aşk mi sevgi mi? kafam çok karışık

O zaman aşk olmaması normal. Aşk öyle görücü usulünde olduğu gibi ısmarlama gelen bir şey değil.
Niye görücü usulü?
Hata etmişsiniz, bu şekilde tanışarak. Görücü usulü evliliğe odaklıdır, aşk ,tutku, şehvet bulundurmaz pek bünyesinde.
Severek evlenince de bi arkadaş vasitasi ile yada arkadaş ortamında tanisilmiyor mu! Ne fark var ikisi arasında?

Siz aşık mısınız peki bu adama?
Bu soruyu bende dun kendime defalarca sordum. Karşı cinsi sadece sevmek yetmez aşık olarak seversin.
Çünkü o bi kız arkadasin gibi değildir heyecan duyarsın onu görmek istersin hep yanında olmak istersin.
O da öyle, öyle hissediyorum onda ama ışte aşık değilim demek bambaşka yere goturuyor...

Severek evlenince de bi arkadaş vasitasi ile yada arkadaş ortamında tanisilmiyor mu! Ne fark var ikisi arasında?
Çok fark var. Arkadaş ortamında tanışıldığında illa ki evliliğe yönelik olmuyor. Birbirinizi görüyorsunuz, hoşlanıyorsunuz, umarsızca, yarını düşünmeden dolu dizgin aşk yaşıyorsunuz. Sonra belki ayrılıyorsunuz, ama evlenmeye karar verirseniz de aşık olarak evlenmiş oluyorsunuz. Aşkı aşk yapan şey o serbestliğin, özgürlüğün, verdiği heyecandır, yarını düşünmeden bir şeyler paylaşmaktır. Gözün başka şey görmez olur, mantık aradan çıkar. Hayal aleminde yaşarsın bir müddet.
Yağmurda el ele yürürsün, anne baban duymasın diye geceleri kısık sesle saatlerce konuşursun, kuytularda öpüşürsün bulduğun her fırsatta kalbin çarpa çarpa.

Oysa ki görücü usulünde her şey tam tersi. Gençler büyükleri vasıtasıyla evlilik, yuva kurma amacıyla bir araya getirilir. Arada heyecan falan olmaz. Tüm sohbetler, konuşmalar evlilik odaklıdır. Haliyle arada bir tutku falan da olmaz. Kim ne kadar takı takacak? Nişanı kız tarafı mı yapacak? Beyaz eşyaları kim alacak? Ne kadar kredi çekilecek? Bunlar konuşulur daha ilk günden.
En basitinden kayınvalideyle, görümceyle daha ilk günden yüz göz olursun ki bu bile başlı başına insanın içindeki tüm tutkuyu da libidoyu da öldürür.
Yani görücü usulu bizim yeni jenerasyondaki gençlerin büyük kısmına uygun değil. Çünkü biz eski usul kadınların aksine aşk istiyoruz, tutku istiyoruz, adımıza şiirler yazılsın istiyoruz.
Yapabilenler de var ama onlar mantık evliliği taraftarları, herkes beceremez.

Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?:KK43:
İyi bişey mi kötü birsey mi?
Yada başkasına mi aşık acaba?
Onun dediği şu bu yaştan sonra aşık olunmazmişmiş:-!
Böyle bi durumda ne yapabilirim?

onu süründürmezsen peşinde koşturmazsan kolay bir ilişki olursa aşk olmaz bence de.

bence bunu bi erkek söylediği zaman sıkıntı
belki de ama dediğim gibi bunu söylemesi dışında tavrını bilmeden yorum yapmak doğru olmaz uzaksa çabuk sinirlenip soğuk davranıyorsa bunu demesi sıkıntı ama her anlamda ılımlıysa ve bu şekildeyken bunu söylüyorsa o zaman daha iç açıcı olur mesele :)

Sanırım aşk karşındaki insanı her gördüğünde deli gibi heyecanlanmak, onu her an her dk görme isteği hissetmek, sesini duymadan uyumayı istememek, gözünün sürekli telefonunda olması falan gibi şeyler sanırım.
Sevgi ise daha monotonlaşmak, daha sığ yaşamak gibi bir şey oluyor galiba sanırsam :KK53:
Ya hani aşık oldum diyenler daha gözü kapalı hareket ediyor ya? Burdan yola çıkarsak ben hiç aşık olmadım :cry:

onu süründürmezsen peşinde koşturmazsan kolay bir ilişki olursa aşk olmaz bence de.
Aşk zordur şarkı bile yazmışlar hatta, doğru aslında.
Zor olan ulaşılamayan kiymetli olur her zaman. Ulastigini zaten elde etmişsin bide aşık olmana gerek yoktur.

belki de ama dediğim gibi bunu söylemesi dışında tavrını bilmeden yorum yapmak doğru olmaz uzaksa çabuk sinirlenip soğuk davranıyorsa bunu demesi sıkıntı ama her anlamda ılımlıysa ve bu şekildeyken bunu söylüyorsa o zaman daha iç açıcı olur mesele :)
7 aydır nişanlıyiz hiç soğuk davranmadı bana ben davrandım aksine tartistigimiz zaman.
Hareketleri öyle değil ama benden çok emin beni kaybetme korkusu yok.
Aşık olmadan sevdi bence. !

Nişanlınız size aşık olmadığnı ama sevdiğini söylüyor. Çok karışık kafam. Ne demek bu?:KK43:
Havalara bak şunun! Biz lisede böyle yapardık seviyorum ama aşık değilim. Yakışıklı değilsin ama sempatiksin vs vs.Daha iyisini bulana kadar en iyisi sensin anlamında. Bu yaştan sonra aşık olamıyorsa da ADAM olsun! Normalde kimseyi böyle gaza getirici şeyler yazmam ama bu adama çok sinirlendim. Ne yapsan hakkın bu laftan sonra.

