Aşk ve heyecan mı, sevgi ve mantık mı? aklım çok karışık.

Mavic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
29
0
36
Diğer
Nişanlıyım, ve plana göre kasımda düğünüm var.
nişanlım aslında kötü biri değil, hiç bir yanlışını görmedim. sadece biraz ilgisiz,
şu işkolik diye tabir edebileceğimiz tiplerden ve arkadaş çevresine çok düşkün.
ilişkimiz boyunca hep bundan şikayet etmiştim ben miyim senin sevgilin arkadaşların mı diye.
aslında sevgim yok ona diyemem,
aramızda bir sevgi bağı var, güveniyorum da ona.
ve herşeyle birbirimize uygunuz, aileler, statüler vs.
yine de bunlara rağmen şu ilgisizlik nişana, bu kadar ciddiyete rağmen beni mutsuz ediyordu.
gelelim asıl meseleye, yaklaşık 1 ay önce arkadaş çevremde biriyle tanıştım.
daha tanıştığımız ilk gün sabaha kadar kopamadığımız bir muhabbetin içinde buldum kendimi.
ilk zararsız bir arkadaşlık dedim.
ama kopamadık birbirimizden bir ilişki durumu asla yoktu
ama 24 saat sürekli msnde, telefonda konusma temposu içinde bulduk kendimizi.
bu durum ilk şu bakımdan hoşuma gitmişti, nişanlımın ilgisizliğini hissetmiyordum.
ve konuşmalar arkadaşça olduğu için aldatma olduğunu da düşünmüyordum.
arada da iş çıkışları görüşüp bişeyler içip normal sohbet ediyorduk.
geçen hafta aramızdaki arkadaşlık artık daha duygusallığa dönmeye başladı.
sahilde sabahlamalar,yoğun telefon iletişimi, evlerimiz uzak olduğundan bir gün buluştuğumuzda onun evinde kaldım ama yanlış anlaşılmasın gayet arkadaşçaydı bu durum,ayrı odalarda uyuduk.
ve ben artık bunların üzerine kendimi kötü hissetmeye başladım.
el ele bile tutuşmamış olsak da iki tarafı da kandırdığımı hissetmeye başladım.
çünkü bir yanda bana güvenen bir adam, bir yanda da benle ilgili zerre kadar art niyeti olmadan benimle ilgilenen,değer veren ve aşık olmaya başlamış bir adam vardı.
çünkü o benim nişanlı olduğumu bilmiyor hem ona hem nişanlıma haksızlık yaptığımı düşündüm.
2 gün önce tesadüfen evli olduğunu öğrendim.
ve bu olay artık iyice çığırından çıktı.
Son defa buluşup artık görüşmememiz gerektiğini anlatmak için yanına gittim.
evli olduğunu bildiğimi söyledim
ve biz bunun farkında olmasak da aramızda oluşan duygusal bağın bu şekilde çok yanlış olduğunu söyledim.
zaten evliliğinin bitirme kararı dönemlerinde ona denk geldiğimi ,farkında olmadan bana aşık olduğunu söyledi.
ve ağlamaya başladı, ve dayanamadım ben de ağlamaya başladım.
bide bana kanıt olarak da evime geldin gördün yalnız yaşadığımı dedi, evleri ayırmıştık dedi.
evliliğimiz için düşünme aşamasındaydık dedi.
ki gerçekten de evli birinin evi gibi değildi.
ama seni tanıdıktan sonra bitirme kararını ben aldım artık dedi.
Ve şu konuşmanın üstüne dün yine sahilde sabahladık
ama bu defa el ele ve onun omzuna yaslanarak.
hiç bişey düşünmeyince mutluluktan uçuyor gibi ama gerçekleri düşününce vicdan azabından ölüyor gibiyim:(
ve dünkü şu muhabbetin üstüne gerçekten çok kararsızım.
o benim hala nişanlı olduğumu bilmiyor.
ya onu tamamen sileceğim hayatımdan hiç bir şey olmamış gibi kasımda evleneceğim.
ya da nişanı bozucam ama aşk da olsa güvenemiyorum tam olarak bekar değilken.
bir de aile faktörü var. ailem bu durumu kabul etmez biliyorum
aşk için değer mi dersiniz?

