• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

eşimin ailesi çok iyiler geçinmek bakımından hiç bir sıkıntım yok şükürler olsun ama yeni evli olup ayrı kalmak beni tek üzen çook özlüyorum. canım o zaman şubatta da olmazsa önce sen atanıp sonra mı evlenceksiniz anladığım kadarıyla?nasıl düşünüyorsunuz
allahtan iyiler yoksa senin için çok zor olurdu canım.. tahmin edebiliyorum hele evliyken uzaklık dahada zor... hemde yenisiniz daha.. büyük ihtimal şubatta alım fazla olmaz atanamam :( inş 2015 kpss yeterli puanı alıp atanırsam nikahlanmayı düşünüyoruz tabii karsa atanırsam :( eğer başka şehire tanamazsan 1 yıl boş yere evli durmak yerine yazın hem nikah hem düğünü aradan çıkarırız. canım birşey soracaktım örneğin ben atanırsam ilk yılın stajyer öğretmen olarak geçiyorya.. bahara doğru düğün yapsam müdür bana düğün izni veriri mi? yoksa adaylığımın kalkması mı gerek izin için ? arada kaldımda ? ona göre düğün tarihi belirleyecektik :S .

allahtan iyiler yoksa senin için çok zor olurdu canım.. tahmin edebiliyorum hele evliyken uzaklık dahada zor... hemde yenisiniz daha.. büyük ihtimal şubatta alım fazla olmaz atanamam :KK43: inş 2015 kpss yeterli puanı alıp atanırsam nikahlanmayı düşünüyoruz tabii karsa atanırsam :KK43: eğer başka şehire tanamazsan 1 yıl boş yere evli durmak yerine yazın hem nikah hem düğünü aradan çıkarırız. canım birşey soracaktım örneğin ben atanırsam ilk yılın stajyer öğretmen olarak geçiyorya.. bahara doğru düğün yapsam müdür bana düğün izni veriri mi? yoksa adaylığımın kalkması mı gerek izin için ? arada kaldımda ? ona göre düğün tarihi belirleyecektik :S .
canım mazeret izni sonuçta evlilik 5 gün izin veriliyor diye biliyorum adaykende verilir

canım mazeret izni sonuçta evlilik 5 gün izin veriliyor diye biliyorum adaykende verilir
hmmm o da yetmez ki :) birde cnm bir şey daha soracaktım benim adaylığım kalkana kadar haliyle tayin olamıyorum.. bu da demek oluyor ki 1 yıl daha uzakta kalacağım :( çünkü adaylığım eylül ortalarında yada ekimde kalkarsa eee tayin dönemi ağustosta kapanmış oluyor.. şubatta açılmazsa mecbur 2017 ağustosu beklemem gerekecek .. düşün düşün kafayı yiyorum

hanımlarr eşlerizinle nasıl tanıştınız bakayım :) H hayalvehayat elbereth61 elbereth61 fthfzee fthfzee :)

emin misin anlatayım mı roman olur ayrıntılı anlatırsam :D

bir zamanlar bir yerlere yazmıştım arıyım da bulursam kopyalayıp yapıştırayım; bulamazsam yarın eşim görevdeyken yazarım ;)
yazdığım bütün sayfayı kaplar falan; kendimi kaptırmış yazarken çok dalga geçiyor :KK34: :KK60:

emin misin anlatayım mı roman olur ayrıntılı anlatırsam :D

bir zamanlar bir yerlere yazmıştım arıyım da bulursam kopyalayıp yapıştırayım; bulamazsam yarın eşim görevdeyken yazarım :KK66:
yazdığım bütün sayfayı kaplar falan; kendimi kaptırmış yazarken çok dalga geçiyor :KK34: :KK60:
anlat canım severim böyle şeyleri dinlemeyi :D tmm canım ne zaman istersen :) bizde öğrenelim bakalım :D