7 aydır nişanlıyiz hiç soğuk davranmadı bana ben davrandım aksine tartistigimiz zaman.
Hareketleri öyle değil ama benden çok emin beni kaybetme korkusu yok.
Aşık olmadan sevdi bence. !
valla dediğim gibi aynısını bende söyledim sözlüme ama çok da seviyorum onu yani konuş nişanlınla bu ilerde seni etkiler mi aşık olmadan evlenmek istediğine emin misin diye cevabından emin hissediyorsan dürüst davrandığı için bir şey denemez.

sırf laf olsun diye ölüyorum çok aşığım dese daha mı iyi ne insanlar evleniyo lafta aşklarından ölüp bitip çoğu hüsran dürüst davranmış işte daha nolsun.

benim dengesiz sevgilim gibi:
seviyorum ama istemiyorum
hoşlanıyorum ama kaybetmek istemiyorum
ben salak bi adamım beni seven hatunun kıymetini bilmiyorum
evlenelim diyor tamam diyorum ama ben hazır değilim diyor tamam evlenmeyelim diyince de beni neden istemiyorsun diyor :KK34::KK34::KK34::KK34::KK34::KK34:

Size hissettiği duygunun aşk gibi inişli çıkışlı olmadığını söylemiş. Aşk içinde mantık olmaz ama sevgi mantığın, bağlılılığın ve sadakatin içinde olduğu bir söz diye düşünüyorum ben. Bunu size söylemesi pek iyi olmamış tabi. Belki geçmişti aşktan yana çok canı yandı ve temkinli yaklaşıyor. Ben şahsen sevginin aşktan daha büyük ve daha kalıcı olduğuna inanıyorum ayrıca.

Sevgi daha üstün sanki evlilikte.ama bilmiyorum çok tuhaf birşey olmuş.belki Allah Aşkı gibi şeyler düşünüyordur

Bunu ben de merak ediyorum ama dusununce aşkın icine cinsel cekim, tutku, elektirik falan giriyor, sevgi boyle kankamsin ama daha otesin gibi bişey heralde :KK59:
Ya arkadaslar bazen oyle guzel yorumlsr yapiyorki bunun ustune soz bulunmuyor bu cvpta onlardan biri...aynen oyle ayrica 90likdedeler nineler bile asik olur askin yasi yokki.

Aşkın yaşı hiç bir zaman olmaz fakat ne yazık ki aşık olduğumuzda mantığımız devre dışı kalıyor ve gerçekte karşımızdaki kişinin kim olduğunu görmekte zorlanıyoruz. Evet aşk çok güzel bir his doğru ama eninde sonunda bitiyor ve ilişkiler eğer işin içinde sevgi varsa devam ediyor. Bu yüzden kalıcılığı sağlayan bana göre sevgi...

Havalara bak şunun! Biz lisede böyle yapardık seviyorum ama aşık değilim. Yakışıklı değilsin ama sempatiksin vs vs.Daha iyisini bulana kadar en iyisi sensin anlamında. Bu yaştan sonra aşık olamıyorsa da ADAM olsun! Normalde kimseyi böyle gaza getirici şeyler yazmam ama bu adama çok sinirlendim. Ne yapsan hakkın bu laftan sonra.
Aşık olmak kötü birsey değil ama o duyguyu hissetmemesi kötü benim açımdan.!
Acaba niye aşık değil diye soruyor insan.
Onun dediği şu 10 sene önce sana aşık olurdum. Ama şimdinin farki ne dediğimde cevap yok!
Çocukça görüyor aşki. Tamam sevgi kalıcı da niye aşk yok! Yada aşık mi bu adam zaten başkasına. Birini hala unutamadığı içini mi öyle diyo,! Bunu onunla konuşmam lazım ama kaç gündür hasta olduğum için yerimden kalkamıyorum hiç :KK43:

O kadar farklı yorumlar yapılıyor ki karışan kafam iyice karisti. Aslında bakılırsa hepsi de çok doğru şeyler.
Erkekler olayın direk sonuç kısmı ile ilgileniyor o yüzden aradaki küçük detaylara önem vermedikleri için direk söyleyebiliyorlar herşeyi.biraz da fazla detayciiseniz herşeye takıliyosunz.
Hepinize çok teşekkür ederim kızlar düşüncelerinizi paylaştığınız için.

Aşık olmak kötü birsey değil ama o duyguyu hissetmemesi kötü benim açımdan.!
Acaba niye aşık değil diye soruyor insan.
Onun dediği şu 10 sene önce sana aşık olurdum. Ama şimdinin farki ne dediğimde cevap yok!
Çocukça görüyor aşki. Tamam sevgi kalıcı da niye aşk yok! Yada aşık mi bu adam zaten başkasına. Birini hala unutamadığı içini mi öyle diyo,! Bunu onunla konuşmam lazım ama kaç gündür hasta olduğum için yerimden kalkamıyorum hiç :KK43:
canım on sene önce olsa aşık olurdum dediyse evet aşkı çocukça görüyor olabilir yada o eski gençlik heyecanım kalmadı demek istiyor olabilir. ağır yazmışım adamcağız için şimdi düşününce o lafı da söylesiyse aşkı genç işi görüyor galiba. bu işler çok karışık onu srn tanıyorsun biz tanımıyoruz ki. iyice düşün taşın nasıl bi insan onu düşün ne demek istesiğini en iyi sen anlarsın.ama bu arada çok üstüne düşme senden de senin ona davrandığın gibi davranmanı bekliyormuşsun gibi bi izlenim almış böyle yapamam demeye çalışıyor olabilir

X