Asker Eşleri

çok zor bir karar.. mesleğiniz nedir ? yani gittiğiniz yerde iş bulma imkanınız olur mu? yada eşinizin ataması sizin yanınıza olur mu? bizde 1 senedir ayrıyız çok zor.. maddi olarak ihtiyacınız yoksa istifa edin.. hakknızda hayırlısı olsun..
Eşim de durumumuzu bildirdiği bir dilekçe yazdı ancak bulunduğu ilde 2 yılı dolmadigi için atamasının yapilamayacagini söylediler. Şu anki görev yaptığım kurumda düz memur olarak çalışıyorum, okuduğum bölümden atamam yapılmadı. Özelde iş imkanı da kısıtlı ne yazık ki. Maddi olarak istifa etmem bizi çok zorlamaz ancak bazı planlarımızı erteleyecektir.Tekrar sınava hazırlanma fikri var aklımda istifa edersem,3 ay kaldı kpssye halledebilir miyim bu sürede o da düşündürüyor.

Ayrı yerlerde evli olmak çok zor. Bu duruma bir çözüm getirmemiş olmaları çok üzücü.. tahmini olarak eşinin yanına geçeceğin tarih belli değilse davayla veya tayin talebin yine reddedilecekse hiçbir yolu yoksa ben o zaman işten çıkardım. 1,5 yıl gerçekten uzun bir süre ve sonu olmayan bir şeyi beklemek çok yıpratıcı bu durumda ne kariyer ne para umrumda olmaz
Ne yazık ki hiçbir şey belli değil ve bu da durumu daha yıpratıcı hale getiriyor. Sizler asker eşi olduğunuz için beni daha iyi anlayabiliyorsunuz çünkü çevremde birçok kişi saçmalama ne istifası devlete girmek kolay mı dedikçe kendimi kötü hissediyorum. Evet kolay bir şekilde iş sahibi olmadım ben de ancak işin psikolojik boyutu o kadar yıpratıcı oluyor ki. Teşekkür ederim cevabınız için.

Ne yazık ki hiçbir şey belli değil ve bu da durumu daha yıpratıcı hale getiriyor. Sizler asker eşi olduğunuz için beni daha iyi anlayabiliyorsunuz çünkü çevremde birçok kişi saçmalama ne istifası devlete girmek kolay mı dedikçe kendimi kötü hissediyorum. Evet kolay bir şekilde iş sahibi olmadım ben de ancak işin psikolojik boyutu o kadar yıpratıcı oluyor ki. Teşekkür ederim cevabınız için.
Evet herkes anlamıyor bunu anca yaşayan bilir. Bir müddet sonra aldığın para tatmin etmiyor insan sevdiğinin sıcaklığını sesini evde birlikte olmanın huzurunu istiyor. Umarım size iyi gelecek kararı verirsiniz

bizler asker eşi oldugumuz için bizleri çok rahat dertsiz tasasız sürekli gezen para yiyen ( böyle tiplerde var tabi ) eşlerimizde oraya buraya göreve gidince ohh dünyanın parası geliyor diyorlar :kızgın:
aranızda dünyanın parası gelen var mı arkadaşlar !
bende atanamıyorum atanmam da imkansız gibi çalışmıyorum aldıgımız para iyi kötü idare ediyor.
birlikte olmak çok daha değerli
siz etrafınızdaki insanları boşverin eşinizle karar alın

bizler asker eşi oldugumuz için bizleri çok rahat dertsiz tasasız sürekli gezen para yiyen ( böyle tiplerde var tabi ) eşlerimizde oraya buraya göreve gidince ohh dünyanın parası geliyor diyorlar :kızgın:
bende atanamıyorum atanmam da imkansız gibi çalışmıyorum aldıgımız para iyi kötü idare ediyor.
Teşekkür ederim cevap için. Gerçekten ayrı şehirlerde yaşamayı çeken biliyor. Başkası için çok kolay gözüküyor.

Ben 15 haziranda bırakacaklar diye duydum ama askeriyenin işi belli olmaz. İnşallah daha geç olmaz ama erken olur. Herkes dışarıda gezip tozarken 3 aydır eşime hasret kalmak beni inanılmaz üzüyor
Bizim de tam üç ay oldu. Aynı şeyleri hissediyoruz. İnşallah yarın güzel haberler alırız ben 15 hazirana da bir temmuza da razıyım artık bi tarih olsun istiyorum. Ne kadar vekleyecegimi bilmek istiyorum önümü görmek istiyorum artık sinirlerim çok bozuldu

