Askerlik de tayin bekleyenler...

hts, hayat, senacım ve diger sekerler sizler nasılsınızzz hepinizi kocacamn öptümmm fıstıklar rabbime emanet olmanız dilegiyleee olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

bn iyi ve yoğunum cnm taşınma telaşındayım bu ara bir yandan kızımla uğrasıyom çok ilgi istiyo bu ara sanırım dişler geliyor,
sn naslsn cnm sınavında şimdiden başarılar dileriim

yaww bu taşınma olayı ne zormuş bir de yerleştirmesi warbenneyaptımki
war mı bir püf noktası ""halla hop tereyağlı ballı ekmek"" desem hepsi kolilensedelikafadulden
ben ilk kez doğuya gidicem eşim gitmiş tabi önceden..ben evlenip buraya geldim ya hep burada kalıcam sanıyor insan

tecrübeli olanlar hurçlar falan yırtılıyor mu ulaşıncaya kadar? bir arkadaş öyle demişti

günaydınlaaarrrr...
kolay gelsin vaveyla..çok tecrübeli değilim taşınma konusunda.. ama..bir öneride bulunabilirim..kolileri..sıkı sıkı doldur..yani içinde boşluk olmasınki ..içinde sallanmasın eşyalar..bide üzerlerini yazarsan işte daha rahat olur açarken..

nakliyat şirketiylemi gönderiyosunuz eşyaları? Valla ben onlara güvenmiyorum bir arkadaşımın geçen yıl eşyalarını taşıdılar oda şehiriçi yani mahvettiler daha bi senelik bile değildi eşyalar en ince ayrontısına kadar ben kendim yapmayı düşünüyorum onlarda artık taşırlar sadece kışlık kıyafetler yorganlar falan için vakumlu poşet yada hurç tarzı şeyler satılıyor onlardan bulabilirsen alabilirsin taşınmada iyi işe yarıyor ebatlarıda va,,,belki işine yarayabilir...

günaydın
allah kolaylık versin hepimiz aynı dertten muzdaribiz,tek püf noktası çok eşya almamak ben ihtiyacım olan birşeyi bile 50 kere düşünüyorum artık çünki taşınmak çok zor,hurçları öyle taşıttırma ya büyük çuvallara koy yada çok büyük siyah poşetler satılıyor körüklü boyu 160 olanlar onlara bir yorgan hurcu içi full doluyken rahat sığıyor onlardan bulabilirsen al,onların içine koy ayrıca hem kirlenmez sana iş çıkmaz hem yırtılmaz,cam eşyalarını koyduğun kolilerin köşe ve yanlarına kıyafetlerinden yerleştirebilrsin bu sayede hem koli az oluyor hemde kırılması önleniyor her kolinin üstüne not düş mtfak mı salonm yatak odasına dair eşya mı oldğuna dair açarken en azından hepsi birden açılmaz en gerekliden başlarsın,halılarını mutlaka halı hurcuna koy yada battal boy poşetlere sar,birde mobilya bantları satılıyor iz yapmayan onlarla dolap kapaklarını vs..bantla hatta buzdolabınn raflarını bile sabitleyebilirsin hem iz yapmıyor hemde sağlamlaştırıyor..

tv gibi elektronik değerli şeyleri battaniyeye sararak kolile,sandalye ayaklarınıda pıt pıt naylona yada onun gibi birşeye sar ve iple bağla çizilmesi önleniyor böylece,hatta ben beyaz eşyalar için özel kılıf diktirenler bile duydum çok rahat taşınıyormuş o zaman hep tayinciyiz atılmaz her seferinde kullanılır,kolilere koyacağın kıyafet türü şeyleri koymadan önce kolinin içine büyük boy poşet geçir çünki nakileyciler kapalı kamyon der genelde sonrasında ya değiştirirler yada kamyon yoktu bu geldi derler açık kasa gönderirler yagmurdan tozdan korusun diye bu işlemi yapm mutlaka..

süpersin yaa çok teşekkürlera.s.
eşim tv yi koliye koyarız sadece diyor..ama battaniye işi daha mantıklı
koltuklar için yatak için ve masa için kılıf diktirdi..geçirip bağlıcaz sadece..epey de kalın..
en çok gözüme batan yatak odası..ne gerek takıma yaa..bir baza yatak bir bez dolap yeterdiyerimseniben walla şimdi ki aklım olsa böyle yapardım..