NOT: AHLAK DERSİ VERECEK ARKADAŞLAR. BEN NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM. HAKARETE VARACAK YORUMLARINIZI KENDİNİZE SAKLAYIN. ZATEN PSİKOLOJİM KÖTÜ. SADECE BİRAZCIK OBJEKTİF FİKİR EDİNEBİLMEK VE İÇİMİ DÖKEBİLMEK İÇİN YAZDIM BURAYA.

Son düzenleme:
bence siz nişanlınızdan ayrılın ama o adamlada görüşmeyi kesin:45:ikisinide seçmeyin olmaz yani:40::50:

Genelde başka bayanlarla görüşen her erkek ayrılık aşamasındadır zaten.Ne malum bir arkadaşının evine gitmediğiniz?Uzun yıllardır tanımıyorsunuz neticede.
İnsanların normal arkadaşları olabilir,herkesin bakış açısı farklı çünkü.Ben kendi adıma sevgilisi-nişanlısı-eşi olan kadın ya da erkeğin karşı cinsten arkadaşı olmaması gerektiğine inanıyorum.Tabii ki karşılaşıldığında merhaba eksik edilmez bundan bahsetmiyorum.Fakat bu kadar yakınlık normal değil.Bakın başka bir yere gitmiş.
Bu olan öyle normal ki.Sizinle ilgilenmeyen bir adam var bir yanda ama öte yandan sizi dinleyen,anlayan,vakit geçiren bir adam var.Ateşle barut meselesi.
Yargılamak değil niyetim ama bana göre baştan yanlışlık var.Direkt ayrılın veya ayrılmayın diyemem.Duygularınızı siz ölçüp tartacaksınız.Ama aklınızda şüpheleriniz varsa en azından erteleyin derim.Çünkü evlilik geri dönüşü zor olan bir kurum.​

Ahlak dersi vermek ne haddime ama sadece şu an içimden geçen ilk şeyi sana söylemek istiyorum arkadaşım..
burada hergün yüzlerce konu açıyorlar ve eşleriyle olan sorunlarından bahsediyorlar eşlerinin evlerini terkettiğini veya ayrılık aşamasında olduklarını v.s... v.s....
umarım o adamın eşi buralarda can çekişen çırpınan çıkmazda olan kendine yol bulamayan arkadaşlardan biri değildir...umarım bu konulardan birine cvp yazmamışsındır...

ve fikrimi söyliyim ben..Aşk kazansın her zaman..ama Aşk Aşk diye diyede başkalarının hayatlarını heba etmeden!
Ve o adam Aşk tan anlasaydı şu an hala nikahında olan bir kadının duygularına sırtını dönüp başka bir kadın ile el ele göz göze boy göstermezdi...

Yaptığınız şeyin yanlışlığının zaten farkındasınız bunu tekrar üzerine basa basa söylemeye gerek yok sanırım...Merak ettiğim nişanlınız daha öncedemi bu şekilde davranıyordu size yoksa sonradan mı bu hale geldi ilişkiniz.Eğer sonradan bu hale geldiyse tekrar eski heyecanı yakalamak elinizde bana kalırsa..Düğün hazırlığı karmaşasından iş karmaşasından uzaklaşmışınızdır sadece..Ama yok daha öncede böyleyse ve şimdi sizin gözünüze batmaya başladıysa bence bitirmeniz en mantıklı olanı..Çünkü bu yönü her zaman gözünüze batmaya başlayacak artık..Diğer yandan ise evli olan beye güvenmek ne kadar akıllıca olur ben karar veremedim.Sonuçta sizle tanıştığında tam kararını vermemişti boşanma konusunda sizle tanıştıktan sonra boşanma kararı almış..Ayrı evde yaşamaları bana göre boşanma değil mantıkende bitirip onu arkasında bırakmış olması gerekirdi ki evet tamam boşlukta değildi sizle tanıştığın da o yüzden duyguları gerçektir diyebilmeliyim...Hakkınızda hayırlısı olsun...

