• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım :3:
Benim eşimde karacı istihkam-dedektör operatörü uzman çavuş. Kafam çok karışık benim şu an kursta tayini mayısta çıkacak yüksek ihtimal olarak g.doğu veya doğu olur diyolar. Bu sıkıntı değil ilk doğuya gidip yapmayı bende istiyorum ama eş götürememe durumu söz konusu olunca işin içine sıkıntı giriyor. Biz nikahı yaptık düğünümüzde ağustosta. Siz burda benden çok daha deneyimlisiniz sizlere danışmak yardım almak istedim nerelere eş gitmez? Gidemeyince ne olcak? İstihkam branşı hakkında detaylı bilgisi olan varmı? Şimdiden cevaplar için sabırsızlanıyorum ve teşekkür ediyorum :17:

Nasil uzman cavuslara yok? Herkesin lojman puanina gore hersey. 10 dairelik bir lojmanda uzman cavusa tahsiz edilen 3 daire. Gerisi subay ve astsubay. bu 3 daireye astsubay yada subay oturamıyor. tahsis edilen yere göre oturma olayı. Yani ksaca her yerde uzman cavusa tahsisli lojman war. uzman çavuşlar sadece ordu evine giremiyor bu da çok komik. doğuda kaldığımız yerde 3 dairelik lojman da 1 i subay 1 i astsubay 1 i uzman çavuşa aitti. lojman puanı yüksek olan oturdu. diğer astsubay ve uzman çavuşlar dışarda ev tuttu. plan böyle kısaca.
Ustteki arkadasin nisanlisi sozlesmeli uzman erbas olacak yani uzman jandarma degil. Onlarin haklari daha farkli. Benim esim muaazaf uzman jandarma. yani askerlikten önce okula alınanlardan. ilk görev yeri ankara, doğu değil.. jandarma ve piyade olarak doğuya uzman çavuş da gidiyor, uzman erbaş da, astsubay da subay da.. 2-4 yıldan 2-4 yıla doğu ve batı olarak tayin görüyorsun, aşağı doğru zorluğu artsa da.. ev götürülemeyen çoğu karakol kapandı bulunduğumuz yerde, yani tampon da. doğu da kapanan karakollar war. ama hala ev götürülemez yerler wardır muhakkak. sadece artık sınıra jandarma vermiyorlar, sınır piyadenin.
Devlet dugun izni veryor ewet ama su gercek ki izinleri basindaki rutbeliye gore kullaniyorsun! Dogumdan sonra verilen yasal iznimiz kaynadi bizim kullanalim diyemedik. Ayni sekilde bi astsubayin meyil izni yandi. Bu duzensizliklerin hepsi mevcut. Ornegiyle cevremde cok gordum.astsubayi da uzman i da ayni muameleyi goruyor.
Tabi soru soran arkadasim moralini bozmak icin yazmiyorum bunlar gercek. Allah gonlunuze gore versin mutlukluklar dilerim

Selamm..
Ben bu topiği yeni gördüm ve açıkcası çok mutlu oldum. Hemen İncelemeye aldım. :21: :9:

Benimde 8 senelik erkek arkadaşım astsubay çavuş ve ilk görev yeri Ankara..! Mayıs'ta tayin bekliyoruz. Evlenmeden 5. Bölge olan neredeyse her yeri yazdı. Şimdi gideyim ki bir daha karşımıza Hakkari Şırnak çıkmasın dedi. Ama bir yandan da artık evlensek diye düşünmeye başladık.

Benim sana asıl sormak istediğim yukarıda ki yazında eşinin ilk görev yerinin Ankara olduğunu belirtmişsin. Eğer sormamda sakınca yok ise daha sonra tayini nereye çıktı? Birde artık sende kıdemli bir asker eşisin ve buna istinaden bir soru daha sormak isterim. Sence 1 sene için doğuya ev taşınır mı ?

