koyun derım..

Eşimle arkadaşının çok güzel bir arkadaşlıkları var onunda bozulmasına sebep olmak istemiyorum çocukluk arkadaşı ama ben o kadınla bir daha görüşmek istemiyorum zaten muhtemelen onlar dün akşam kavga etmiştir bir daha gitmiycez sana nasıl samimi davranıyor diye. Gerçekten bende istemiyorum artık görüşmek.

Aynen dediğiniz gibi yaranılmıyormuş anladım bunu bugün daha iyi anladım. O kelimeyi de sabahtan beri düşünüyorum ne alakası var nasıl bir insan su içmekten bahsederken böyle saçma birşey anlar diye dediğiniz gibi bahane de olabilir belki.

Düşünüyorum da demek ilk günden beri bu saçma düşünceyi besliyormuş içinde. Ben hamileyken bunlar nişanlıydı henüz bir akşam bize uğradılar dondurma almışlar eşimin arkadaşı demişki alalım dondurma angel hamile ya sever belki demiş o akşam binbir suratla oturdu. Yine bir kere ben hamileyken bir yere gitmemiz gerekti bu çiftle ve başka arkadaşlarımız vardı arabayı bu bayanın eşi kullanıyordu arka koltukta 4 yetişkin oturmak zorunda kaldı benim rahat edemediğimi ve midemin bulandığını görünce bu bayanın eşi bana dedi ki sen öne gel istersen birazda ''y'' geçsin arkada otursun olur mu hayatım dedi eşine hiçbişey demedi bu geçti arkaya ama sinirden konuşmuyor bile baktım alındı benim yüzümden aralarında sorun çıkmasın dedim ben tekrar arkaya geçtim bahane bulup dönüşte tekrar eşi dedi angel istersen gel öne bak kötü olma yine cevap vermeme bile fırsat kalmadan bayan oturdu ön koltuğa otursun tabi bir diyeceğim yok nişanlısının arabası tabi o oturacak ama bu kadar saçmalamanın mantığı nedir ya adam iyilik olsun diye bana teklifde bulundu başka sebep aramaya ne gerek var anlamadım.

Anlatmıyacaktım ama bu kadar kişi anlat dediğine göre vardır bir hayır hem oda görsün onun pis düşüncelerini. Size katılıyorum benimde anlamadığım kimse olmadı bu güne kadar.

eşine mutlaka anlat.böyle şeyler saklanmaz eşler arasında.ve mesafe koy bence de aranıza.gıcık oldum valla.ağlama sakın değmez

Teşekkür ederim şimdi ağlamıyorum artık ama ilk konuştuğumda sinirimden ve bana yaptığı haksız davranıştan çok sinirim bozuldu baya ağladım. Evet eşimede anlatmaya karar verdim dediğiniz gibi.

Teşekkür ederim. İşte ben de biliyorum bari sevdikleri yemekler olsun dedim ama anlamazmış böyle inceliklerden bunu öğrendim. Ben zaten asla görüşmem bir daha eşime de anlatmaya karar verdim dediğiniz gibi yapıcam. Teşekkürler.

ne üzüleceksin böyle insanlar için boş ver eşine söyle bir daha da görüşmeyin.

Kadın sizi deli gibi kıskanıyor , çatlıyor demek ki ...fesat birine mesafe koyun bence..

bence o hanımın kocası eskiden beri sizle ilgili güzel şeyler söylüyor ve farkında olmadan karısını dolduruyor. kadın da hıncını sizden alıyor. ama sizin günahınız ne. insanın içinde fesatlık olduktan sonra yaptığın yemeği değil neyi neyi kötülüğe yorar.

siz hiç müdahil olmayın. kocasına sözü geçmiyor size sarıyor. ama derdinin çaresi sizde değil.