ben bazen boyle ılgısız erkeklerı gorunce oh olsun dıyorum sen karsındakı ınsanla ılgılenme arkadasların ıcın delı ol sonra karsındakınden baglılık bekle valla canım ben sana hak verıyorum ama bence bı secım yap tabı evlıye hıc guvenme derım oyle guzel oynuyodur kı bılemezsın belkı de karısına cok cektırmıstır heyecan aramıstır onu da sende bulmustur ve masum erkek ayaklarına yatıyo olabılır tabı tam tersı de olabılır hemen karar versen ıyı olcak

madem nişanlın ilgisiz ayrılsana illa başka birinin olmasına da gerek yok

tabi o ilgisizliği bahane olarak söylemediysen

Siz zaten nişanlı gibi değilsiniz ki
Başka biriyle sabahlara kadar telefonlaşıp görüşüp hatta evinde kalıyorsanız
Nişanlınızla aranız baya kopuk demektir...Tabi bu durumu değerlendirmek size kalmış...
Ve tanıştığınız kişi daha boşanmamış evlilik hayatından yeni sıyrılmış biri
duyguları şuan çok karışık ve boşluk anında size kapılmadığı ne malum?
Ki size tamamen bitti dememiş ilişkimizi gözden geçircektik sen karşıma çıktın fikrim değişti demiş...
İlerisi için garanti vercek bir cümle değil...
Yani olaya mantıken bakınca her ikisini de seçmemelisin...
Ayrıca yanlış başlayan ilişkiler yanlış biter ve siz iki yanlış yapmışınız...

Senin nişanlı olduğunu biliyor olması adamda birseyi değiştirmiyor ki niye vicdanını aklayıp aranızdaki duygusal yakınlaşmayı örtüyorsun. Adam evli! Senin nişanlı olman onun icin ne kadar kıymetli?

Aşka inanan insanlardanım ama bu şekilde aşk çirkinleşir. Madem aranızda yeni gelişen bir durum var ortak bir bağ yakaladınız, siz nişanlınızdan ayrılın o da eşinden ayrılsın.....Doya doya yaşayın aşkınızı hayatınızda kimse olmadan.

İlişkinizdeki boşlukları yasak bedenler arayarak gidermeyin. Asil olun!

Edit; Nişanlı olduğunu bilmiyormuş pardon. Bu durumu normalleştirmez gerçi ama ben düzelteyim yine de hatamı(?)

Son düzenleme:
ben bazen boyle ılgısız erkeklerı gorunce oh olsun dıyorum sen karsındakı ınsanla ılgılenme arkadasların ıcın delı ol sonra karsındakınden baglılık bekle valla canım ben sana hak verıyorum ama bence bı secım yap tabı evlıye hıc guvenme derım oyle guzel oynuyodur kı bılemezsın belkı de karısına cok cektırmıstır heyecan aramıstır onu da sende bulmustur ve masum erkek ayaklarına yatıyo olabılır tabı tam tersı de olabılır hemen karar versen ıyı olcak

aynen öyle biliyorum aldatmadı beni ama hep arkadaşları,hep arkadaşları.
bahanesi de evlenince bu kadar olmayacak bırak arkadaşlarımla son zamanlarımı geçireyim.
iş konusunda da çok yoğunuz, her şey bizim için çok çalışıyorum vs klişe cümleler.
ben de yapı olarak ilgiyi seven birisiyim.
bir yanım evli zaten bi daha görüşme diyor, bir yanım ya doğru söylüyosa diyor. bir yanım da eski hayatına dön diyor çok karışığım çok.
bir de ben şuan görüştüğüm kişi için herşeyi arkamda bırakırsam ve ya yalan söylüyosa o zaman mahvolurum diye de düşünüyorum. o yüzden çözümsüz kaldım.

Canım belki ailen o evli gençle evlenmene karşı çıkacak ama nişanlından da sana hayır yok bence..

Kimi kadınlar görürüz,evlilik yarar,güzelleşir..Gözleri parlar..

Kimi kadınları da evlilik adeta kurutur,sönükleştirir,silikleştirir..