hmmm o da yetmez ki :) birde cnm bir şey daha soracaktım benim adaylığım kalkana kadar haliyle tayin olamıyorum.. bu da demek oluyor ki 1 yıl daha uzakta kalacağım :KK43: çünkü adaylığım eylül ortalarında yada ekimde kalkarsa eee tayin dönemi ağustosta kapanmış oluyor.. şubatta açılmazsa mecbur 2017 ağustosu beklemem gerekecek .. düşün düşün kafayı yiyorum

emin misin canım arkadaşım 2012 eylülde atandı; 2013 ağustosta tayini çıktı eş durumundan

eşimin ikinci görev yeni öncesinde urfa huduttaydı. ast piyade üstçvş rütbesi cnm. buarada biz 1 yıllık evliliğin öncesinde 10 yıldır birlikteydik :) 10. yılımızda evlendik.
10 yıl vuuu:KK73: çok güzeldir sonunu evlilikle bağlamak.. biz de 6. yılımızda evlendik.. canım şimdi eşlerimiz iki yılını doldurunca nasıl bir yerlere tayinleri çıkar ki bir fikri olan var mı benim eşimde uzmn çavuş belki farklı şekildedir tayinleri ama 5 yılı doğuda tamamlaması gerek diye biliyorum 2 yıl eş götürülmeyen yer tamamlandıktan sonra eş götürülebilen aynı ildeki merkeze çıkar diye biliyoruz bir bilginiz var mı ?

emin misin canım arkadaşım 2012 eylülde atandı; 2013 ağustosta tayini çıktı eş durumundan
inan hiç bilmiyorum :S banada dediler adaylığın kalkmadan hemen ağustosta atamazlar adaylığın kalkacak ondan sonra tayin döneminde başvuracaksın dediler.. ahh ahhh bi atanayım da tek derdim bu olsun :(

Bak ben söyleyim şöyle. Üniversite yılları final zamanı, serviste bir kaç bakış :) ertesi gün tek cümle hatırlıyorum ortak arkadaşımıza. 'N e olur o yeşil gözlü çocuğu bana ayarla ya' :)

hmmm o da yetmez ki :) birde cnm bir şey daha soracaktım benim adaylığım kalkana kadar haliyle tayin olamıyorum.. bu da demek oluyor ki 1 yıl daha uzakta kalacağım :KK43: çünkü adaylığım eylül ortalarında yada ekimde kalkarsa eee tayin dönemi ağustosta kapanmış oluyor.. şubatta açılmazsa mecbur 2017 ağustosu beklemem gerekecek .. düşün düşün kafayı yiyorum
evet canım 5 gün çok az ve adaylığın kalkması için en az 1 yıl dolmalı yani 2016 ağustos eş durumu atamalarına yetişemezsin ama her şubat kesin olmak durumunda eş durumu ataması yani şubatı beklemen gerekir. yılda 2 kez yapılıyor çünkü hem o zamana eşin yeni tayininin olduğu yere yerleşir

6. sınıfı bitirdiğim yazdı. izinde köye gittik; fındık zamanı onlar da köydeler. o zamanlar bilmiyorum ama akraba olduğumuz için evler yan yana (dedelerimiz kardeş). bütün gençler çocuklar oyun oynuyor falan bu kenarda izliyor sarışın yeşil gözlü çakmak çakma çakıyor gözleri dikkatimi çekti. bakmaya başladı, baktıkça aşık oldum :) o yaz birkaç hafta öyle geçti, ertesi yaz ben 7. sınıfı bitirdiğimde yine köye gittik izinde. ben görünce tanıyamadım saçlarını kestirmiş falan başta "ayy bu geçen sene beğendiğim çocuk mu?" diye düşünsem de işin ilerlemesi öyle olmadı. ben kuzenim aracılığıyla numarasını alıp sapıklık yapmaya başladım :D kim olduğumu 1 ay sonunda anladı. "akrabayız ama" dedi "iyi arkadaş olalım" dedim "tamam" dedi. ama 1 hafta geçmedi ilanı aşk etti bizimki mesajla. öyle başladı ve gel-gitlerle geçen 20 ayımız oldu(sonradan öğrendim yaşım küçük olduğu ve babamdan çekindikleri için ailesi zorluyormuş ayrılmaya).