sağol canım..sıkı dolduruyorum herşeyi..

aynen canım katılıyorum koca dolabı sök tak sinir oluyor insan bizim tayinimiz kıbrısa çıktı bu yüzden eşyaların bir kısmını sattık basta yatak odasını sattım şuan sadece baza ve yatağım birde aynam var:) kıbrıstan geldikten sonrada bez dolap olmasa bile şu yapı marketlerde satılan pratıik dolaplar var özellikle ikea da onlar çok kolay monte ediliyor sadece ondan almayı düşünüyorum çünki lojmanların çoğunda zaten gömme dolaplar var bence büyük gardrop çok gereksiz,düşünsenize çok eşya olnca temizlik için toplayıp kurma için vakit harcıyoruz yoruluyoruz ve gecen hergün biizm ömrümüzden sağlığımızdan gidiyor sırf temizlik yada esya toplamak için ömürümüzü boşa harcamaya değer mi?

kesinlikle değmez..
ya ben ne yapsam ki gittiğim yere kurmasam dolabı alayım bir bez dolap yada sattırsam mı ki eşimeyerimseniben benim yatak odasının dolabı sürgülü bir de ağır..bak düşündükçe sinir oluyorum yaa..niye böyle birşey alır insan..senin dediğin pratik dolaplardan gördüm ben eşim de dedi böyle alsaydık keşke diye..eşya alırken görümcem falan vardı al millet ne der diye aldırdılar..sanki millet ben,im yatak odasına girecek..biz de yorgunluktan böyle seçtik sanırım..
gideceğimiz yerde ev nasıl olacak bakalım..

merhaba herkese,

nasılsınız? eşyalar toplanmaya başlandı galiba. ben de memleketten dönünce toplamaya başlayacağım. tayinler açıklanmadan önce 8 koli toplamıştım zaten. herşeyin kolisi naylonu olunca kolay oluyor.

ben 2 yıldır dolabımı açmadım. çok ağırdı bir kapağını 5 kişi zor kaldırdık. aynalıydı kapakları o yüzden açmadım. bez dolap aldık ama açmadığıma bin pişmanım. bez dolapla olmuyor. içine 5 tişörtten başka bişey asamıyorsun. yoksa hemen yamuluyor. yanına destek koydum öyle idare etmeye çalıştım. sandalyenin üstünde hurçta durdu kazaklarımız hırkalarımız.bazılarını kanepelerin altına koyuyordum. aniden çıkmam gerektiğinde kıyafet aradığımda heryer altüst oluyordu bulana kadar. nerde ne var bulmak çok zor oluyor. dolap olmayınca yatak odası hep dağınık duruyor.bi de en sonunda ağırlığa dayanamayıp gece 4te dolabın plastikleri kırıldı yere yığıldı. deprem oluyor diye öyle bir uyandık ki. gittiğimiz yerde açıcam inşallah. bence hazır dolabını satma canım.

ya ne biliim çok ağır ya bir de sürgülü kızım yürümeye başlayınca tehlikeli olacak..kurarsam da kapaklarını takmiim bari herşey açıkta kalsın..
eşimin de daha önce bez bir dolabı wardı askeri kıyafetleri koyuyorduk yamulmuştu en sonunda o da düştü sonra attık ama ne biliim o sağlam değilmiş diye düşündük..belki daha sağlamı wardır demiştim..kayınvalidemlerin war bir tane senelerdir yerinde duruyor..

bizde en iyisi diye aldık dolabı ama yinede kırıldı. sonuçta plastik canım ne kadarda iyi olsa yamuluyor. benim dolabımda sürgülü dediğin gibi çok ağır. ama kurmayınca anlarsın ne kadar zor olduğunu.

hayırlısıyla evimizi götüreceğimiz bir yer olsun da bakarız artık bir çaresine..bakarsın tek odası olur:1shok:

evet canım ya ev bulalımda önce bakarız o zaman. biz batıya geliyoruz ama ev bulamıyoruz düşünebiliyor musun? şimdi memleketimdeyim haber gelse gidip bakıcam eve. burda istediğimiz gibi ev bulamayacağız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…