Sen nişanlınla evlenirsen ikinci gruba dahil olacaksın canım..Aşk olmadan ilişki olmaz..

Aileler,statüler eşit diyorsan,mantık evliliğini yapabiliyorsan,sevmediğin,ilgisiz adamla yapabileceksen 80 yaşında trilyoner biriyle evlen..

İşte mantık evliliği böyle olur..Ama senin bütün yaşama sevincini de öldürür..

Anlattığın duyguları yaşamış kadar oldum..Nişanlını sevmiyorsun sen..

Diğer yandan da aşk dünyanın en güzel duygusu,bunu kaçırma derim..

Sahilde kimin omuzuna başını yasladığında dünyayı unutup gözlerinde kayboluyorsan onun yanında olmalısın..

Ahlak bekçiliği yapacak değilim,ihtiyacın olduğunu da düşünmüyorum..

Aşk çok ama çok önemli bu hayatta..Evlendikten sonra daha büyük yanlışlar yapmamak için..

aynen öyle biliyorum aldatmadı beni ama hep arkadaşları,hep arkadaşları.
bahanesi de evlenince bu kadar olmayacak bırak arkadaşlarımla son zamanlarımı geçireyim.
iş konusunda da çok yoğunuz, her şey bizim için çok çalışıyorum vs klişe cümleler.
ben de yapı olarak ilgiyi seven birisiyim.
bir yanım evli zaten bi daha görüşme diyor, bir yanım ya doğru söylüyosa diyor. bir yanım da eski hayatına dön diyor çok karışığım çok.
bir de ben şuan görüştüğüm kişi için herşeyi arkamda bırakırsam ve ya yalan söylüyosa o zaman mahvolurum diye de düşünüyorum. o yüzden çözümsüz kaldım.

Ne için pişman olursunuz? Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olacağınız için mi? Adam yalancı cıkarsa güveniniz yıkılacağı için mi? Aileler yüzünden mi?

Senin nişanlı olduğunu biliyor olması adamda birseyi değiştirmiyor ki niye vicdanını aklayıp aranızdaki duygusal yakınlaşmayı örtüyorsun. Adam evli! Senin nişanlı olman onun icin ne kadar kıymetli?

Aşka inanan insanlardanım ama bu şekilde aşk çirkinleşir. Madem aranızda yeni gelişen bir durum var ortak bir bağ yakaladınız, siz nişanlınızdan ayrılın o da eşinden ayrılsın.....Doya doya yaşayın aşkınızı hayatınızda kimse olmadan.

İlişkinizdeki boşlukları yasak bedenler arayarak gidermeyin. Asil olun!

Edit; Nişanlı olduğunu bilmiyormuş pardon. Bu durumu normalleştirmez gerçi ama ben düzelteyim yine de hatamı(?)

bekar olsa belki daha kolay gemileri yakabilirdim ama kandırılan salak durumuna düşmek acı çekmek de istemiyorum.
zaten aramızda bir ilişki yok en fazla yaptığımız şey el ele sahilde oturmaktı.
ama erkeklere aşık da olsam çok güvenmem belki de çok iyi oynayan biri için hayatımı ateşe atamıyorum.

Şunu bilmeni isterim ki nişanlının ilgisizliği evlensenizde değişmeyecek,

yine iş kolik bir adam ve yine arkadaşlarına düşkün biri olarak kalacak.

Sonuç siz bu koşullarda mutsuz olacaksınız...

Şanslısınız ki yolunuz yakın ve geri dönüşünüz kolay.

Evlenmeden gelin siz bu işten vazgeçin.

Diğer adama gelince,iki taraflı birbirinize bazı şeyler hakkında net olmamışsınız,

biriniz nişanlı olduğunu saklıyor,bir diğeri evli.Bu ilişki nedenli sağlıklı olur tartışılır.

AŞK'a saygım büyük ama bir başkasını üzmeden,duygularla oynamadan ve ihanet etmeden.

Zaten siz eğer ki nişanlınızı yürekten sevseydiniz,bir başka adama farklı duygular besleyemezdiniz.