aradan 5.5 yıl geçti. ben üniversiteye başladım 2. sınıfım bitti. 2009 yazı köydeyiz. cuma yola çıkacaktık; babaannem babama "1 gün daha kal" diyince cumartesi çıkmaya karar verdik son anda eşyalarımız falan arabaya koymuştuk hep. o cuma günü de birkaç günlüğüne memlekete gelmiş; bu arada o da uzman çavuş olmuştu. o cuma günü karşılaştık biz.hiç konuşmadık ama bakışmalarımız, tavırlarımız o gün herkesin diline düştük. sabah yola çıkacağız annesi kardeşiyle vedalaştım ona "iyi günler" diyip döndüm. en son gördüğüm yolun ortasında durmuş gözlerini siliyordu. birkaç gün nete girmeye fırsatım olmadı. facebooku bir açtım mesaj ondan :KK71::KK45:
neyse biz konuşmaya başladık her şey çok güzel gidiyordu havada uçuşan sevgi sözcükleri falan. görev yerine gitti yine aynı. göreve başladığının ikinci akşamı msnde konuşurken birden çıkıyorum dedi çıktı 4 gün haber alamadım. operasyona çıkmış. geldiğinde ne dedi biliyor musun "biz arkadaşız" kafasını kırasım geldi :KK11:
birkaç hafta terslemelerle ve anlık gel-gitlerle geçti yine. bir gün evde yalnızım aradı beni msni açtık. "beni isteiğini biliyorum ben de seni istiyorum ama burası malum, benim bir ayağım çukurda, senin de önünü kesemem annenin ahını alamam(annemi çok sever). benim burası bitsin senin de okulun bitsin birbirimizin yazısıysak yine birbirimizin oluruz zaten" dedi.
ben de onu bekleyeceğime söz verdim ve bekledim de. ara ara konuşarak 2 sene geçti. onun tayini ankaraya çıktı. benim okul uzadı 1 sene. ve biz yeniden başladık önce arkadaş sonra sevgili :KK76::KK31:

anneme söylemek kolay oldu ama babama evleneceğim demek zordu ama dedim :) annemden daha ılımlıydı :KK51:

5-6 ay sonra nişanlandık; sonra evlendik; şimdi bebeğimizi bekliyoruz sevdiceğimle ve allaha şükür çok mutluyuz :KK36::nazar::anneadayı::KK46::KK60::KK74:

evet canım 5 gün çok az ve adaylığın kalkması için en az 1 yıl dolmalı yani 2016 ağustos eş durumu atamalarına yetişemezsin ama her şubat kesin olmak durumunda eş durumu ataması yani şubatı beklemen gerekir. yılda kez yapılıyor çünkü hem o zamana eşin yeni tayininin olduğu yere yerleşir
ahhh ahhh canım inşallahh atanayımda tek derdim o olsun başka bir şey istemem.. 5 günde hiç birşeye yetmez en mantıklısı yazın..

ahhh ahhh canım inşallahh atanayımda tek derdim o olsun başka bir şey istemem.. 5 günde hiç birşeye yetmez en mantıklısı yazın..
bence de canım yaza girerken bi evlen yaz tatilini doya doya geçirirsin hem.

10 yıl vuuu:KK73: çok güzeldir sonunu evlilikle bağlamak.. biz de 6. yılımızda evlendik.. canım şimdi eşlerimiz iki yılını doldurunca nasıl bir yerlere tayinleri çıkar ki bir fikri olan var mı benim eşimde uzmn çavuş belki farklı şekildedir tayinleri ama 5 yılı doğuda tamamlaması gerek diye biliyorum 2 yıl eş götürülmeyen yer tamamlandıktan sonra eş götürülebilen aynı ildeki merkeze çıkar diye biliyoruz bir bilginiz var mı ?