Ya çok güzel söylemişsin valla insanlar aynen öyle bakıyo . Kendi eşleri eve geç gelince bile nerde kaldın vs diyen insanlar bizi anlayamaz. Valla ben de baktım insanlar öyle görüyo önceden anlatırdım ama anlamadiklarini görünce duymamazlıktan geliyorum. Evli olup tek başına yaşamak bi yana tek başına düzgün karakterli bir evlat yetiştirmenin ne demek olduğunu yaşayan bilir. Doğum zamanı yapayalnız kalma ihtimalinin duygusunu yaşayan bilir. Valla konu çok başkaydi ama dayanamadım. Ben de atanamadim bu arada ve artık umudum da kalmadı bazen yaşamaya bile gücüm yok gibi hissediyorum

Ya çok güzel söylemişsin valla insanlar aynen öyle bakıyo . Kendi eşleri eve geç gelince bile nerde kaldın vs diyen insanlar bizi anlayamaz. Valla ben de baktım insanlar öyle görüyo önceden anlatırdım ama anlamadiklarini görünce duymamazlıktan geliyorum. Evli olup tek başına yaşamak bi yana tek başına düzgün karakterli bir evlat yetiştirmenin ne demek olduğunu yaşayan bilir. Doğum zamanı yapayalnız kalma ihtimalinin duygusunu yaşayan bilir. Valla konu çok başkaydi ama dayanamadım. Ben de atanamadim bu arada ve artık umudum da kalmadı bazen yaşamaya bile gücüm yok gibi hissediyorum
Yasadigimiz yere yeni birlik kurulunca ilk talihlilileri olduk biz. Asker geliyor diye kiralar 3 katina cıktı. Sonra insanlari bolgeye gonderdiler hepsi isyana girdi orda daha cok para alacaklar diye. Ulan adamlar banyo yapmayi unutuyor ayaklarina giydikleri botlar sirtlarindaki agirlik sen git yap diyosun burun kiviriyor.
Benim en cok zoruma giden sey su oldu 1 senelik ayrilikta orda ailece gorustugumuz bir aile var eşi yakindaki bir ilçeye kursa gitmiş. Aksam eve 17.00 de degilde 18.30 da gelmiş butun duzenleri bozulmus da cocugu baba bba diye agliyormus da 1 haftaa ne çekmişler. Ki benim cocugum babasina oyle düşkün ki.. 1 hafta ne cektik diye bana anlatiyor 🤣boyle patavatsizlar da cok yani icimizde 🙄
Bende ne dolmusum ya 😊 kusura bakmayin

Yasadigimiz yere yeni birlik kurulunca ilk talihlilileri olduk biz. Asker geliyor diye kiralar 3 katina cıktı. Sonra insanlari bolgeye gonderdiler hepsi isyana girdi orda daha cok para alacaklar diye. Ulan adamlar banyo yapmayi unutuyor ayaklarina giydikleri botlar sirtlarindaki agirlik sen git yap diyosun burun kiviriyor.
Benim en cok zoruma giden sey su oldu 1 senelik ayrilikta orda ailece gorustugumuz bir aile var eşi yakindaki bir ilçeye kursa gitmiş. Aksam eve 17.00 de degilde 18.30 da gelmiş butun duzenleri bozulmus da cocugu baba bba diye agliyormus da 1 haftaa ne çekmişler. Ki benim cocugum babasina oyle düşkün ki.. 1 hafta ne cektik diye bana anlatiyor 🤣boyle patavatsizlar da cok yani icimizde 🙄
Bende ne dolmusum ya 😊 kusura bakmayin
Canım ne kusuru hepimiz dolduk bizi bizden başka anlayan da yok.

Bizim de tam üç ay oldu. Aynı şeyleri hissediyoruz. İnşallah yarın güzel haberler alırız ben 15 hazirana da bir temmuza da razıyım artık bi tarih olsun istiyorum. Ne kadar vekleyecegimi bilmek istiyorum önümü görmek istiyorum artık sinirlerim çok bozuldu
Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz 8 marttan beri sanki her gün aynı hayatı yaşıyor gibiydim. Sanki hayatımda 3 aylık kocaman bir boşluk varmış gibi.. Haziran ayından tek umudum vakaların artmaması ve eşimin eve dönmesi. İnşallah kötü günler geride kalmıştır ve haziran ayı hepimize uğurlu gelir. İyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun. Bunun da üstesinden geleceğiz🌸

Kızlar merhaba bende asker eşi olcam nişanlandık yakında düğün var nasıl zormu asker eşi olmak nelere dikkat etmek gerekır nasıl olma olmak gerekir paylasırmısınız
Olabildiğince sabırlı olmalısın. Yaptığınız planlar çoğu zaman iptal olacak. 1 ay diye gidecek kim bilir ne zaman dönecek.. Her şeyden önemlisi yalnız yaşamaktan tüm sorumluluklarını alabilmekten korkmamalısın. Çünkü çook uzun bir süre yalnız kalıyoruz. İlk başta çok zorlanırsın ama zamanla insan her şeye alışıyor. İnsan birini çok sevince sabırla beklemeyi öğreniyor. Askerle evlilik asla mantıkla olmaz. Böyle bir evliliğin yürümesi için kocaman bir sevgi gözü kapalı güven gerektirir