Şimdiden cevabın için çok teşekkür ederim.. :17:

Not: Bu arada aranıza İstanbul'dan katılıyorum.

Selamm..
Ben bu topiği yeni gördüm ve açıkcası çok mutlu oldum. Hemen İncelemeye aldım. :21: :9:

Benimde 8 senelik erkek arkadaşım astsubay çavuş ve ilk görev yeri Ankara..! Mayıs'ta tayin bekliyoruz. Evlenmeden 5. Bölge olan neredeyse her yeri yazdı. Şimdi gideyim ki bir daha karşımıza Hakkari Şırnak çıkmasın dedi. Ama bir yandan da artık evlensek diye düşünmeye başladık.

Benim sana asıl sormak istediğim yukarıda ki yazında eşinin ilk görev yerinin Ankara olduğunu belirtmişsin. Eğer sormamda sakınca yok ise daha sonra tayini nereye çıktı? Birde artık sende kıdemli bir asker eşisin ve buna istinaden bir soru daha sormak isterim. Sence 1 sene için doğuya ev taşınır mı ?

Şimdiden cevabın için çok teşekkür ederim.. :17:

Not: Bu arada aranıza İstanbul'dan katılıyorum.

merhaba canım :34:

5 yıl Ankara'dan sonra Mardin Midyat'a bağlı bir dış karakola çıktı canım. Orada 3 yıl görev yaptı. 1 sene için ev taşınır huzur mutluluk olduktan sonra. Beraber gitmek eşine her yönden moral verir. Bu arada Hakkari, Şırnak ı evlenmeden bitirmesi daha iyi. Biz de o yok mesela yazmadık ama herşey olabilir gideceğiz gümee :52: He bu arada yazınca çıkacak diye bişey de yok tabi. Biz Safranbolu'dan dönüşte 2. sıraya Şırnak yazdık 1. tercihe yani Batman'a verdiler. Özet olarak hakkınızda hayırlısı olsun sevgiler

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım :3:
Benim eşimde karacı istihkam-dedektör operatörü uzman çavuş. Kafam çok karışık benim şu an kursta tayini mayısta çıkacak yüksek ihtimal olarak g.doğu veya doğu olur diyolar. Bu sıkıntı değil ilk doğuya gidip yapmayı bende istiyorum ama eş götürememe durumu söz konusu olunca işin içine sıkıntı giriyor. Biz nikahı yaptık düğünümüzde ağustosta. Siz burda benden çok daha deneyimlisiniz sizlere danışmak yardım almak istedim nerelere eş gitmez? Gidemeyince ne olcak? İstihkam branşı hakkında detaylı bilgisi olan varmı? Şimdiden cevaplar için sabırsızlanıyorum ve teşekkür ediyorum :17:

Branşınız hakkında hiç bilgim yok. Eşim jandarma uzman çavuş. Bizde de ev gidemeyecek yerler var. Hayırlısı hepimiz için :34:

merhaba canım :34:

5 yıl Ankara'dan sonra Mardin Midyat'a bağlı bir dış karakola çıktı canım. Orada 3 yıl görev yaptı. 1 sene için ev taşınır huzur mutluluk olduktan sonra. Beraber gitmek eşine her yönden moral verir. Bu arada Hakkari, Şırnak ı evlenmeden bitirmesi daha iyi. Biz de o yok mesela yazmadık ama herşey olabilir gideceğiz gümee :52: He bu arada yazınca çıkacak diye bişey de yok tabi. Biz Safranbolu'dan dönüşte 2. sıraya Şırnak yazdık 1. tercihe yani Batman'a verdiler. Özet olarak hakkınızda hayırlısı olsun sevgiler

