Asker Eşleri

iyi akşamlar canım moralim bozuk ekimde izin vermeyiz diyorlarmış nişanlıma ekimde düğünümüz var nasıl olcak inş. alırız izin yoksa naparız :50:sen napıyorsun canım nasıl gidiyor hamilelik

okyanus şimdi okudum canım bizimde başımıza aynısı gelmişdi...eşim düğün günü geldi düğünü yaptık marmarise gittik adam beni eve bıraktı ve gemiye gitti...
ve 20 gün gelmedi neymiş tatbikat varmış yani senin anlıcağın biz balayına bile gidemedik buda benim yaram oldu hep....bu olay aklıma geldiğinde o zamanki gemi komutanımız şafak yürekli her zaman kulaklarını iyice çınlatırım....:47:

a unuttum tabi birde adamın beni istemeye gelmesine bile izin vermemişlerdi...
biz herşeyimizi kaçamak yaptık
gıyabında istendim nerdeyse nişanı ve düğünü bile gıyabında yapacıkdık....:76:

okyanus şimdi okudum canım bizimde başımıza aynısı gelmişdi...eşim düğün günü geldi düğünü yaptık marmarise gittik adam beni eve bıraktı ve gemiye gitti...
ve 20 gün gelmedi neymiş tatbikat varmış yani senin anlıcağın biz balayına bile gidemedik buda benim yaram oldu hep....bu olay aklıma geldiğinde o zamanki gemi komutanımız şafak yürekli her zaman kulaklarını iyice çınlatırım....:47:

canım bizim 8 ekimde düğün çanakkalede 15 ekimde burdurda 17 ekimde antalyada balayı için otel ücreti bile ödendi bir kaç günde bitçek bir şey deiğil 2 düğün birden var izin yok diyorlarmış bilmiyorum naparız çok üzülüyorum berbat olcak herşey :50:

a unuttum tabi birde adamın beni istemeye gelmesine bile izin vermemişlerdi...
biz herşeyimizi kaçamak yaptık
gıyabında istendim nerdeyse nişanı ve düğünü bile gıyabında yapacıkdık....:76:

:9::9:benimde müdürüm son güne kadar çalıştırmıştı eşim ve akrabaları gelin almaya gelmişti ben hacize çıkacaktım,duruşmada hakim bey ''kızım seni burdanmı gelin alacaklar''dedi öyle gidebildim eve:60:

canım bizim 8 ekimde düğün çanakkalede 15 ekimde burdurda 17 ekimde antalyada balayı için otel ücreti bile ödendi bir kaç günde bitçek bir şey deiğil 2 düğün birden var izin yok diyorlarmış bilmiyorum naparız çok üzülüyorum berbat olcak herşey :50:

berbat olacak diye düşünme sakın canım,bak ilerde çocuklarınıza anlatacağınız şimdi kötü gibi gelen ama gülerek anacağınız bi anın olacak...

okyonuscum kıyamam sana ya,
denetleme dönemi trakyada bitmez zaten. ama düğün konusunda izin vermek zorundalar, kendi bölük komutanının idare etmesi lazım. kanuni hakkı zaten mazaret izni var evlilik için 5 gün. siz iki düğünün arasını uzun tutmuşsunuz canım, 8-9 u olsaydı hemen de balayına gitseydiniz daha rahat olurdu belki.
her ihtimale karşı soruyorum,balayı opsiyonlu değil miydi?
biz sırf eşim asker ne olacağı belli olmuyor diye extra sigorta ödemiştik, balayına 1 gün kalana kadar değiştirebilme imkanımız vardı.
belki öyle bi şansınız vardır.

hayırlısı be güzelim bende çok üzülmüştüm seni çok iyi anlıyorum...inşallah nişanlın bir çıkar yol bulur...'sevgili saygı değer komutanım size sesleniyorum bu garibanlarını gör hasretlerini bitirmeleri için onlara bi izin patlatı ver be' ....

:9::9:benimde müdürüm son güne kadar çalıştırmıştı eşim ve akrabaları gelin almaya gelmişti ben hacize çıkacaktım,duruşmada hakim bey ''kızım seni burdanmı gelin alacaklar''dedi öyle gidebildim eve:60:

ben de kına gecemin olacağı gün akşamında bile sınavdaydım, eğitim dönemindeydik.aday memurum,izin de yok..ne sıkıntıydı ya, allahtan mazareti verdiler. balayına gidince de bi hastane bulup rapor için yalvarmıştık:9:

denetleme dönemi trakyada bitmez zaten. ama düğün konusunda izin vermek zorundalar, kendi bölük komutanının idare etmesi lazım. kanuni hakkı zaten mazaret izni var evlilik için 5 gün. siz iki düğünün arasını uzun tutmuşsunuz canım, 8-9 u olsaydı hemen de balayına gitseydiniz daha rahat olurdu belki.
biz sırf eşim asker ne olacağı belli olmuyor diye extra sigorta ödemiştik, balayına 1 gün kalana kadar değiştirebilme imkanımız vardı.

ah sweetcim yasal hakkını kullandırmayanlar çıkıyo işte örnek şekil a ben....

ben de kına gecemin olacağı gün akşamında bile sınavdaydım, eğitim dönemindeydik.aday memurum,izin de yok..ne sıkıntıydı ya, allahtan mazareti verdiler. balayına gidince de bi hastane bulup rapor için yalvarmıştık:9:

ayy nasıl güzeldi ama ya...bak şimdi nasıl anlatıyoruz o zaman dünyanın sonu gibi geliyodu:51:

ah sweetcim yasal hakkını kullandırmayanlar çıkıyo işte örnek şekil a ben....
bilmez miyim canım,
eşim ameliyat olmuştu,10 gün raporluydu, ama komutanları tehdit etti resmen,
bi daha evinin yüzünü göremezsin hemen gel araziye diye.gitti tıpış tıpış işte:46:

canım ok değiştiremiyoruz çanakkale burudur arası 10 saat diye bir hafta ara ile yapıyoruz yakın olsa daha erkene alırdık millet yorgun olck o gece sabah bin git olmaz die uff salonlar tutuldu bilmiyorum napçaz dua etmekten başka bişi gelmiyor elimden :50:

canım sakin ol bak, zaten eşin çanakkalede değil mi, ilk düğün sorun olmaz.
diğer düğün için de en kötü ihtimalle günübirlik gelir hemen düğüne.haftasonu zaten.
17sindeki balayı olduğu hafta için izin alsanız 5 günlük mazaret yeter.
zaten merak etme o durumda eşinin gerekirse firar edeceğini komutanları da biliyordur.

Back