Benim eşimde ilgisizdir gel gör ki seviyorum,başkası mı ?Aklımdan bile geçmiyor.

Hayatına ,her iki adamıda saf dışı bırakarak devam etmeni öneririm.

Şuanda size gizli saklı bunları yaşamak maceralı ve çekici geliyor.

Ama ki sağlıklı düşüne bilseniz,normal zamanda karşınıza böyle bir adam çıksa

kim bilir belkide evli olduğunu sizden sakladığı için bile tercih etmeye bilirdiniz.

Asıl merak ettiğim ise şu;

tüm bunlar yaşanırken nişanlınız nerede?Aileniz kımle sabahladığınızı,nerede olduğunuzu sormuyor mu?

Ya da bilemiyorum yalnız mı yaşıyorsunuz?

Şunu bilmeni isterim ki nişanlının ilgisizliği evlensenizde değişmeyecek,

yine iş kolik bir adam ve yine arkadaşlarına düşkün biri olarak kalacak.

Sonuç siz bu koşullarda mutsuz olacaksınız...

Şanslısınız ki yolunuz yakın ve geri dönüşünüz kolay.

Evlenmeden gelin siz bu işten vazgeçin.

Diğer adama gelince,iki taraflı birbirinize bazı şeyler hakkında net olmamışsınız,

biriniz nişanlı olduğunu saklıyor,bir diğeri evli.Bu ilişki nedenli sağlıklı olur tartışılır.

AŞK'a saygım büyük ama bir başkasını üzmeden,duygularla oynamadan ve ihanet etmeden.

Zaten siz eğer ki nişanlınızı yürekten sevseydiniz,bir başka adama farklı duygular besleyemezdiniz.

Benim eşimde ilgisizdir gel gör ki seviyorum,başkası mı ?Aklımdan bile geçmiyor.

Hayatına ,her iki adamıda saf dışı bırakarak devam etmeni öneririm.

Şuanda size gizli saklı bunları yaşamak maceralı ve çekici geliyor.

Ama ki sağlıklı düşüne bilseniz,normal zamanda karşınıza böyle bir adam çıksa

kim bilir belkide evli olduğunu sizden sakladığı için bile tercih etmeye bilirdiniz.

Asıl merak ettiğim ise şu;

tüm bunlar yaşanırken nişanlınız nerede?Aileniz kımle sabahladığınızı,nerede olduğunuzu sormuyor mu?

Ya da bilemiyorum yalnız mı yaşıyorsunuz?

bunu bende merak ettim doğrusu..:26:
ben nisanlıyken kendisi uzak olduğu halde günde 20 kez arardı..
wc ye zor giderdim kaldiki sahile gitmek..
yada hiç denk gelmedimi siz beraberken nişanlının araması:27:

bilmiyorum belki de en doğrusu bu ama cesaretim yok bu kadar cesurca bi karara:(

kendi geleceğiniz için bunu yapmak zorundasınız nişanlınız hep işkolik olarak kalacak,diğer tarafta evli adam'da bi mutlu bi tablo yok sizin için eşini boşayan adam yarın bi başkası içinde sizi boşar bilmem anlatabildimmi:34::40:bile bile kendinizi ateşe atmayın her 2 erkeklede mutsuz bir tablo olacak.

bekar olsa belki daha kolay gemileri yakabilirdim ama kandırılan salak durumuna düşmek acı çekmek de istemiyorum.
ama erkeklere aşık da olsam çok güvenmem belki de çok iyi oynayan biri için hayatımı ateşe atamıyorum.

Bence sen kararını vermişin ve aklanmak için buraya konu açmışın..Nişanlısın evlenmeyi düşündüğün insanı yok sayıp hiç tanımadığın bir erkekler el ele oturmak normal geliyorsa bize çok fazla söylenecek söz kalmamış bence.

Bakın kendinize yapılmasını istemediğiniz birşeyi başkasına yapmayın.

Şuanda siz bir insanı ''kandırılan salak'' durumuna düşürdüğünüzün farkındasınız değil mi?

Herşeyi garantileyemezsiniz!

Back