Geri dönüşün için çok teşekkür ederim..
Artık ne diyelim her zaman ki gibi hakkımızda hayırlısı bakalım..Tayinden önce izin kullanacak artık enine boyuna karar veririz bizde inşallah 8 yıldan sonra 2 yıl daha zor geliyor vallahi :9:
Bende buralardayım valla ama burayı yeni keşfetmiştim artık uğrak yerim olacak :90:

bizde tayin bekşiyoruz bakalım ne kadar kaldı.bu arada bizde mardin midyattayız :) lojmanda kalıyorum :) batıya dönüş yapacağız bu yıl allah nasip ederse amin:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Yeni gelenler hoşgelmiş :) tayin dönemi yaklaştı heyecanlı bekleyişler arttı burası hareketlenir o yüzden :1:

Hoşbulduk.. Hoşbuldukk.. :9:
Ya kızlar ben size bir şey daha sormak istiyorum. Çoğunuz lojmanda kalıyorsunuz. Bende Allah nasip kısmet ederse lojmana gelin gideceğim. :1: :9:
Eminim ki bir çoğunuz bir çok lojmanda kaldı. Lojman standartları nedir ? yani genelde kaç oda olur ? salon büyüklüğü nasıl olur ? Bunlar hep merak ettiğim şeyler arasında birde çok parçalı eşyalar alınmaması gerekiyormuş onu öğrendim ama mesela ben köşeli koltuk seviyorum ama her salona olmuyor tabi sizce lojman solanları bunun için müsait mi ? veee son olarak lojman ortamı nasıl ya aklım karışık vallahi:26:
Çok soru sordum farkındayım ama kusuruma bakmayın lütfen.. :17:

Hoşbulduk.. Hoşbuldukk.. :9:
Ya kızlar ben size bir şey daha sormak istiyorum. Çoğunuz lojmanda kalıyorsunuz. Bende Allah nasip kısmet ederse lojmana gelin gideceğim. :1: :9:
Eminim ki bir çoğunuz bir çok lojmanda kaldı. Lojman standartları nedir ? yani genelde kaç oda olur ? salon büyüklüğü nasıl olur ? Bunlar hep merak ettiğim şeyler arasında birde çok parçalı eşyalar alınmaması gerekiyormuş onu öğrendim ama mesela ben köşeli koltuk seviyorum ama her salona olmuyor tabi sizce lojman solanları bunun için müsait mi ? veee son olarak lojman ortamı nasıl ya aklım karışık vallahi:26:
Çok soru sordum farkındayım ama kusuruma bakmayın lütfen.. :17:

ben şu an lojmanda değilim. gideceğin yere göre değişir lojmanlar. 2+1 oluyor genellikle. salonu çok büyük olmuyor. Alacağın eşyalar mesela kotuk takımı kenarlarından sökülebilir tarzda olmalı. Hantal kocaman koltuk takımları sıkıntı yaratır. Salon takımında gümüşlük vs. gereksiz. Konsol kullanılabilir. Ben aynasız konsol aldım ona yemek takımımı falan koyuyorum. Özet olarak küçük ev yada lojman dairesini düşünerek eşya almalısın. Kırılabilecek aynalı camlı eşya seçmeyin. Onlarsız da hayat çok güzel :130:
kafana takılan ne warsa sor ben bildiğimi yanıtlarım :34:

Son düzenleme:
Biz hiç lojmanda oturmadık ama gittiğim arkadaşların evlerinde gördğüm 3+1 ve 2+1 ama evler çok geniş değil. en büyüğü 120 mt2 civarında. arkadaşa katılıyorum çok eşya ve camlı aynalı kıralacak cinsten eşyalardan ve hantal görünümlü koltuklardan uzak durun. ne kadar az ve öz eşya o kadar rahat edersiniz :34:

İlk tayin olunca sanırım zaman geçmek bilmiyor. Bekle bekle gelmedi mayıs ayı :43:
İlk kez olacağı için binlerce soruyla bekliyoruz tayin yerini doğu batı değil bütün meselemiz eş gidemeyecek yer olmaması :18:
İnşallah herkes için en güzeli olur :17:

Back