Rabbim hepinizi eşlerinize kavuştursun benim eşim de üç ay diye gitti 4.ayda dönebildi. Çok şükür biz kavuştuk. Rabbim tüm yol gözleyenleri gözlediklerine kavuştursun. Çok zor dönemler atlattık. Şehit haberleri üst üste gelirken ettiğim duaları döktüğüm göz yaşlarını bir tek Rabbim biliyor. Tam görev süresi doldu derken virüs çıktı gelemedi. Sonunda kavuştum. Dediğiniz gibi insanlar görev sonunda ne kadar kazandın siz de iyi maaş alıyorsunuz vs.diyorlar. Çekilen zorluğu kimse görmez. Eşim orada susuz kaldıklarını ve en çok özlediği şeyin musluktan akan su oldugunu söylemişti. Aslında çok basit ama insan her şey değerini yoklukta anlıyor. Demem o ki Allah bekleyene sabır versin. Kimsenin yuvasına ateş düşmesin. Herkes sevdiğine kavuşsun kimsenin gözünden yaş gelmesin. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🙏

Olabildiğince sabırlı olmalısın. Yaptığınız planlar çoğu zaman iptal olacak. 1 ay diye gidecek kim bilir ne zaman dönecek.. Her şeyden önemlisi yalnız yaşamaktan tüm sorumluluklarını alabilmekten korkmamalısın. Çünkü çook uzun bir süre yalnız kalıyoruz. İlk başta çok zorlanırsın ama zamanla insan her şeye alışıyor. İnsan birini çok sevince sabırla beklemeyi öğreniyor. Askerle evlilik asla mantıkla olmaz. Böyle bir evliliğin yürümesi için kocaman bir sevgi gözü kapalı güven gerektirir
Çok tesekkr ederim çok sinirli ama aynı zamanda çok merhametli bana kızıyor bazen bağırır daha sonra 2 dk gecınce arar kusura bakma askerim sonucta işimden dolayı çok stresliyim der sizdeyse böylemi olmustu zamanla gecermı benm nasıl davranmam lazm

Kızlar merhaba bende asker eşi olcam nişanlandık yakında düğün var nasıl zormu asker eşi olmak nelere dikkat etmek gerekır nasıl olma olmak gerekir paylasırmısınız
Oncelikle normal insanlarla evlenmiyoruz 😊 is yükü bazilarinin cok oluyor ve bu da daha cok strese sebep oluyor bazen sinirleri bizden cikiyor falan 😅 herkesin kaldirabilecegini düşünmüyorum. Ben de zaman zaman dayanamiyorum. Seni batiya gonderiyor bi bakiyosun kaydirma birlik cikiyor gorev çıkıyor bir düzen bir kurulu hayat yok. 1 senedir evimi kapatip ailemin yanina geldim zor çocuk olunca daha zor. Biraz sabir bolca sevgi. Eşimin simdi çalıştığı herde arkadasi boşanmış. Esi daha fazla dayanamiyorum demis mesela 🤷‍♀️

Çok tesekkr ederim çok sinirli ama aynı zamanda çok merhametli bana kızıyor bazen bağırır daha sonra 2 dk gecınce arar kusura bakma askerim sonucta işimden dolayı çok stresliyim der sizdeyse böylemi olmustu zamanla gecermı benm nasıl davranmam lazm
Biz 9 yıl sevgili kaldık temmuzda da evliliğimizin 1 yılı dolacak. Eşime bugüne kadar ne eve geldiğinden ne de görevden bana işle ilgili stresini yansıtıp sinirini benden çıkarmadı. O yüzden zamanla geçer mi bilmiyorum

Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz 8 marttan beri sanki her gün aynı hayatı yaşıyor gibiydim. Sanki hayatımda 3 aylık kocaman bir boşluk varmış gibi.. Haziran ayından tek umudum vakaların artmaması ve eşimin eve dönmesi. İnşallah kötü günler geride kalmıştır ve haziran ayı hepimize uğurlu gelir. İyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun. Bunun da üstesinden geleceğiz🌸
Az önce eşime mesaj yazdım. Güzel bi haber alırsan hemen yaz diye.
Eşimin cevabı: kuvvetten güzel haber bekleme 21 yıllık tecrübe dedi.
Yine de güzel şeyler beklemekten umutlanmaktan kendimi alamıyorum

Bence eşlerimiz içinde bulundukları durumdan dolayı sık sık ümitsizliğe kapılıyorlar ama bende umudumu kaybetmek istemiyorum. Her şey normale dönerken vaka sayısı artmazsa eve dönmemeleri için bir sebep kalmaz. Senin eşin hangi kuvvette deniz mi

Onlar da cok stresli benimki de oyle diyor 😅
Ms bakani açıklama yapmıştı ya 1 in atamalar diye o yuzden umudum bugun icin cok yuksek

X