- 5 Temmuz 2024
- 527
- 621
- 33
- Konu Sahibi yagmursirasi
Öğretmenim ama çaresiz kaldığım bir durum var tecrübeli arkadaşlardan ve özellikle psikoloji okuyan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Ciddi anlamda davranış problemleri olan bir öğrencim var ( arkadaşlarını yakaladığı yerde ciddi olarak darp ediyor . Zorla özel bölgelerini açıyor dalga geçiyor. Okulda dovemezse evine gidiyor parkta vs sıkıştırıyor illaki aklına koyduğu kişiye mutlaka zarar veriyor) çocuk 7 yaşında . Geçen yıldan beri gerek aile ile gerek rehberlik servisi ile sürekli görüşüyoruz ama asla yol katedemiyoruz. Çünkü annesi sorun olduğunu asla kabul etmiyor. Psikiyatri ye yönlendiriyoruz benim çocuğumda sorun yok diğer çocuklar yapıyor oğlum karşılık veriyor diyor. Anne baba ayrı gerçek baba ortada hiç yok annein sevgisine cocuk baba diyor. Bu sevgili anneyi sürekli dövüyor ama çocuga şiddet uygulama yok yoksa direk polise haber vereceğim anne kendi hayatından memnun. Ama çocuk bunların hepsine şahit. Sürekli bir yalan var bana ve okula asla dürüst olmuyorlar. Çocuğun ödevleri hep eksik sınıfta dersi dinleyemiyor. Odaklanma problemi var . Ne ben ne müdür nede rehberlik öğretmeni kabul ettiremiyoruz. İlkokulda disiplin yönetmeliği olmadığı için bir ceza da uygulanmıyor ona güveniyorlar. Ama diğer veliler de bıktı artık kimse kadın ile görüşmüyor çocuğa karşı tepkili kendi çocuklarını oynama onla diye tembihliyorlar tecrübeli arkadaşlar ne yapayım nasıl ulasayim bu çocuğa davranışlarını düzelteyim. Son zamanlarda haberlerde de görüyoruz gençlik zaten kayiyor elimizden ama hiç bir önlem alamıyoruz