Nasil uzman cavuslara yok? Herkesin lojman puanina gore hersey. 10 dairelik bir lojmanda uzman cavusa tahsiz edilen 3 daire. Gerisi subay ve astsubay. bu 3 daireye astsubay yada subay oturamıyor. tahsis edilen yere göre oturma olayı. Yani ksaca her yerde uzman cavusa tahsisli lojman war. uzman çavuşlar sadece ordu evine giremiyor bu da çok komik. doğuda kaldığımız yerde 3 dairelik lojman da 1 i subay 1 i astsubay 1 i uzman çavuşa aitti. lojman puanı yüksek olan oturdu. diğer astsubay ve uzman çavuşlar dışarda ev tuttu. plan böyle kısaca.
Ustteki arkadasin nisanlisi sozlesmeli uzman erbas olacak yani uzman jandarma degil. Onlarin haklari daha farkli. Benim esim muaazaf uzman jandarma. yani askerlikten önce okula alınanlardan. ilk görev yeri ankara, doğu değil.. jandarma ve piyade olarak doğuya uzman çavuş da gidiyor, uzman erbaş da, astsubay da subay da.. 2-4 yıldan 2-4 yıla doğu ve batı olarak tayin görüyorsun, aşağı doğru zorluğu artsa da.. ev götürülemeyen çoğu karakol kapandı bulunduğumuz yerde, yani tampon da. doğu da kapanan karakollar war. ama hala ev götürülemez yerler wardır muhakkak. sadece artık sınıra jandarma vermiyorlar, sınır piyadenin.
Devlet dugun izni veryor ewet ama su gercek ki izinleri basindaki rutbeliye gore kullaniyorsun! Dogumdan sonra verilen yasal iznimiz kaynadi bizim kullanalim diyemedik. Ayni sekilde bi astsubayin meyil izni yandi. Bu duzensizliklerin hepsi mevcut. Ornegiyle cevremde cok gordum.astsubayi da uzman i da ayni muameleyi goruyor.
Tabi soru soran arkadasim moralini bozmak icin yazmiyorum bunlar gercek. Allah gonlunuze gore versin mutlukluklar dilerim