şimdi eşime sordum canım, merkez olması şart değil eş götürülebilir ilçe de olabilir, lojmanı olan karakol da dedi.
yani bildiğiniz gibi o 2 yıl bitince aynı il içi eş götürülebilir yere geçiyormuş, il değişmiyormuş. doğuda 5 yılı tamamlaması gerekiyormuş. bu arada orası 2 yıllık eş götürülemez dimi? bazı yerler 3 yılmış(onu da şimdi öğrendim :cry: )

6. sınıfı bitirdiğim yazdı. izinde köye gittik; fındık zamanı onlar da köydeler. o zamanlar bilmiyorum ama akraba olduğumuz için evler yan yana (dedelerimiz kardeş). bütün gençler çocuklar oyun oynuyor falan bu kenarda izliyor sarışın yeşil gözlü çakmak çakma çakıyor gözleri dikkatimi çekti. bakmaya başladı, baktıkça aşık oldum :) o yaz birkaç hafta öyle geçti, ertesi yaz ben 7. sınıfı bitirdiğimde yine köye gittik izinde. ben görünce tanıyamadım saçlarını kestirmiş falan başta "ayy bu geçen sene beğendiğim çocuk mu?" diye düşünsem de işin ilerlemesi öyle olmadı. ben kuzenim aracılığıyla numarasını alıp sapıklık yapmaya başladım :D kim olduğumu 1 ay sonunda anladı. "akrabayız ama" dedi "iyi arkadaş olalım" dedim "tamam" dedi. ama 1 hafta geçmedi ilanı aşk etti bizimki mesajla. öyle başladı ve gel-gitlerle geçen 20 ayımız oldu(sonradan öğrendim yaşım küçük olduğu ve babamdan çekindikleri için ailesi zorluyormuş ayrılmaya).

aradan 5.5 yıl geçti. ben üniversiteye başladım 2. sınıfım bitti. 2009 yazı köydeyiz. cuma yola çıkacaktık; babaannem babama "1 gün daha kal" diyince cumartesi çıkmaya karar verdik son anda eşyalarımız falan arabaya koymuştuk hep. o cuma günü de birkaç günlüğüne memlekete gelmiş; bu arada o da uzman çavuş olmuştu. o cuma günü karşılaştık biz.hiç konuşmadık ama bakışmalarımız, tavırlarımız o gün herkesin diline düştük. sabah yola çıkacağız annesi kardeşiyle vedalaştım ona "iyi günler" diyip döndüm. en son gördüğüm yolun ortasında durmuş gözlerini siliyordu. birkaç gün nete girmeye fırsatım olmadı. facebooku bir açtım mesaj ondan :KK71::KK45:
neyse biz konuşmaya başladık her şey çok güzel gidiyordu havada uçuşan sevgi sözcükleri falan. görev yerine gitti yine aynı. göreve başladığının ikinci akşamı msnde konuşurken birden çıkıyorum dedi çıktı 4 gün haber alamadım. operasyona çıkmış. geldiğinde ne dedi biliyor musun "biz arkadaşız" kafasını kırasım geldi :KK11:
birkaç hafta terslemelerle ve anlık gel-gitlerle geçti yine. bir gün evde yalnızım aradı beni msni açtık. "beni isteiğini biliyorum ben de seni istiyorum ama burası malum, benim bir ayağım çukurda, senin de önünü kesemem annenin ahını alamam(annemi çok sever). benim burası bitsin senin de okulun bitsin birbirimizin yazısıysak yine birbirimizin oluruz zaten" dedi.
ben de onu bekleyeceğime söz verdim ve bekledim de. ara ara konuşarak 2 sene geçti. onun tayini ankaraya çıktı. benim okul uzadı 1 sene. ve biz yeniden başladık önce arkadaş sonra sevgili :KK76::KK31:

anneme söylemek kolay oldu ama babama evleneceğim demek zordu ama dedim :) annemden daha ılımlıydı :KK51:

5-6 ay sonra nişanlandık; sonra evlendik; şimdi bebeğimizi bekliyoruz sevdiceğimle ve allaha şükür çok mutluyuz :KK36::nazar::anneadayı::KK46::KK60::KK74:
ayyy canım beniiiim ne kadar güzelmişş ayrıca çook romantikk masal gibi allah bozmasınn.. :) nerden nereye vaay bee.. :) olacağın önüne geçemiyoruz :) arada bu konuları anınca insan duygulanıyor... zaman çok çabuk geçiyor

Back