Bende öğretmnlik yapmama rağmen malesef hızlı konuşuyorum ama beni bu konuda rencide eden olursa da veririm cevabını keşke sizde konuşmaktan çekinmek yerine üstüne gitseydiniz .
O hanımefendinin kendine güveni yok galiba ki eşni kıskanmaya çalışmış . Siz de eşinize anlatın bence ve onunla da ilişkinizi bi an önce kesin

ay nerdeyse kocamda gözün var demeye getirmiş ya
terbiyesiz yoluk yoluk ederdim ben o kadını ya neyse
eşine bu durumu anlat ne kadar fesat bi insan oluğunu ve görüşmek istemediğini
aman evine sokma böyle fitne düşünceli insanları zorla elini insana bulatır bunlar deli mi ne
belli ki seni çekemiyo ve kıskanıyo
eşi de kıyas yapıyosa aşşağılık kompleksine girmiştir
diyosa adam yemek çok güzeldi falan
bu da deliriyodur

kadın ne kadar edepsizmiş yaww resmen kocama işve yapıyosun demiş
eşinize anlatın durumu ve bir dahada görüşmeyin zaten sizi kısakndığınıda anlıyomuşsunuz böylelerinden uzak durmak lazım

bizede eşimin iş arkadaşı ve eşi gelmişti ilk defa yemeğe bende 4 5 çeşit yemek yaptım tatlı yaptım eşime arkadaşı senin niye böyle kilo aldığın belli oldu yenge yemekleri çok lezzetli yapıyo dedi
kadında sürekli bana yok işte çocuk olsun çok temizlik yapmazsın böle özenmezsin felan filan saçma saçma resmen kıskandığını belli eden kelimeler söyledi

tabi eve gittiğinde kocasına ne söyledi nasıl kavga etti bilmiyorum ama ramazanda tüm iş arkadaşlarını iftara davet etti eşimi etmemiş
eşimde geldi bana herhalde karısı kıskandı ve çğırmadı dedi gülerek

çokta umrumda zaten çağırsada ben gitmezdim dedim bi insanın neyse belli ediyor kendini

Bilmiyorum olabilir ama benim gördüğüm sadece adam yemeklerimi övüyor daha fazlasıda olmaz zaten ama dediğiniz gibi insanın içinde kötü niyet olunca bunu da saçma algılar.

Eşi kıyas yapıyor mu bilmiyorum sanmam ama ben eşim ve bu arkadaş doğulu sayılırız aynı şehirlerden değiliz ama yöreler aynı sayılır. Bu bayanda karadenizli ister istemez yemek kültürleri uyuşmuyor. Adamda diyor işte bak ben böyle yemekler seviyorum falan diye. O sebepten bana takmış olabilir mi bilmiyorum. Yanlış anlamayın doğulu veya karadenizli diye yermek için değil sadece durumu net anlatabilmek için bunları yazdım.

O kendi terbiyesizliğinde boğulsun kendisi eşimin yanında cinsel hayatlarını anlatıyor. Ben bu güne kadar ağzımı açıp bir şey demedim.
Sadece bir kez bizde başka erkelerin yanında böyle konular konuşulmaz sen anlattığın zaman eşim rahatsız oluyor mimiklerinden anlıyorum dedim.
Bende ona diyebilirdim o zaman sen kocama göz koyuyorsun diye.
Kendisi saçma saçma konuşuyor yok efendim biz ilişkiye alışverişe çıkmak diyoruz diye eşimin yanında anlatıyor.
Geçenlerde yine bizdeydiler kalkalım dediler oturun biraz daha dedik kadın diyor ki ayy daha alışverişe çıkıcaz hahaha diye gülüyor eşimin yanında diyor bunu birde.
Ben sadece 1 kez kibarca uyardım oysa benim yemek yapmama bile kabahat buldu.
Kendi saçma davranışlarını görmüyor benim normal hallerime bahaneler buluyor.
Ne biçim bir insanmış yeni yeni anlıyorum.

Haklısınız uzak durmak lazım. Zaten bu kadında benim kötüleyecek yanımı bulamıyor işte sürekli her görüştüğümüzde ayy sen kilo almışsın yine diyor bana geçen dedimki ben rejim yapıyorum ve kilo verdiğimi tartı bile söylüyor sen her gördüğünde kilo almışsın diyorsun neden bu heves kırma çaban anlamıyorum dedim.

Ben senin yerinde olsam esime olan biten herseyi anlatirim..gelmemde gitmemde..cesarete bak yaa..ne manyak insanlar var.uzak durun ailecek ..böyleleri adami katilde eder..

O zaman dua etmelisinki sana gerçek yüzünü göstermiş...Bence arkadaşlarında dediği gibi kendisiyle kıyaslayıp kendisini küçük gördüğü için sizi çekemiyor olabilir...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…